Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 komunia do zrobienia

Menu komunijne, pomocy!

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
no sloiki co tam dzisiaj wymyslicie???

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
A mnie rozbawi艂a ta wieprzowina z czekolad膮....

Udost臋pnij ten post

Sama przygotowywalam taka komunie na 20 osob i teraz pytanie-wrocimy z kosciola i ja mam stac przy baniakach min.40 minut, robic zamieszanie,czy podac gosciom od razu cieply posilek.Wybralam zupe gulaszowa na wolowinie,pozniej kawa ,tort.Na paterze kilka rodzajow ciast i ciasteczek,ktore sama pieklam i kazdemu gosciowi na odchodne spakowalam.Wlasne wedliny,pasztet z krolika i 2 salatki,ale i tak nikt nie mial siedmiu zoladkow jak Alf,wiec malo poszlo.Gril to bardzo kiepski pomysl,raczej na spotkanie nieoficjalne.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Moja propozycja ,偶eby nie traci膰 czasu na stanie przy garach .Dzie艅 wczesniej gotujesz zup臋 a) cebulow膮 z grzankami i tartym serem ,b) krem z broku艂贸w lub szparag贸w .Na drugie danie zrazy wo艂owe zawijane ,nadziewane piersi z kurczaka (robisz dzie艅 wczesniej).do tego m艂ode ziemniaki -gotujesz rano i garnek owijasz w koc-b臋d膮 ciep艂e kilka godzin.Przed podaniem polewasz mase艂kiem i koperkiem,kasza gryczana (gotujesz rano i pod kocyk).Mix sa艂at (vinagret dajesz tu偶 przed podaniem),mizeria ,buraczki ,-podanie wszystkiego to moment.Potem kawa,tort,jakie艣 ciasto ,lody z owocami .Na kolacj臋 bigos z m艂odej kapusty z koperkiem.cienkie kie艂baski na gor膮co ,mo偶e szasz艂yki,kt贸re zrobisz dzie艅 wczesniej a b臋d膮 piek艂y si臋 same po obiedzie,mo偶e udka,sa艂atka warzywna,p贸艂misek mi臋s czy w臋dlin ,og贸reczki,pomidory,

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Pomysl z grillem na komunie jest boski.Zeby bylo wykwintnie polac miecho(karkowa,kielbacha?)czekolada!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
popieram niekt贸re pomys艂y jak najbardziej ros贸艂 ok mo偶e go urozmaicisz na spos贸b austriacki zamiast makaronu nale艣niki cienko pokrojone w paseczki pomidorowa te偶 si臋 sprawdzi klasyczna albo zupa krem nie ma co kombinowa膰 klasyka zawsze jest ok roladki z piersi kurczaka te偶 ok :) mo偶esz zrobi膰 np bitki wo艂owe z kluskami 艣l膮skimi to zawsze si臋 obroni a z zup jeszcze klasyka jak 偶urek czy barszczyk czerwony z pasztecikami lub krokietami wszelkiego rodzaju pieczone mi臋ska ok ale schab odradzam z prostego powodu jest suchy.... polecam upiec boczek ja przyprawiam sol膮 pieprzem jalapeno i multum czosnku ale mo偶esz da膰 mniej, czosnek nie ka偶dy lubi tak jeszcze my艣l臋 o schabie mo偶e w sosie chrzanowym ( na ciep艂o,lub zimno sosik oczywi艣cie) pieczony kurczak albo same udka do tego piree albo frytki ja robi臋 te偶 galaret臋 ja nie lubi臋 ale rodzina tak nie dogodzisz wszystkim nie ma szans a moze taki schabowy bez panierowania bez niczego do tego duszone pieczarki albo w calosci ( wtedy malutkie ) albo wi臋ksze pokrojone w plasterki do tego np kopytka

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
schabik nigdy nie b臋dzie suchy ale pyszny w ten sposob.; 1-1.5 kg kawa艂ek oczy艣ci膰 i mocno przyprawi膰.Odstawi膰 na noc do lod贸wki.Nastepnie w艂ozy膰 do rekawa do pieczenia,mocno zwi膮za膰 oba ko艅ce razem i w艂o偶y膰 do garnka z zimn膮 wod膮,tak ,偶eby ca艂y by艂 pod wod膮 (opr贸cz ko艅c贸w rekawa.Przykry膰 pokrywk膮 i gotowa膰 od Zagotowania si臋 wody 40 minut.Wy艂膮czy膰 i zostawi膰 w garnku jeszcze na 15 minut.Potem wyj膮膰,rozci膮膰 r臋kaw i ostudzi膰 a powsta艂y sos wykorzysta膰 .Schab jest mi臋kki i wilgotny .Przepis znaleziony w necie i sprawdzonywielokrotnie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ola

Polecam serwis chrzcinyikomunie.pl ! Szeroki wyb贸r lokali na chrzciny i komunie !

Udost臋pnij ten post