Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

co myślicie o mym stwierdzeniu

Polecane posty

Gość gość

czemu nie przy 20 km pret stalowy o 6mm powinien ulec zerwaniu pod własnym ciężarem . teraz przyjmując że sa nanorurki o wytrzymałości 100 krotnie większej od stali czyli mamy 2000 km całkiem dość by zamocować nażedzie i go wyciągnąć . co do tego że po 20 km stal sama sie zerwie to nie jestem pewien bo sam to liczyłem . Myślwe że byłoby to do skonstruowania . zamiast głupich wierteł stosować ciecie woda po prostu głowica i robi okręgi jak przy frezowaniu , myśle że przy 2 km to już by samo ciśnienie robiło swoje tylko trzeba byłoby wody z kwarcem czy co się tam daje dostarczać . skoro stal tak można przeciać to z 98 % materiałów pewnie dałoby rade gorzej z diamentem trzeba byłoby czujnik jakiś który by pokazywał że nie została dziura wygryziona i potem np wodę z drobinkami diamentu mieszać by przegryzło albo coś .noi wzasadzie tyle i można wiertać zostaje kwestia ina gorsza jak zapobiec osuwaniu sie ścian bo przy takich głębokościach to ja nie wiem co by sie działo .trzeba byłoby zrobić tunel z nanorurek odrazu winde można zrobić ;p. ale jakby sie okazało że płytu tektoniczne by sie przesuwały albo cos to kaplica chyba by była .

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować