Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyjaciolkaaa

Nocnik o kiedy?

Polecane posty

Gość przyjaciolkaaa

Od kiedy sadzalyscie dziecko na nocnik albo od kiedy macie zamiar?

Gość gość
ma 10 mcy sadzamy od 7mego mca

Gość gość
od 10 miesiąca. Zaoszczędziłam czasu, babrania w kupie i pieniędzy na pieluchy, bo robił kupę na nocnik a od ok.15 miesiąca również siku, miał regresy ale do 2 urodzin pozbył się pieluchy również w nocy.

Gość gość
Zaczęłam sadzać na nocnik kiedy synu zaczał tylko sam siedzieć. Swoje potrzeby nauczył się wołać jeszcze przed 2rż. Teraz jestem z drugim w ciąży i też mam zamiar szybko sadzać na nocnik.

Gość gość
Sadzalam od 9 miesiaca. Potem w czasie przeprowadzki,ktora dlugo trwala zaniechalismy prob i to byl blad. Bo teraz nie chce siedziec na nocniku a ladnie do niego kupe robil. Wiec wszystko od poczatku trzeba,ale teraz poczekamy az bedzie rozumniejszy. Wtedy grzecznie siedzial i jakby byl przyzwyczajony to by siedzial dalej a teraz trzeba by bylo wiecej wysilku wlozyc w utrzymaniu go na niem,wcale nie o sile chodzi a o przekonanie go. Kolezanka corke sadzala i sadza nadal,od tego samego moemntu i tez ma rok i ladnie sie zalatwia wysadzona i wie ze ma na nim siedziec i jak cos robi siedzac na nim to juz jakos po swojemu nazywa to co robi.

Gość gość
ja nadal pamietam swoj nocnik pamietam anwet kolor fajny byl... :) www.youtube.com/watch?v=G4uoOwny5Uo

Gość gość
Od 9 miesiąca. zaczęła wołać kupę w wieku 11 miesięcy. Całkowicie porzuciła pieluchy w wieku 17 miesięcy.

Gość gość
wtedy gdy dziecko kontroluje niech piszą co chcą i się chwalą wymyślonymi bajkami ale dziecko roczne nie nauczy się korzystania z nocnika bo nie ma jeszcze dojrzałego układu moczowego na tyle by trzymać bo i tak czy sadzamy przed rokiem czy dopiero po ukończeni uroku to np.1,5roczne dzieci dopiero kontrolują mocz więc albo można się męczyć kilka miesięcy albo kilka dni ja zaczęłam sadzać w wieku 1,5 roku i nauczył się synek w 3 dni robić siku a kupkę troszkę później

Gość gość
niektóre dzieci w charakterystyczny sposób zachowują się na kupę, więc bez problemu można złapać, w ten sposób dla dziecka rzeczą najoczywistszą jest, że kupa powinna być w nocniku. Druga rzeczy około 1,5 roku czyli jak każda rzecz trzymanie moczu też jest kwestią indywidualną.

Gość gość
ja wlasnie zaczelam, corka ma 1,5 roku. wczesniej probowalam, ale nie chciala siedziec, wiec nie zmuszalam.

Gość gość
Około roczku. Nie ma sensu sadzac na sile małego dziecka bo się nabawi zaparć nawykowych ale nauki nawet sobie z tego sprawy nie zdają.