Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czym zagęszczacie mleko niemowlaka

Polecane posty

Gość gość

Jw?

Gość gość
Kleikiem kukurydzianym,ryzowym,kasza manna,kasza kukurydziana(bardzo drobna)ale te dwie ostatnie opcje gotuje, Blyskawiczna kasza jaglana.

Gość gość
Już koleżanka wymieniła.

Gość gość
ja odkąd dziecko skończyło 2 m-ce wprowadziłam kleik ryżowy, kukurydziany(przez okropne ulewanie). Potem to kasza manna itd

Gość gość
nie zagęszczam mała ma 7 m-cy.

Gość gość
Ja mojemu 5 miesięczniakowi zagęszczam mleko raz dziennie na noc kaszką jaglaną Hipp i wiem że w Pl jej nie ma ale można ugotować, zmiksować i dodac do mleka bo jest bezglutenowa. Karmię piersią więc na noc odciągam , dodaję kaszki i podaję butlą a dziecko ładnie śpi :).

Gość gość
Jestem w temacie bo własnie wczoraj pytałam pediatry w sprawie synka (ma skończony 4,5 miesiąca) bo nie wiedziałam czym zagęszczać i czy powinnam (syn stale jest nienajedzony po moim mleku) więc lekarz polecił odciągać dwa razy dziennie (rano i na noc) i dodawać kaszę jaglaną bo jak twierdzi jest najzdrowsza i na przemian kaszkę kukurydzianą. Całkowicie odradził podawania kaszy mannej z pszenicy bo mówi że od niej dzieci niepotrzebnie i za szybko przybierają na wadze a wartości taka kasza ma tyle co nic, odradził też kleiku ryżowego twierdząc że on dobry jest tylko sporadycznie przy rzadkich stolcach bo ma własciwości zatwardzające. Postanowiłam że z rana będę podawać kaszkę błyskawiczną kukurydzianą bo nie chcę z rana bawić się w gotowanie i miksowanie jaglanej a jaglaną będę podawała wieczorem .

Gość gość
kaszka holle.

Gość gość
A co to kasza jaglana? Ja karmie mlekiem modyfikowanym,jak ja dodawać,musze najpierw gotować ja nie wiem

Gość letniajagoda
Tą jaglaną w jakich proporcjach robisz? Bo ja tez odciągam mleko i dostaje w butli ale nie robilam jaglanej nigdy z mlekiem. Zawsze daje łyżeczką z mięsem albo z rodzynkami i miodem. A i potrzeby jest smoczek z dużym przepływem jak do kaszek? Ja zagęszczam kaszką ryżową z bobovity albo kleikiem ryżowym.

Gość gość
To ja mama która wczoraj była u pediatry :). Ja jaglanej będę dawała łyżkę stołową na 120 ml mleka. Sama na raz potrafię odciągnąć do 150 ml więc będzie albo łyżka stołowa płaska albo czubata. To taka żółta kaszka (drobne perełki) i po ugotowaniu daje fajny kleik a po zmiksowaniu jest podobna do grysiku. Oczywiście ja podam z tą wodą w której się gotowała ! Czyli wystarczy mały garnuszek nierdzewny wsypać do niego kaszki (łyżka czubata) i tak nalać wody by przykryło kaszkę czy trochę więcej i gotować aż ziarenka będą miękkie (trzeba sprawdzić).

Gość gość
dodam że można podać nawet dwie łyżki , trzeba zbadać wtedy konsystencję mleka bo niewiadomo czy dziecko będzie chciało pić grubsze mleko ale na początek polecam jednak tak jak ja zrobię czyli czubata łyżkę dodać do 120 - 150 ml mleka.

Gość gościówaaaaaaaaaaaa
14.03.14 [zgłoś do usunięcia] gość nie zagęszczam mała ma 7 m-cy. xxxxxxxxxxxxxx ty jesteś jakaś niedorobiona? Czytać nie umiesz? Pytanie brzmi CZYM zagęszczacie mleko. Gó/wno to nas obchodzi że ty nie zagęszczasz prostaczko bez szkoły

Gość gość
kasza jaglana jest z prosa. Bardzo zdrowa, delikatna i bezglutenowa dlatego polecana już dla niemowląt po 4 miesiącu życia i jako pierwsza kasza wprowadzana przy rozszerzaniu diety. Jest też bardzo wartościowa.

Gość gość
no właśnie holle ma czyste jaglane, orkiszowe kaszki-bez dodatku cukru, glutenu itp. ! kupuję je w P&P i na allegro :)

Gość letniajagoda
No to ja gotuje podobnie ale do mleka nie dawałam dzięki musze wypróbować :) znacie może jakies fajne pomysły na domowe kasze na śniadanie/podwieczorek?

Gość gość
Gdzie można jeszcze kupić ta kaszę jaglana

Gość gość
ja niczym nie zagęszczam

Gość gość
Ja zagęszczalam sporadycznie kaszka jaglaną holle albo zbożowa Nestlé

Gość gość
Niektorzy maja naprawde problem z czytaniem ze zrozumieniem..masakra! Co do tematu, ktoras pisala ze na ulewanie tez zageszczala.. Od kiedy mozna zageszczac? Moj synek ma 2,5 m-ca

Gość gościówaaaaaaaaaaaa
ja zagęszczałam od 3 miesięcy