Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego nie żyjecie według nauk Biblii tylko wiare traktujecie wybiórczo ?

Polecane posty

Gość gość

hm

Gość gość
jak maja zyc skoro nie maja pojęcia co to jest i z czym to sie je...

Gość gość
dobre pytanie

Gość gość
ja tam żyję wg tego jak mnie rodzice wychowali, z dala od biblii i kościoła. Nie zabija, nie kradnę, nie krzywdzę innych. Szanuję rodziców, szanuję też innych ludzi. Dzielę się tym co mam, nie odmawiam pomocy. Siła wyższa mi do tego nie potrzebna.

Gość gość
katolicy jak widac siedzą cicho, gdy pojawia sie niewygodne pytanie

Gość Całujcie mnie wszyscy
"Biblia" bolace określenie dla wiekszości, bo każdy chce zyc jak chce, wiec tekst biblii dla nich staje sie oskarżeniem, płachta na byka

Gość gość
Ale czemu wrzucasz do jednego worka znów wszystkich ja tam np żyje tak jak mi religia nakazuje..więc czemu niby wybiórczo?

Gość gość
bo według literalnego tekstu Biblii powinnam żyć w namiocie, całkowicie izolować się od świata, kiedy mam miesiączkę oraz palić wszystkie ubrania, które mam wówczas na sobie.

Gość gość
ja jestem katolikiem i napisałem tutaj''dobre pytanie''. zauważyłem że cześć ludzi wierzących traktuje sprawę wybiórczo ,np nawet tu na kafe jest to widoczne,ktoś pisze jestem wierząca ale nie bywam u spowiedzi,nie chodzę do kościoła,stosuję antykoncepcję,popieram aborcję,mieszkam z chlopakiem bez ślubu,itd itd..można to wszystko mnożyć.

Gość gość
No to co do takich ludzi to ja nie należę..o których piszesz i moim zdaniem jak ktoś tak robi to, to jest wierzenie ale nie praktykowanie

w namiocie będzie żył tylko głupiec który rzeczywiście nie ma pojęcia czym jest Biblia i czego naucza, Biblia jest pisana dla ludzi prostych, którzy zadaja pytania i szukają odpowiedzi, nie dla tych co interpretują i filozofują

Gość gość
nie zyje wedlug nauk Biblii, bo nie jestem chrzescijanka

Gość gość
a ktorej czesci biblii konkretnie? bo biblia zawiera wszystko, czesto sprzeczne z soba przekazy.

pozorna sprzecznośc nakazuje pozuac odpowiedzi, bibli nie ceni sie na części, jest całością, ciągiem opisanych zdarzeń, planem dla ziemi i ludzkości od załozenia świata do końca tego systemu rzeczy

Gość gość
Biblia sobie wcale nie zaprzecza. Przykazania zawarte w starym testamencie nie obowiązują chrześcijan bo były podane dla Żydów. Chrystus zawarł z apostolami nowe przymierze i stare przestało obowiązywać. Nie znaczy to że stary testament jest nie użyteczny. Możemy się z niego wiele dowiedzieć o Bogu i wogóle. A wielu ludzi nie żyje zgodnie z naukami Biblii bo im tak łatwiej.

Gość gość
jak mamy zyc

Gość gość
Jezus podał jak mamy żyć :) Mateusza rozdziały od 5 do 7 pięknie to ilustrują.

Gość gość
przeczytaj nam ! Tylko sie nie masturbuj więcej !!!! na moim .

Gość gość
Chodziłam w szkole na religię, potem te wszytkie durne kursy przedmałżeńskie, wcześniej komunia, bierzmowanie i inne...i nigdzie, podkreślam nigdzie żaden ksieżulo nie przeczytał nam nawet kawałka Biblii, ani nie zadał do czytania, nawet nie zapytał kto ma w domu ..więc coś nie halo z tymi katolikami w Polsce. Na szczęście mieszkam już poza PL, mam męża protestanta ( drugiego męża, ten pierwszy katolicki rozwiódł się ze mną bez mojej wiedzy :) i mam w planie zmienić wyznanie na protestanckie. Protestanci mogliby podyskutować z Wami o Biblii, bo u nich w każdym domu jest, zresztą w każdym hotelu w Europie Zach. w stoliku nocnym znajduje się Biblia.

Gość gość
cisza jak makiem,, :P chce sie wybielić :)

Gość kekeko
lepiej powiedzcie jak zacząć wierzyć w Boga? chcialabym, ale to m isie wydaje absurdalne. Chciałabym cieszyć się z bezgranicznej miłości, móc się wygadać itd.. ale nie potrafię uwierzyć w Stwórcę i całą otoczkę. I nie chodzi mi o chrześlijanizm czy coś, tylko ogólnie o religię. nie potrafię przsestawić tego w głowie

Gość gość
cisza, bo katole po prostu nie mają nic do powiedzenia na temat Biblii, bo najzwyczajnie w świecie jej nie znają. Oni są zastraszani przez kler 10 przykazaniami i to wszystko :)

Gość gość
a ja ma gdzies ten caly kler ! kler sie broni Bogiem wiec co tu duzo pisać. Zasłanianie swoich nieczystości Bogiem jest obludne i haniebne.

Gość gość
a co 10 przyk? kocham i tyle i nic inne nie jste ważne

Gość gość
Nie mam pojecia skad sie biora tacy p******i ludzie jak katole, powinni znieść wszystkie religie. Nie to, żeby żyć jak na wojnie, żeby znieść wartości, bo one niekoniecznie muszą mieć związek z religia, a psychologia. Straszny bylby swiat w ktorym zalegalizowane bylyby najgorsze podlosci, morderstwa, jakby nikt za to kary nie ponosil. Kazdy powinien miec jakies hamulce moralne tak zeby na innych szkode nie dzialac i ich szanowac. a reszta to kwestia wyboru a nie presji spoleczenstwa, co to ma byc ? Nie wiem po co ludziom się wmawia że ktoś tam istnieje, xxi wiek a takie zacofanie, az wstyd.

Gość gość
heh :) w jednej religii hamulce do jednego w innej do innego ( tu chcemy decydować mężczyźni, a tam by decydowały kobiety) same hamulce!!! ....a granice się zacierają, nawarstwia się społeczny niepokój, konflikty i wojna wszystkich ze wszystkimi (bliski wschód)... znaczy nas, jednych wolących tak a innych inaczej :D Świata nikt nie wymyślił ;) A ŻYJE! :) Swoim życiem!!!... i nigdy dobrze nie będzie bo każdy chce inaczej! Ile głów tyle myśli, a bóg? dla jednych istnieje dla innych nie, i się zapętla jak w kółko :( ... i łatwiej by było gdyby padł jak mucha w kompocie - muszka bo mniej widać - do gardła, przez kichy do doopy na wylot :)... a i tak ktoś go zeżre w przyszłości (kolejny nie do żyd) (bez obrazy) Nie tak?

Gość gość
halo !! Katolicy !! wypowiedzcie się :)