Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciasta na chrzciny

Polecane posty

Gość gość

robię chrzciny na 25 osob, więcmuszę miec trochę ciast. planuję zrobic: sernik, 3 bit, rafaello, krówka, karpatka, delicje z galaretką. mam jeszcze jedną "wolną" blachę ui nie mogę znalezc pomyslu na ciacho. mozecie cos polecic??

Gość gość
zrób jakieś ptasie mleczko na przykład, jedno niech będzie takie delikatne i niezbyt ciężkie ;)

Gość gość
a jak sie robi ptasie mleczko??? nigdy nie robilam nic gtakiego...

Gość gość
kurcze moja mama robi świetne, nie podam Ci przepisu bo w sprawie ciast jestem laikiem, zaraz spróbuję znaleźć coś podobnego na necie. W każdym razie robi biszkopty-masa-polewa czekoladowa

7 blach? my tez niedawno robilismy podobną imprezę było 23 os i miałam 3 blachy ciasta plus tort. myslę ze tyle co ty chcesz zrobic to za dużo

Gość gość
tak, 7 ciast i dodatkowo 3 torty. nasza rodzina jest ciastozerna :) a poza tym zawsze rozdajemy gosciom do domu, więc myślę że nie jest za dużo...

Gość gość
sernik tez bedzie - wymieniony jako pierwszy :)

Gość Widać że idziesz na ilość a
nie na jakość :O Ciasta na jedno kopyto, nic oryginalnego, byle się nażreć :O Jeszcze kremówkę walnij

Gość gość
może jakieś ciasteczka? osobiście wolę je niż ciasta

Gość gość
rzadko robię ciasta,dlatego chcę robic takie ktore mi wychodzą. moze zaproponujecie cos ciekawego? chętnie wyprobuję. szukalam w internecie ale nic ciekqawego nie znalazlam...

Gość gość
a ja radze zrobic choc jedno ciasto upieczone tz jakis przekladaniec z biszkoptami lub jakies inne bo wszystkie to takie ekspresowe( 3 bit, rafaello, krówka, karpatka, delicje z galaretką) na jedno kopyto, tanie zapychacze

Gość gość
A moze szarlotke?? Jest latwa w wykonaniu ale pyszna :-D ja posypuje wilgotny wierzch w trakcie pieczenia prazonymi migdalami. pyyyycha :-D a moze jeszcze cos podobnego do tiramisu?? Wlasny biszkopt i krem z mascarpone i kawa??

Gość gość
Ooo rolady latwo sie robi. biszkopt + krem np truskawkowy z kawalkami truskawek albo z masa makowa? moze ewentualnie piernik, zeby bylo cos w inna strone smakowa??

Gość gość
zrob szarotke, albo tarte z owocami, albo ciasto migdalowe ja u Ciebie nie zjadlabym nic dobrego;/

Gość gość
tylko sernik ratuje sytuacje(mam nadzieje ze z twarogu anie z jakiegos tam mix-fix) upiecz cos,poszukja latwych przepisow np.szarlotka

Rzeczywiście sernik jest :D Kup lub ściągnij sobie z internetu książkę " 101 ciast siostry Anastazji " . Ma super i bogate ciasta ( serniki,makowce,przekładańce - ale nie aż tak napaćkane kremem , placki itd ) z rożnym stopniem trudności. Dziewczyny pisali o szarlotce - super pomysł. W necie 10000 przepisów - na kruchym / półkruchym spodzie, biszkopcie, z bezą czy bitą śmietaną.

Gość Takatamaaaaaaaaaaaaaaa
Zrób makowiec.

Gość gość
3 bitt i krówka moje ulubione:)

Gość gość
będzie też szarlotkA :) boję się eksperymentowac przed chrzcinami, bo co jesli nie wyjdzie? nie będę miała czasu zeby piec od njowa, zwlaszcza przy noworodku i 3letniej corce. makowca nmie chce bo potem wszyscy mają mak w zębach ;)

Gość gość
moim zdaniem znasz upodobania swojej rodziny lepiej niż ludzie na kafe, a jak i tak będziesz tyle robić to zdaj się na sprawdzone przepis i nie eksperymentuj. ja na twoim miejscu do tych wszystkich ciach zrobiłabym też jakiś lżejszy deser, np jabłka z pieca na gorąco z rodzynkami i cynamonem, można podać z lodami waniliowymi. mało pracy a dobry efekt.

Gość gość
co do deseru - robimy to w restauracji, więc bedzie to w cenie. tylko ciasta muszę miec swohje