Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

opryszczka

Polecane posty

Gość gość

Witajcie, dzis wyskoczyla mi opryszczka a od poniedzialku zaczynam nowa prace. W dodatku jest to praca w ktorej spotykam duzo ludzi. Znacie jakis sposob zeby to paskudztwo szybko zeszlo? Zakupilam dzis masc zovirax w aptece i witamine B ale boje sie ze nie da rady tak szybko....

Gość gość
Tylko plasterki rewelacja

Gość gość
a moze jakies domowe sposoby? slyszalam o pascie do zebow ale jakos mnie to nie przekonuje..

Gość ja mysle  na powaznie
, zeby pojsc do lekarza po recepte na heviran. Czesto natrafialam w poradach , ze ludziom po tym przechodzi. Rok temu stosowalam carmex, kazdego dnia na ustach . Po raz pierwszy w zyciu tak dlugo nie mialam opryszczki. Potem niestety nie smarowalam ust kazdego dnia i zimno zaczelo od nowa sie pokazywac. Tylko Zapamietaj! Myj rece za kazdym razem, gdy cos aplikujesz. Jak smarowalam sie carmex to najpierw nalozylam na opryszczke, umylam rece mydlem, nabralam po raz drugi masc i posmarowalam usta .

mozesz zamaskowac to tez pudrem w plynie 9 fluidem) To nie sprawi, ze opryszczka zniknie, ale przynajmniej nie bedzie czerwona

( fluidem ) zreszta sypkim tez mozesz sprobowac

Pamietam, ze raz wyczytalam , ze bol oka ( delikatny, ale wyczuwalny)zapowiada pojawienie sie opryszczki. Nigdy wczesniej nie powiazalam tego z tym. Pozniej obserwowalam , ze tak powiem swoje cialo i rozpoznalam, wlasnie ten bol . Posmarowalam cale usta grubo mascia carmex. Na drugi dzien wyskoczyla mi , ale bardzo mala opryszczka. Szybko sie skruszyla i po 4 dniach nie bylo sladu.

Gość gość
a orientuje się ktoś czy osoba która miewa opryszczkę wargową, w trakcie gdy nie ma żadnego wykwitu i jego objawów może uprawiać seks bez prezerwatyw? czy w taki sposób mimo wszystko można kogoś zarazić?