Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

rzadkie ruchy dziecka w 34 tyg

Polecane posty

Gość gość

czy wy też tak miałyście, czy około tego tyg czujecie swoje dziecko rzadko, wcześniej czułam ruchy często a teraz bardzo rzadko czy to normalne?

Gość gość
A jak rzadko wyczuwasz te ruchy? Jeśli się bardzo niepokoisz to idż na USG

Gość gość
wczoraj np 3 serie w ciągu dnia w tym raz chyba czkawka, w nocy i do tej pory nie czuje zabardzo może rano na łóżku jakiś jeden jakby nóżke chciało wyprostować

Gość gość
Połóż się na plecach i poprostu gładź delikatnie brzuch i spróbuj wyczuc ruchy. Często jest tak, że maleństwo poprostu śpi. Jeśli jednak przez cały dzień nic nie poczujesz t radziłabym skontaktować się z lekarzem ot dla pewności i uspokojenia

Gość gość
w ciągu dnia zawsze coś poczuje jednak od ok tyg sa one bardzo rzadkie w stosunku do tego co czułam wcześniej, dzięki za rade

Gość gość
W poprzedniej ciąży ok. 30tyg też miałam tak, że cały czas szczególnie rano ruchu maluszka były intensywne, a przez jeden dzień nic zupełnie i to mnie zaniepokoiło, ale okazało się, że wszystko jest ok. Dla świętego spokoju idź na USG.

Gość gość
W ostatnich tygodniach ciąży ruchy zazwyczaj są rzadkie, bo dziecko jest duże i ma mało miejsca. Jeżli codziennie czujesz ruchy, nawet minimalne, ja bym się nie przejmowała, bo na pewno wszystko jest ok. Jeżeli się martwisz, zawsze możesz jechać na ktg.

Gość gość
a może ruszał się w nocy jak spałaś? Mój przez całą ciąże mało się ruszał, ale jak mąż kiedyś z nocki wrócił i mówił że kopał jak szalony :]

Gość gość
ok dzięki za rade, pewnie to sprawdze w poniedziałek, czuje codziennie coś np czkawke tylko te są o wiele rzadcze niz wczesniej od ok tyg i to mnie troche niepokoiło, lepiej sprawdze, jednak z tego co mówicie może byc rzadziej bo dziecko jest większe

Gość gość
w nocy sie nie rusza raczej bo ja czuje jak spie tzn jestem bardzo wrazliwa pod tym wzgledem jak się wcześniej ruszała w nocy to zawsze wiedziałąm bo mnie to budziło

Gość gość
spróbuj pooddychać przeponą, taki kop tlenu zawsze u mnie działał i mała zaczynała wariować