Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie odnośnie glutenu

Polecane posty

Gość gość

Witam serdecznie :) Mam takie pytanie. Chciałabym zrobić znajomemu tort, jednak nie toleruje on glutenu. Biszkopt piekę z mąki pszennej i ziemniaczanej, oraz jajek i cukru. Do przełożenia użyłabym śmietany kremówki, owoców i dżemu truskawkowego. Czy w związku z tym, że znajomy nie toleruje glutenu, wystarczy, że zamienię mąkę pszenną na taką bezglutenową? Czy reszta składników może pozostać bez zmian? (łącznie z mąką ziemniaczaną) Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Tak, tylko sprawdź czy w tej śmietanie nie ma przypadkiem jakiejś mąki :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×