Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziecko z adhd

Polecane posty

Gość gość
Skoro chodzą z chłopcem do psychologa i na terapię to na pewno dziecko było badane psychologicznie. Ciekawa jestem jego poziomu intelektualnego... adhd to jedno, a sprawność intelektualna drugie. Może chłopiec jest upośledzony? Jeżeli nie to należałoby się zająć terapią pedagogiczną natychmiast, niezależnie od formy nauczania. Nie spotkałam się z takim uczniem. Mam teraz w swojej 3 klasie słabiutkiego chłopca, zaniedbanego, ale czytać i liczyć potrafi.

Gość gość
Do goscia wyżej adhd nie oznacza dziecka rozpuszczonego , nic dziwnego że w naszym społeczeństwie jest coraz wiecej takich dzieci .Bo tak naprawdę rodzice w wiekszosci oraz nauczyciele nie maja pojecia o adhd , i tylko najlepiej pasem dawac lanie .Mam nadzieję że ta osoba co napisała o takim dziecku że to ś****wo trzeba zabrac i zamknać w klatce nigdy nie doswiadczy takiego czegoś jak my rodzice co mam problemy z takimi dziećmi .Mam wrazenie ze ta osoba ma zaburzenia zwiazane z adhd :P bo normalnie logicznie myslacy człowiek nigdy by tak nie powiedział :)

Gość gość
Gosciu 9.27 , dziecko to ja sama utrzymuje i nikt więcej wieć nie wiem o jakich podatkach tu pitolisz itp

Gość gość
Ogólnie to straszna masakra jest z tym i smutek

Gość gość
Chłopak jest bardzo inteligentny nie jednym dorosłego zaskoczył. Szkoły do których chodził niestety maja w nosie go. Ostatnio cala klasa pisała sprawdzian a mu nauczycielka tez dala chociaż wie ze nie umie przeczytać znaczy umie ale zajęło by mu to za dużo czasu wiec narysował samochody. Czyta i pisze na poziomie 6 latka

Gość gość
Niezły opierdziel ta nauczycielka i dyrektor powinien dostać

Gość gość
Kochana obi twierdza ze wina jest rodziców :)

Gość gość
To żle twierdzą , bo tak naprawdę na dziecko nadpopudliwe z adhd rodzic nie ma wpływu do końca .Napewno nie ma jak dziecko jest w szkole i cos go wkurza itp bo jak pisałam wcześniej sa pewne bodzcce zewnetrzne ze nie ma siły na to .Najłatwiej zwalic na rodzica bo nikomu sie głebiej nie chce w to wchodzić .Cięzka praca i zaangażowanie wielu osób tu może pomóc ale nie ze sam rodzic ma wszystko zrobic itp

Gość Ramonexa
Nie mam dziecka z ADHD tylko autystyka, ale jedno wiem: powinien zadziałać ktoś z zewnątrz, bo sytuacja jest nie tylko przykra dla całej rodziny, ale po prostu chora. Idźcie do poradni zdrowia psychicznego dla dzieci, tam na pewno wam powiedzą, co z tym dalej robić, podsuną jakieś rozwiązania. Wiem z doświadczenia, po prostu trzeba walczyć o swoje :/ Jeśli jesteście z Trójmiasta to polecam pójść tu http://www.czpgdynia.pl, jest na NFZ, mój synek też tam chodzi.

Gość gość
Z tego co wiem w Szczecinie jest bardzo dobry psycholog, zapewniają świetną opiekę w różnych dziedzinach. Zgłoś się do nich http://www.carpediem.szczecin.pl/ a na pewno pomogą Twojemu dziecku.

Witam serdecznie, Piszę do Państwa, ponieważ jestem w trakcie przygotowywania odcinka popularnego programu telewizyjnego, do którego chcemy zaprosić rodziców dzieci z ADHD. Problem ten dotyczy coraz większej ilości młodych osób i dlatego uważamy, że należy na ten temat rozmawiać. Jeżeli ktoś z Państwa jest zainteresowany udziałem w programie lub mają Państwo jakiekolwiek pytania proszę o przesłanie na adres monikadalaszynska@tlen.pl wiadomości lub numeru telefonu (albo ewentualnie pozostawienie kontaktu mailowego do siebie na forum) - zadzwonię i przedstawię szczegóły. Rozmowa jest oczywiście zupełnie niezobowiązująca. Pozdrawiam, Monika Dalaszyńska