Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość OliWia2000

SCHIZOFRENIA

Polecane posty

Gość OliWia2000

jak poradzić sobie z osobą chorą na schizofrenię,,,jak uświadomić jej to,żeby zaakceptowała swój stan zdrowia,,jak jej pomóc??jak wspierać??

Gość gość
to ma się leczyć czy zaakceptować swój stan zdrowia, bo nie rozumiem?

Gość gość
jakie ma objawy?

Gość OliWia2000
ma leczyć,,,ale ,żęby podjął się leczenia musi na to wyrazić zgodę...i podjąć się tego?

Gość OliWia2000
uważa się za kogoś wyjątkowego wybrańca można tak powiedzieć...uważa,że wielu ludzi jest przeciwko niemu,,,podejrzliwy..

Gość OliWia2000
zmienne nastroje...raz ogarnia go euforia chęć życia...a za jakiś czas niechęc do wszystkiego obojętność...

Gość OliWia2000
staszek ty się odczep ode mnie

Gość gość
OliWia2000 zmienne nastroje...raz ogarnia go euforia chęć życia...a za jakiś czas niechęc do wszystkiego obojętność... xx i to jest schizofrenia wg ciebie??

Gość gość
ma zdiagnozowana?

Gość OliWia2000
nie tylko to..wcześniej też się wypowiedziałam...co może być tego powodem..dałam pare przykładów..jest więcej...a co wg Ciebie może być schizofrenią?

Gość OliWia2000
tak ma..

Gość OliWia2000
ale chyba mało specjalistów jest tutaj w tej dziedzinie lub osób które miały z tym kontakt...ehh szkoda...bo potrzebuje porady..albo rozmowy z kimś kto ma o tym pojęcie

Gość gość
schizofrenia to przede wszystkim omamy, głosy w głowie dyskutujące z chorym lub komentujące jego zachowanie... nic dziewczyno nie wiesz i niezbyt się znasz a już go na leczenie chhcesz wysyłać.. kim ty w ogóle jesteś dla niego? lekarz to może stwierdzić a nie ty

Gość OliWia2000
no i to bardzo:P

Gość OliWia2000
lekarz już to stwierdził,,bo był już w szpitalu,,ale chorobę sobie zaniedbał i twierdził,że nie jest chory,i w sumie mu uwierzyłam..bo nie wykazywał,żadnych objawów..twierdziłąm,że jest poprostu wrażliwym człowiekiem..był wcześniej zanim go poznałam..

Gość OliWia2000
A Ty z kąd wiesz o tej chorobie?są rózne objawy schizfreni

Gość gość
"z kąd"? słownik sobie lepiej poczytaj

Mnie zaszufladkowali jako schizofreniczkę, a tak naprawdę jestem po prostu istotą nie-ludzką. Ale całkiem naturalną i zdrową, tylko odmienną. Uważaj... bo z twoim facetem może tak też być. Może należy do nas... Ja bardzo źle znoszę leki, biorę wybrane i w mniejszych dawkach. Dziś z moim facetem byliśmy w aptece i cała siata na miesiąc, ludzie nas krzywdzą, bardzo krzywdzą. Dbaj o niego.

Gość gość
Czy Ty masz 10 lat?? Nie da się kogoś zmusić do leczenia, musiałby być prawnie ubezwłasnowolniony. I jeszcze zasiegasz porad na takim forum? Żarty sobie robisz? Wejdź na specjalistyczne fora dotyczące danej choroby bo śmieszna się robisz.

Gość gość
masz tu przyklad psychicznej w dodatku prostytutki nie sluchaj jej madrosci bo nie wie co pisze ta psycholka czyli noxelia

Gość OliWia2000
zmuszać?nie użyłam tego słowa w pytaniu...głównie chodzi mi o to jak ją wspierać w chorobie,,,

Gość OliWia2000
potrafię oddzielić dobre rady od tych złych...i ludzi którzy coś mają do przekazania potrafiący pomóc