Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pękniete naczynko na nosie!

Polecane posty

Gość gość

witam :) otóż od dluzszego juz czasu borykam sie z czerwona plamka na nosie ktora przypomina wieczna krostkę. W poniedzialek mam wizyte u dermatologa ( na NFZ czekalam 4 miesiace na ta wizyte). Gdzies w necie wyszperałam, że zamykanie naczynek jest refundowane..i teraz pytanie..jak uwazacie.. czy jesli pojde w poniedzialek i powiem o swoim problemie zrobi mi laser ( czy cos innego ) od ręki? czy znow bede musiala po konsultacji zarejestrowac sie i czekac kolejne pol roku ?? bardzo prosze o odpowiedz jesli ktos się orientuje w tej kwestii. A moze mieliscie usuwane naczynka prywatnie? jaki to koszt ? czy poskutkowalo ? Przepraszam za ewentualne bledy :)

Gość gość
ja bylam ostatnio u dermatologa na nfz i tez wlasnie z naczynkami. Wizyta byla na nfz, tzn. oglądanie, stwierdzenie, ze nadaja sie do zamkniecia, ale juz samo zamykanie jest zabiegiem płatnym. I na to musiala byc osobna wizyta prywatna.

Gość gość
watpie ze dermatolog na nfz ma w swoim gabinecie laser do zamykania naczynek

Gość gość
placę wtedy i za wizyte i za zamknięcie naczynka ? czy w koszt wizyty jest juz wtedy wliczony zabieg ?

Gość gość
haaaalooooo ??

Gość gość
up

Gość gość
Ja też zamykałam sobie naczynka na nosie za pomocą urządzenia ipl w krakowskiej estetice a dokładnie na skrzydełkach nosa, zabieg robiłam 3 razy w odstępach co 3 tygodnie mniej więcej i efekty są zaskakująco dobre. Sam zabieg chociaż odczuwalny (jest to też dość unerwione miejsce) to przynajmniej skuteczny, wcześniej stosowałam kremy do skóry z problemami naczyniowymi ale nie były skuteczne myślę że kremy można stosować raczej profilaktycznie a jak już się zmiany pojawią to tylko laser!

W niektórych gabinetach estetycznych masz pierwszą wizytę darmową i dopiero wtedy umawiasz się na konkretny zabieg a czasami jest tak, że w cenę zabiegu już wliczona konsultacja :) Musisz się dowiedzieć ale jeśli chodzi o zamykanie naczynek to najlepiej zrobić to laserowo i po sprawie :) Drugi raz w tym miejscu na pewno nie pojawi Ci się podobny problem - ja korzystałam ale z zamykania naczynek w Beauty w Łodzi - http://www.beauty.com.pl/pl/zamykanie-naczynek