Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Samochód dizel czy beznzyna

Polecane posty

Gość gość

Co polecacie i dla kogo?

Gość gość
Jesli duzo jeździsz to diesel, a jesli malo to tylko benzyna.

Gość gość
Haha, dwie powyższe odp przecza sobie nazwajem :)

Gość gość
No i druga sparwa, automat czy manual?

Gość gość
diesel - oszczędny na długich trasach; drogie utrzymanie benzyna - tańszy w obsłudze, lepszy do jazdy po mieście

Gość gość
manual oczywiście, chyba że jesteś Amerykaninem, to możesz sobie nie poradzić...

Gość gość
Manualna. Automatyczna jest dla jelopow, normalnym odbiera całą przyjemność z jazdy.

Gość gość
Jeżdżę głównie po mieście. Długie trasy wypadają rzadko.

Gość gość
manual oczywiście, chyba że jesteś Amerykaninem, to możesz sobie nie poradzić...

Gość gość
jak potrzebujesz do miasta i masz wiecej kasy to kup benzyniaka np ople corsa z małym silnikiem 1,2 bo będzie Ci żarło około 5litrów niż 2,5 litrowy co zaproponował staszek

Gość gość
benzyna, diesel smierdzi i jest mulowaty. No i manualna oczywiscie, jak juz ktos napisal automat jest dla imbecyli :-P

Gość gość
jeżdżąc od skrzyżowania do skrzyżowania to faktycznie podnieta z jazdy ja bym stawiała na małe auto i automat,to ma być praktyczne

Gość On29wwawwa
tylko LPG i silnik minimum 1.6

Gość gość
benzyna, diesel smierdzi i jest mulowaty. x x jak silnik z diesla bez turbiny to wiadomo że jest mułowaty jak się ma np. 1,9 TDI 110km to wtedy zmienisz zdanie, jak się nie znasz na motoryzacji to nie wypowiadaj tutaj imbecylu jak tu nazwałeś

Gość gość
staszku miasto to nie tylko skrzyżowania ale i korki podjeżdżasz 1m i stoisz ,i tak sobie cykasz po 1 m

Gość gość
Glupi h*ju pedale w*********j z tymi tematami czytsj ze zrozumieniem

Gość gość
jeśli chodzi o automaty to mniej awaryjniejsze tylko z dużymi silnikami np Audi A8 2,8 czy Chrysler Voyager 3,8

Gość gość
Jezdze dieslem, 1,7...jest szybki, zwinny, pali 5 l/100km. ktoś dobrze napisał- na krotkie trasy tylko benzyna, bo silnik diesla sprawdza się tylko na dłuższych trasach . Jestem kobieta, ale jezdze szybko, wiec zadem mul nie wchodzi w rachube

Gość gość
13.03.14 x x x jeżdzisz opelkiem astrą II z silnikiem Isuzu, prawdaż ? bo te silniki są zwinne i prawie zero elektroniki więc rzadko się psują.

Gość gość
Zglos do usuniecia

Gość gość
Ople bardzo lubie:-)Mialam kiedyś Corse ( benzynę) i wspominam ja z sentymentem. Od 7 lat jezdze A-klasa , 1,7 litra. Przyznam Ci się, ze mi się bardzo nie podobalo to auto:-) Mialam wcześniej inne mercedesy, wiec to pudlo wydawalo mi się jakas pomylka Niemcow.:-D I, o dziwo, rozczarowałam się na plus- wyciąga bez problemu 160/h, mało pali, duzy bagażnik, wygodne siedzenia ( mam porównanie, bo jezdzilam VW), i bardzo miekka zmiana biegow.

Gość gość
"wyciąga bez problemu 160/h" To czemu, kuzwa, jezdzicie tu srodkowym pasem 120km/h i kolo d**y Wam wisi, jaki ogon sie za Wami robi ? Nie uczyli Was w szkole jazdy co to "ruch prawostronny" ?

Gość gość
wyciąga bez problemu 160/h, mało pali, duzy bagażnik, x x z tym Mercedesem klasa A? ale ty babo ściemniasz głupoty na bank. z takim autem przy prędkości 160km/h to byś kuzwa leżała w rowie albo zabiła kogoś niewinnego przy takim prędkościach, jeden lekki skręt i leżysz w drzewie..tak samo nie pali mniej tylko żzera więcej niż 7litrów ...przy 90-100km/h to jest oszczezna jazda ale nie kuzwa 120-160km.h

Gość gość
110 km to dla Ciebie duzo, znaffco motoryzacji? Dawno sie tak nie usmialam! Jakbym Cie spotkala na trasie to bys tylko dym z rur mojego benzyniaka wachal w tym swoim smierdzacym dieslu :-D

Gość gość
2014-03-13 19:07:55 [zgłoś do usunięcia] gość wyciąga bez problemu 160/h, mało pali, duzy bagażnik, x x z tym Mercedesem klasa A? ale ty babo ściemniasz głupoty na bank. z takim autem przy prędkości 160km/h to byś kuzwa leżała w rowie albo zabiła kogoś niewinnego przy takim prędkościach, jeden lekki skręt i leżysz w drzewie..tak samo nie pali mniej tylko żzera więcej niż 7litrów ...przy 90-100km/h to jest oszczezna jazda ale nie kuzwa 120-160km.h --------------- Sluchaj dziecko, ja jestem kierowca od wielu lat.Nie dostałam prawka 2 lata temu jak- przypuszczam-ty. I umiem jezdzic, a nie szalec na drodze jak dupki w bmw z białymi czapeczkami na durnych łbach:-D Nie pracuje w serwisie merca i nie robie reklamy. Jezdzilam sportowym Golfem i ten palil jak smok...wiec wiem, o czym piszę. Durnym dupkiem to ty jesteś, naucz się dyskusji, rozmowy,argumentow, a nie epitetów i "kuzwy". Takich jak ty mijam wlasnie dociskając pedalu gazu i pokazując im tylny zderzak:-p