Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Adnotacja w aktach w kosciele

Polecane posty

Gość gość

Witam wszystkich. Mam pytanie, otóż siostra chciała, żebym została chrzestną dla jej córeczki. Poszłam w tej sprawie do kancelarii parafialnej, żeby uzyskać świadectwo moralności, które jest wymagane u nas w parafii, żeby zostać rodzicem chrzestnym. Na co pani z kancelarii po sprawdzeniu moich akt, powiedziała, że nie mogę zostać chrzestną, bo jakiś ksiądz zrobił u mnie w aktach ADNOTACJĘ. Nie chciała mi odpowiedzieć jaką adnotację i o co chodzi. Nigdy z kościoła nie występowałam. Może wie ktoś o co może chodzić??

Gość gość
a co to jest SWIADECTWO MORALNOSCI?

Gość gość
Nie do końca wiem, na stronie parafii było tylko napisane, że trzeba takie coś w kancelarii załatwić. To jaiś papierek pewnie, że ma sie przyjęte wszytskie sakramenty czy coś.

Gość gość
Ma ktoś pojęcie o co chodzi z ta adnotacją i czemu nie mogę być chrzestną? co robić?

Gość gość
bardzo proszę o pomoc, są tu jacys rodzcie chrzestni??

Gość gość
powinna ci powiedziec co to za adnotacja i dlaczego nie mozesz zostac chrzestna idź domagaj sie niech ci to powie masz prawo wiedziec

Gość gość
nie przejmuj sie.mialam podobnie.jesli mialas wszystkie sakramenty to o nie pros,maja obowiazek ci napisac ze sie odbyly,a nie o swiadectwo m.upieraj sie ,racja po twojej stronie a to tylko do chrztu potrzebne.najlepiej idz bezposrednio do proboszcza i TYLKO Pros o oswiadczenie jakie mialas sak.u mnie sam do tego dopisal ze za stan moralny i duchowy tej osoby nie odpowiada/wredny,byl poklocony z moja matka/ ale tam gdzie dostarczylam/chrzest mojej cory/mowili ze to nic i ze lepsze przynosza...

Gość gość
ok, dziękuję bardzo, mam nadzieję, że się uda :)

Gość gość
tzn.do chrztu potrzebne to tylko ze mialas chrzest,bierzmowanie oswiadczenie.co do adnotacji,ja bym sie uparla zeby wiedziec,bo to mnie dotyczy,a moze tam jakies bzdury?poszlabym wyzej jakby co pisala.ale to ja.to ja od postu o chrzcie cory