Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

NOWORODKI czy budzicie na kapiel

Polecane posty

Gość gość

synek ma 6 tygodni. zawsze kąpiemy go o 19, jesli spi, to go budzimy. nie wiem czy dobrze robimy. mamy taki rytual - o 19 on, pozniej starsza corka, a w tym czasie ja karmię, pozniej kładę spać córcię... A Wy budzicie Wasze dzieci czy kąpiecie jak się wyśpią?

Gość gość
Ja również starałam zachować rytuał kąpieli o 19.00 ale jeśli mała mi spała nie budziłam....choć z reguły udawało się tak jej sen ładnie rozplanować że poślizg był maks pół godziny...

Gość gość
jak ma 6 tygodni to już nie jest noworodkiem! to niemowlak

Gość gość
no wlasnie.. a synek caly dzien bardzio zle spi, czasami ma 2 drzemki po 15 minut i mocno zasypia ok 17 i 18 - wtedy muszę goi budzic,. ale jesli nie obudzę to wstanie ok 20,21,a to juz trochę późno...

Gość gość
moja corka padla. nie kapie jej dzis. a ma 4 lata.

Gość gość
Ja tez budziłam zawsze o 19 ażw koncu sam zapał i się przestawił.

Gość gość
Nie budziłam, to ja się przystosowałam do jego rytmu dnia- wiedziałam że właśnie ok. 18-19 idzie spać, wstaje ok. 21-22, więc po prostu kąpałam go wcześniej, przecież jego aktywność, jeśli nie przesypia nocy, wygląda cały czas tak samo. Rozumiem jakąś regularność, ale przecież równie dobrze możesz go o 10:00 rano kąpać, też codziennie.

Gość gość
Ja myślę że jeszcze miesiąc i się unormuje:):)

Gość gość
Ja mojego nie kładłam po prostu spać tak późno .

Gość gość
My kapalismy o w miare stalej porze ale pozwalalismy sie samemu dostosowac. A to dlatego,ze raz obudzilismy i tak sie darl,ze juz drugi raz tego bledu nie popelnilismy. Mial od poczatku w miare staly tryb dnia i kapiel od 18.40 -19.40. I do dzis(rok)tego sie trzymamy. Ta pozniejsza godzina to taka awaryjna.

Gość gość
A ta stała pora to po co? Serio, nie rozumiem. Ja mam dwójkę dzieci, kąpałam jak popadnie. Jak np w dzień nie miało któreś drzemki i wiedziałam, że pewnie szybko padnie to i kąpiel była szybciej. Jak przespały to absolutnie nie budziłam. Jak w dzień, rano lub koło południa były marudne to wtedy kąpałam (bo uwielbiały kąpiel i się w niej uspokajały, a ja nie szarpałam sobie nerwów) i wieczornej kąpieli już wtedy nie było.. Teraz mają po 19 i 22 lata, na brudasów nie wyrosły.