Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Taki tam dylemat

Buty wiosenne a przedszkole, dylemat.

Polecane posty

Gość Taki tam dylemat

Córka chodzi w skórzanych butach wiosennych. Póki co ma jedną parę na wiosnę - butki są zakryte. Ostatnio dzieci w przedszkolu wychodzą na plac zabaw i widzę, że w szybkim tempie buciki doprawi (widzę w jakim są stanie jak wraca). Nie chcę, żeby je pozdzierała (na razie brudzi jedynie, ale o potknięcie i zahaczenie nie jest trudno). Chciałam zapytać, czy zakładacie dzieciom do przedszkola czy też na plac zabaw jakieś inne, gorsze buty, zwykłe adidasy? Dla mnie bardzo liczy się komfort stóp córki i właśnie na placu zabaw stopa miałaby ten komfort w skórzanych butach. Z drugiej jednak strony nie stać mnie na kolejne skórzane zakryte buty, gdyby te załatwiła. Kupię jej jeszcze skórzane baleriny (i też będzie dylemat...). Jakie buty wiosenne mają wasze przedszkolaki i ile par? Czy jesteście zdania, że jak się zniszczą to trudno, czy raczej oszczędzacie te butki? One nie mają być tylko do "kościoła", wiem, że na prostej drodze można się przewrócić. I uprzedzam głupie komentarze: nie kupiłam skórzanych butów, żeby się na nie gapić czy tam je "oszczędzać", zakazywać biegania itd. Chciałam się rozeznać jak jest u Was. Pozdrawiam.

Gość gość
Nigdy nie zastanawiałam się nad tym. Syn miał zawsze porządne, skórzane buty. Kilka par, w różnych kolorach. Przecież nie zakładasz chyba do pomarańczowej sukienki filetowych butów. Taki przykład tylko.

Gość gość
Zawsze kupowałam jedna parę porządnych butów i drugą gorszych "do zabawy". W efekcie te pierwsze były mało uzywane, bo tak właściwie, to gdzie dziecko ma je nosić? Więc w lepszych nie chodził, w gorszych chodził, potem te lepsze dostawał mój siostrzeniec i rozwalał je w ciągu miesiąca, bo po co szanować skoro sa za darmo. Więc dałam sobie z tym spokój, teraz ma jedna wygodna parę butów i przynajmniej nie musze żałowac, ze oddaję komuś nowe buty, a on ich nie szanuje.

Gość BrzydkaOna
Noga dziecka rośnie tak szybko , ze nie ma sensu oszczędzać. My co rok wyrzucamy kilka par bucków. Chyba żadnych nie zajechała, tak by nie można było w nich na miasto pójść. Oczywiście na plac zabaw, czy do szkoły ma adidasy, później tenisówki,ale jakies elegantsze buty do sukienki , zostają w domu, bo nie koniecznie wydają mi się wygodne do biegania

Gość Taki mam dylemat
Macie rację. Po co mam żałować- oszczędzać na komforcie dziecka i właściwie kiedy zakładałabym jej skórzane buty kupując dodatkowo jakieś gorsze, do sklepu/kościoła? Płaci się za tę skórę, ale też te buty są zwykle solidniejsze. Oczywiście będzie miała oprócz tych inne typu trampki, baleriny (te też skórzane). Nie zdążę się obejrzeć, a już koniec sezonu będzie albo stopa za mała. Dzięki :-).

Gość gość
przeciez przedszkolanka nie bedzie latala za twoim dzieckiem i pilnowala, zeby sie nie przewrocilo, przedszkole jest po to, zeby dziecko bawilo sie...i trzeba je odpowiednio ubrac...

Gość Taki tam dylemat
Nie wpadłabym w życiu na taki pomysł, że NAUCZYCIELKA (nie ma czegoś takiego jak "przedszkolanka") pilnować będzie mojego dziecka butów, czy nie zdarte itp. Odpowiednio to akurat nie wg każdego oznacza BUTY ZA 30 ZŁ Z RYNKU, bo niestety dziecko nabawi się odcisków i już ma po zabawie. Tu na forum robiłam rozeznanie wśród mam innych przedszkolaków jak to jest u nich z butami. A raczej starałam się zrobić, bo tematy na kafeterii jeśli nie są o seksie to cieszą się słabym zainteresowaniem. Ale dzięki za odpowiedzi, kilka uzyskałam i były konkretne.