Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile daje chrzestny na CHRZEST

Polecane posty

Gość gość

Jakie są teraz stawki, czy 300 zł bedzie ok?

Gość gość
Chodzi chyba o 3000 ?

Gość gość
bedzie moj syn od chrzesnych tez dostal po 300zl

Gość gość
300 złotych, to na urodziny się daje, skromnie.

Gość gość
to ile mam dac 2 tysiące dla maluskiego dziecka???????????????Ludziom dorosłym na slubie daje sie po 300-500 zł od osoby a małemu dziecku to niby ile mam wyłozyc

Gość gość
będzie ok

Gość gość
300-500 od osoby, być może, ale nie od chrzestnych. Weź się ogarnij i nie rób wiochy.

Gość gość
moje dziecko dostało od chrzestengo 500 zł a od chrzestnej 600

Gość gość
co z ciebie za chrzestny? jak masz z siebie robić dziada było odmówić :o minimum 500 zł a jak w lokalu to 800

Gość gość
co ze mnie za chrzestny??? Ja sie nie prosiłam, nikt nie chce byc w dzisiejszych czasach chrzestnym. Nie mam zamiaru obrabowac banku zeby wyłozyć na małe dziecko 500-800 zł.

Gość gość
Kupiłam srebrny obrazek ze Świętą Rodziną za ok.250-300 zł 5 lat temu, teraz dla młodszego dziecka rodzice chcieli również obrazek, by dzieciaczki miały podobną pamiątkę. Od babci dostały po złotym łańcuszku z medalikiem za ok.300 zł. Nigdy nie odczułam, że dałam za mało a spotykamy sie bardzo często. W naszej rodzinie chrzestni nie są od dawania prezentów ale od dawania miłości i bycia w stałej gotowości w razie pomocy nad dzieciaczkami.

Gość gość
Od dawania miłości, to są rodzice, a nie chrzestni, weź dziecko ochłoń.

Gość gość
jak dla mnie 300 ok, ludzie opanujcie sie. Moj syn tez dostal po 300 zl od chrzestnych i ja uwazam, ze akurat. Tu na forum pieprza o tym, ze daja po tysiacu, na slubie po tysiacu, a na moim weselu poltorej roku temu wieszkosc kopert byla po 200zł, kazdy daje ile moze i nie uwazam, ze malo.

Gość gość
To chyba biedotę zaprosiłaś na wesele, która się nażarła i nachlała za free prawie.

Gość gość
ja jako chrzestna dałam 400zł i uważam, że to wystarczająco a nawet mogłam dać mniej

Gość gość
to chore ja dałam 100 zł i krzyżyk srebrny i nikt mi nic nie powiedział nigdy

Gość gość
taa, jasne. Będąc ciocią dziecka nie mam prawa kochać :D Od dawania miłości za moich młodych czasów była cała rodzina. W tym i chrzestni :) Każdy się szanował a rodzina trzymała się razem. W takim środowisku wyrosłam i stąd moja miłość do bliźniego a w szczególności do bezbronnych dzieci- zwłaszcza z rodziny. Za moją chrześnicę dałaby się pokroić i posypać solą a jeśli ktos chciałby jej zrobić krzywdę bez wahania rzuciłabym się z pazurami (i byc może odpowiednio stępionym narzędziem). Strasznie mi Was żal, że musicie dorastać w w takim porąbanym świecie pełnym korupcji, zła i nienawiści. Czy ktoś jeszcze z Was młodych, potrafi tak zwyczajnie lubic drugiego zwyczajnego człowieka?

Gość gość
Widać, że jesteś samotną i niekochaną osobą. Przykro mi. :(

Gość gość
jestem z normalnej rodziny, byli zamozni i biedniejsi. chrzestny dal 2tys, babcia 700zł, chrzestna 1,5 tys. Wiekszosc kopert 200zl, niektore 300zł i bylo super. Powtarzam kazdy daje ile moze.

Gość gość
a ile powinna dac chrzestna na Komunię? wg was?

Gość gość
jestem z normalnej rodziny, byli zamozni i biedniejsi. chrzestny dal 2tys, babcia 700zł, chrzestna 1,5 tys. Wiekszosc kopert 200zl, niektore 300zł i bylo super. Powtarzam kazdy daje ile moze. x pytanie bylo o CHRZESTNYCH - a wiec 1,5 - 2 tys.

Gość gość
Powinna kupić komputer, laptop albo telefon Samsung S4. To chyba dziwne nie jest.

Gość gość
ale mowa o chcie, a ja napisalam o weselu

Gość gość
to po co pieprzysz nie na temat?

Gość gość
gość jestem z normalnej rodziny, byli zamozni i biedniejsi. chrzestny dal 2tys, babcia 700zł, chrzestna 1,5 tys. Wiekszosc kopert 200zl, niektore 300zł i bylo super. Powtarzam kazdy daje ile moze. x x no raczej to nie jest zamożna rodzina :o u mnie chrzestna sypneła 5 tys a chrzestny 10tys + kluczyki do auta ( wartość samochodu ok 50 tys ) dostałam fajnego suva :)

Gość gość
1000 +

Gość gość
u nas hrzestna dala 3 tysiaki ale chrzestny dziad nie dał nic( tzn 200 zł wiec jak nic) :o :o

Gość gość
tak jasne, samochod buhaha dobre :D usmialam sie :) a babcia dala wille? smiechu warte :) jestescie pazerni, czekacie tylko na to kto ile wam da za darmoche nieroby!

Gość gość
Dlaczego zaraz nieroby? Zarabiam bardzo dobrze, wymagam pewnego poziomu. Skoro kogoś nie stać, niech nie podejmuje się bycia chrzestnym, nie przyjmuje zaproszenia na wesele. Ludzie, czy to tak trudno pojąć?

Gość gość
13.03.14 [zgłoś do usunięcia] gość tak jasne, samochod buhaha dobre smiech.gif usmialam sie usmiech.gif a babcia dala wille? smiechu warte usmiech.gif jestescie pazerni, czekacie tylko na to kto ile wam da za darmoche nieroby! x x nie twoja brocha o chrzestnych mówimy ale co serduszko zapiekło? sa bogaci to dają co w tym dziwnego? nie każdy w kolejce do mopsu sie ustawia