Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ___tak czy nie___

Czy henna przeznaczona do brwi nadaje się też do rzęs

Polecane posty

Gość ___tak czy nie___

Delia / henna cream do brwi Kama / henna do brwi Czy wyżej wymienione można bezpiecznie stosować również na rzęsy?...

Gość gość
nie rob nic takiegi z rzesami to zle wychodzi :) www.youtube.com/watch?v=G4uoOwny5Uo

Gość gość
Nie !!!!

Gość gość
Wal się z tym linkiem, trollico! Ludzie, to nie na temat, nie klikajcie.

Gość gość
13:23 zdesperowana dziffka szukająca okazji do zebrolajków, normalnie żal.pl

Gość gość
Ten link widzę już dzisiaj na n-tym topiku. Wstydu nie ma, dziwa jedna. Nie mam zamiaru nabijać jej klikalności. (Autorko tematu, sorry za offtop.)

Gość gość
up

Gość gość
up

Gość gość
up

Gość gość
up

Gość gość
Tak, tą samą henną farbuje się brwi i rzęsy. Chodzę na hennę do salonu kosmetycznego i zawsze mam nakładany jeden rodzaj. Moj ulubiony kolor to pół na pół czarny i brąz :)

Gość gość
21.03.14 gość Tak, tą samą henną farbuje się brwi i rzęsy. Chodzę na hennę do salonu kosmetycznego i zawsze mam nakładany jeden rodzaj. Moj ulubiony kolor to pół na pół czarny i brąz usmiech.gif ✿ Dziękuję za odpowiedź, doceniam poświęcony czas. Tylko że... W gabinetach nigdy nie pytałam, jaki rodzaj henny mi nakładano (farbowałam jedynie rzęsy). Teraz mieszkam w kraju, gdzie henna jest niedostępna w sklepach ("tubylki" mają z natury ciemną oprawę oczu), a z Polski pomyłkowo nadesłano mi nie hennę do rzęs lub do rzęs i brwi, ale tylko do brwi (tak jest napisane na opakowaniach). Mam wątpliwości, czy nie narobię sobie problemów z oczami, jeśli użyję na rzęsy. Dlatego ponawiam pytanie - może ktoś farbuje w domu i wie. Pozdrawiam.

Gość gość
PS: zapomniałam się podpisać. ___tak czy nie___

Gość gość
Ktos juz odpowiedzial (Nie !!!), ale wpis bardzo lakoniczny. Moze jakas specjalistka z gabinetu kosmetycznego sie wypowie?

Gość gość
A nie mozesz sie przejsc do gabinetu w tym kraju, gdzie jestes obecnie? I tam zapytac? Moze maja taka usluge dla obcokrajowcow?

Gość ___tak czy nie___
Byłam, pytałam też w salonie fryzjerskim. Powiedziano mi, że w tym kraju raczej nigdzie nie oferują farbowania rzęs. A samą hennę musiałam pokazać w googlach, bo nie kojarzyli.

Gość gość
Ja bym nie ryzykowala, moze sie nadaje do rzes, moze nie, skoro producent nie zaleca, ja bym blisko oczu nie pakowala.

Gość ___tak czy nie___
Hmm, pewnie masz rację. Szkoda mi tych przysłanych produktów, ale zdrowie najważniejsze. Czytałam w necie, że dziewczyny używają nawet takich środków na porost rzęs, które mogą dać efekt uboczny w postaci jaskry, może z tymi hennami było by podobnie, po co mi to, brr... Dziękuję.

Gość gość
Jeeeżu, porównanie pewnie takie, trudno załapać? Ja też o tym słyszałam. Oraz w drugą stronę, o stosowaniu preparatów przeznaczonych dla osób z jaskrą, które jako efekt uboczny dają także szybszy wzrost rzęs - ale również inne uboczne, przed którymi przestrzegają okuliści. Nie rozumiem, jak można tak ryzykować, oczy ma się tylko jedne. Mieć zdrowe gałki oczne i sięgać po leki na jaskrę? Paranoja!

Gość gość
Moja babcia do dziś czerni brwi spaloną zapałką :D Ale rzęs nie, więc nie wiem, co Ci podpowiedzieć.

Hennę jednocześnie do brwi jak i rzęs z czystym sumieniem mogę polecić tą z firmy Refectocil. Nadaje ładny, naturalny odcień. Ja używam jej cały czas i jestem bardzo zadowolona.