Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chrzest wnuka wraz z prawie byłym mężem

Polecane posty

Gość gość

Mój wnuk jutro ma chrzest, ja jako babcia i matka ojca dziecka będę na chrzcie w kościele i imprezie w restauracji. Wiadomo będę zdjęcia grupowe, z rodzicami itp. Mój były mąż prawdopodobnie przyjdzie z kochanką jak ja mam się zachować ? Jego kochanka jest w wieku naszego syna. Jak ja mam sie zachować ? Ona sie liczy do rodziny, ma prawo do zdjęcia z moim wnukiem ?

Gość gość
Olej to o nic sie nie wyklocaj nie denerwuj sie nie psuj sobie nimi chrzcin wnuka powodzenia i usmiechu i szczescia ci zycze na pewno bedzie jeszcze ok

Gość gość
A moze ta kochanka nie prYjdzie i bedzie prolem z glowy? W sumie ja bym na jej miejscu nie przyszla. Co inneo jak bysci bli z mezem rozwiedzeni ale jesli nie ma jeszcze rozwodu to ja bm na jej miejscu na chrCiny nie przyszla wiec jest nadzieja ze moze twoj prawie ex maz przyjdzie sam i wykaze sie taktem

Gość gość
Jest mi ciężko, bo jeszcze trzy lata temu obchodziliśmy 30 różnicę ślubu, nasz syn 2 lata temu 30 lat, miesiąc temu w walentynki urodził się nam wnuk, a od roku nie jesteśmy razem, bo on ma kochankę w wieku naszego syna.

Gość gość
Ona raczej uprze się żeby przyjść. Do rozwodu zostało nam zaledwie 1 rozprawa. Nie chce żeby ona miała coś wspólnego z moim wnukiem.

Gość gość
Nie skupiaj sie na ich, olej to bo zatrujesz sobie zycie. Wspolczuje ci bardzo bo to przykre jak maz po tylu latach odchodzi ale jesli nie da sie raowac teo malzenstwa to przynajmniej postaraj sie byc szczesliwa i wierze ze jak nie dasz sie zlym emocjom to bedziesz jeszcze szczesliwa. Wspolczuje ci bardzo moze maz jeszcze zmadrzeje i zycze ci wszystkiego dobrego. Nie zasklepiaj sie tylko w ciaglym rozdrapywaniu ran wiem ze to trudne ale zrob to dla siebie.

Gość gość
No nie wiem. Chora sytuacja. Łatwo pisac olej ich, ale przecież cała rodzina pewnie będzie obserwować jak autorka reaguje na obecność kochanki. Z drugiej strony jeśli są oni po twojej stronie to może się zdarzyć że będą oni ignorować tę kobietę i może ona nie czuć się wcale dobrze na takiej imprezie. Przychodzi mi jednak do głowy jaki trzeba mieć tupet żeby na takie święto rodzinne przyjść. A mąż nieludzki bo nie dość że odszedł po tylu latach do młodszej to jeszcze trzeba być złośliwcem bez cienia empatii żeby kochanice do rodziny przyprowadzać. Współczuję ci autorko. Ja nie wiem czy bym na imprezę przyszła bo byłoby to chyba ponad moje siły psychiczne. Jest to dodatkowa forma upokorzenia ciebie ze strony byłego męża mimo że dosyć pewnie krwi napsuł swoim odejściem a z drugiej strony nie przyjście twoje na tę uroczystość byłoby to zachowanie jeszcze bardziej toksyczne dla ciebie. Tylko ktoś silny kto potrafi zachować twarz poradzi sobie z taką sytuacją. A przecież to ty jesteś tutaj w porządku, nie oni więc to oni powinni się źle czuć. Beznadziejne to wszystko :( Życzę dużo zdrowia i siły

Gość gość
tak czy siak kochanka będzie miała do czynienia z Twoim wnukiem, zachowaj się z klasą, nie rób cyrków, zachowasz godność i nie zrobisz z siebie wariatki z menopauzą bardzo współczuję sytuacji i zgadzam się z powyższymi wypowiedziami, więc nie będę się więcej rozpisywać, trzymaj się i wyglądaj jutro pięknie :-)

Gość gość
Co zrobić, żeby nie dotykała mojego wnuka ? Ona kiedyś chciała być z moim synem wtedy mój syn był już ze swoją.żoną, ale jeszcze małżeństwem nie byli, to były początki znajomości.

Gość gość
Nie ma sposobu na to aby ona nie dotykała wnuka. Zachowaj godność i nie rób żadnych akcji, uśmiechaj się nawet jeśli to będzie Cię dużo kosztować. Traktuj ją jakby była powietrzem. W końcu to tylko 2-3 godz. i będziesz w domu. Nie psuj synowi taiej uroczystości. A tak już całkiem a'propo tej sytuacji, skoro jesteś katoliczką to pokaż, że umiesz przebaczać bo inaczej wyjdziesz na zakłamaną zołzę porzuconą przez męża dla młodej doopy. Niech on czuje zażenowanie tą sytuacją a nie Ty.

Gość gość
Tylko ją nie chce, żeby mój wnuk miał jakikolwiek kontakt z nią. Ta kobieta rozwaliła mu małżeństwo dziadków. A jeśli trzymając go coś mu zrobi ? On ma dopiero miesiąc.

To czy wnuk będzie miał kontakt z TĄ kobietą zależy tak naprawdę od matki i ojca dziecka ..... Skoro tak przezywasz i masz tyle nienawiści do tej kobiety,sytuacji to rodzice mogli bardziej prześledzić listę gości ;) Ja w każdym razie miałam podobną sytuację na chrzcinach ;) Rodzice po rozwodzie.Nie zaprosiłam na chrzest kochanki ojca ( nienawidziłam ją wtedy) , dzięki temu uroczystość była naprawdę udana. Po paru latach "wybaczyłam" tej kobiecie i dziś moje dziecko mówi do niej ciocia i ma z nią normalny kontakt. Uważam że nie powinno się dzieci mieszać do spraw dorosłych.

Gość gość
Oni jej nie zaprosili. Zaproszenie dostał tylko mąż. Ale on postawił sprawę albo z nią, albo wogole ona tak mu zaślepila oczy, że on własnego wnuka widział z 2-3 razy, a mały urodził się 14 lutego tego roku. Mój syn nie chce o niej słyszeć, synowa jest obojętna. A cała rodzina ,, olewa" ją.

Gość gość
ty jestes babcia ,a ten twoj glupi maz jak ja przyprowadzi to tylko narobi jej i sobie wstydu.

Gość gość
Najgorsze, że on pewnie będzie chciał udawać jakim to jest cudownym dziadkiem, a przecież widział małego z 2 razy przelotnie. Nie był u nich w mieszkaniu bo syn sobie nie życzy żeby przychodził z nią a bez niej już nie przyjdzie. Takiego człowieka nie można nazwać dziadkiem.

Na miejscu Twojego syna i synowej nie uległabym "szantażowi " ! Kiedy mój tata dostał na chrzest zaproszenie (SAM ) on się bardzo ucieszył , nie robił problemów dlaczego bez NIEJ. Ale mojej mamie sam fakt że dałam tacie zaproszenie się nie podobał. Powiedziała " Albo on - albo ja " :o Zagrałam to tak " Mamo dostałaś zaproszenie i zrobisz z nim co zechcesz.Jeśli nie przyjdziesz to pamiętaj że to nie mi zrobisz na złość ". Tak więc Twój syn powinien powiedzieć ojcu tak samo.

Gość gość
I jak bylo na tych chrzcinach? :-)

Gość gość
Sorry, wnuk urodzil sie w walentynki, miesiac temu, to ze dziadek widzial go dwa razy, to zadne wykroczenie, moim zdaniem normalna liczba wizyt na ten okres czasu. Co do tego, czy nowa panna dziadka bedzie miala kontakt z wnukiem, to nie Twoja decyzja jest. To jest decyzja rodzicow dziecka i niestety, ale Twoje zale nic nie maja tu do gadania. Moim zdaniem powinnas powoli przyzwyczajac sie do mysli, ze Twoj syn niedlugo bedzie mogl miec rodzenstwo, a Twoj wnuczek bedzie mial wujna nowego albo ciocie ;)

Gość do tej co założyła wątek
parę dni temu pisałaś jako kobieta tego starego dziada a nie jako jego była żona i pisałaś że zdjęcia ten niby twój przyszywany syn nie kazał ci zrobić z niby przyszywanym wnukiem jesteś chora po h...j zakładasz tyle wątków z perspektywy innej osoby kretynko!!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
hehe to jest jakaś prowokacja?:) wczoraj widziałam temat jak to by niby ta kochanka twojego męża opisywała sytuacje na chrzcie;d naprawde;d jaja sobie robicie;d ma 34 lata chyba jak dobrze pamietam;d to podstawiana sytuacja;d

Gość do tej co założyła wątek
parę dni temu pisałaś jako kobieta tego starego dziada a nie jako jego była żona i pisałaś że zdjęcia ten niby twój przyszywany syn nie kazał ci zrobić z niby przyszywanym wnukiem jesteś chora po h...j zakładasz tyle wątków z perspektywy innej osoby kretynko!!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
teraz nie ma nic do powiedzenia haha