Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mniszko

druga córka a marzyłam zawsze o synu

Polecane posty

Mam 2 letnia córeczkę, z której jesteśmy z mężem dumni i kochamy nad życie. Zawsze, od kiedy pamiętam, nawet jako nastolatka marzyłam o tym że kiedyś będę miała syna albo dwóch. Kiedy byłam z nią w ciąży i dowiedziałam sie ze to dziewczynka to byłam zrozpaczona, ale minęło z czasem, urodziła się i potem się śmiałam z tych smutków. Jednak wierzyłam zawsze że drugie dziecko to już będzie syn. Wszyscy dookoła nam tego życzyli... Jestem w piątym miesiącu drugiej ciąży, właśnie dowiedziałam się ze to też będzie dziewczynka. rozpaczam od 4 dni, nie śpię po nocach i nie mogę się z tym faktem pogodzić. kiedy tylko jestem sama po prostu płaczę... czy to minie, czy są tu mamy które spotkały się z podobnym problemem? pomóżcie...

Gość gość
może 3 będzie syn? Na pewno minie jak tylko zobaczysz tą małą istotkę.

Gość gość
ZRÓB ABORCJĘ i po kłopocie :O

Gość gość
autorko, ja mam identycznie tylko odwrotnie, mam syna a teraz w drugiej ciąży bardzo chiałam mieć córeczkę a już wiem, że będzie drugi syn, też na początku rozpaczałam, byłam rozżalona itp, teraz już się pogodziłam ale chyba nie do końca, nadal czuję czasami żal..

Gość gość
Nie grzesz!!!!!ciesz się ze rośnie zdrowo!!!!!!dziecko to dziecko,jest tyle ludzkich dramatów a ty piszesz takie p*****ly,chyba masz 15 lat.ja mam syna 8 lat i córkę 3 miesiące i za każdym razem było mi obojętne,prosiłam tylko Boga,by było zdrowe

Gość gość
ranyyyyyy jakie wy macie problemy!!!!!!!!!!!!!!!!!! puste macie te główki jak babcię kocham!!!! Tu dziewczyny latami się starają i dziecko a Ty p*****lniesz temat że wyjesz bo córka a nie syn.....pomyśl czasem!!! to nie boli!!! Ja mam dwie córki i syna i obojętne która i jaka ciąża chciałam tylko byle były zdrowe i ciąża przebiegała prawidłowo....ale widze że priorytety są różne.

Płci się nie wybiera, zachodząc w świadoma ciąże mogłaś mieć to na uwadze ,ze pleć dziecka to jest fifty/fifty na którą nie mamy wpływu co w naszym brzuchu się rozwija ( tzn jaka dziecka plec)

Gość gość
zamieńcie się i wszyscy będą szczęśliwi ;)

Gość ex_debill_konkubina
najgorsze jest właśnie się na coś nastawić;) a zalety posiadania dwojga dzieci tej samej płci też są spore:) miałam nieco podobnie - zawsze chciałam miec parkę, pierwszy urodził się syn, potem wszystko wskazywało na dziewczynkę i faktycznie była, ale jak ją ze mnie wyciągnęli to mi serce stanęło - młoda była ciemnowłosa (nie dość, że ciemne włosy to jeszcze sporo ich miała, a skąd?;), miała skośne oczy i dolną wargę dziwnie wciągniętą - w tym momencie przestała miec znaczenie płeć, bo pomyślałam, że ona jest chora, że ma jakąś genetyczną wadę. Na szczęscie wszystko ok, ale jednak trzeba pamiętać o priorytetach, a nie naszych zachciankach, na które w dodatku mamy mały wpływ lub wcale.

Gość gość
Az przykro to czytac

Gość gość
no tak plec najawazniejsza...ze tez na to wcześniej nie wpadłam durna baba ze mnie myslalam ze ważne jest ze jest się w ciąży ze to owoc milosci ze ważne zbey zdrowe żeby porod przebiegl bez problemu żeby polg był ok

Gość gość
Nie placz bo dIecku bedzie przykro. Ciesz sie ze zdrowe i dziekuj Bogu.

Gość Interested observer
Płeć można wybrać jezeli ma sie odpowiednia kase :o , Toksyczna Kobito.

Gość monis_31
Moja siostra w maju urodzi 3 chłopaka a zawsze marzyła o córeczce, minę miała nie z tej ziemi jak lekarz jej powiedział CHŁOPAK.

no tak, spodziewałam się hejtów i dużej krytyki... macie prawo, wiem że głupio sie zachowuję i nieracjonalnie, że to co piszę moż eniektóre mamy oburzać... wszystko to wiem, wiec rozumiem tą reakcję, ale jednak... co mam poradzić, to silniejsze. nie jestem 15-latką, a sporo po 30-tce, obie ciąże były zaplanowane. po prostu wierzyłam że bedzie inaczej... Interested Observer - a jakie są sposoby?

Gość gość
a bylo sie bzykac w czasie owulacji a nie przed, meskie plemniki sa duzo szybsze niz zenskie, jakbyscie dobrze trafili tp i bylby chlopak,troszke biologii, porad ginekologicznych i mozna celowac, oczywiscie nie jets powiedziane ze sie trafi ale sa wieksze szanse, teraz masz corke w brzuchu i nei narzekaj wazne zeby dziecko bylo zdrowe

Gość Interested observer
SEX SELECTION - poczytaj na necie sa kliniki w szwajcarii and usa

Gość gość
hej, ale z tym Sex Selection to chyba w grę wchodzi tylko zabieg in vitro, tak na logikę myślę ?

faktycznie są to metody dla wybitnie majętnych jednostek i raczej niedostępne w Polsce. zatem wracam na ziemię..

Planowanie płci metoda naturalną to są bujdy na resorach!! Typowy chybił trafił co miedzy nogami mu tam wyrośnie ,czy się ukształtuje :D

Gość gość
Z tą owulacją to i tak żadna metoda. Ja mam zawsze owulację 14dc, seks uprawiałam w 9dc (sądząc, że za daleko do owulacji aby zajść w ciążę) i zaszłam. Powinna być z tego dziewczynka, a tu chłopak :P

Gość gość
Jesteś chyba pierwszą na kafeterii co marzy o synu. Często pojawiają się tematy jak to bardzo nie chcą syna, bo marzą o różowych szmatach i innych pierdach. A tak pomijając to musisz się z tym pogodzić i cieszyć się, że zdrowe. Moja znajoma marzyła o córce i ma 5 synów. Pierwszy mówiła, że ok, przy drugim trochę była zła, że znów syn. Przy trzecim dostała załamki, przy czwartym histerycznego ataku śmiechu. A przy 5 już się totalnie poddała na to co jej los przyniesie ;)

Gość gość
jesteś nienormalna... ludzie latami starają się o dzieci,a Ty rozpaczasz bo nie syn. no tak ,,typowa polska rodzina" musi mieć syna ;/ masakra! tacy ludzie nie powinni mieć dzieci, polecam kupienie lalki,na jedno wyjdzie.

Gość gość
mniszko, rozumiem cię. Ja chciałam mieć dwie córki...tak do pary by były dwie siostry, dwie dziewuszki , również mąż tego chciał bo oboje jesteśmy rodzicami dla dziewczynek ale los dał mi drugie dziecko synka i choć jestem dopiero w połowie ciąży i poczułam zawód kiedy się dowiedziałam na USG co noszę to teraz wiem że go kocham, że to mój synek i jest już naszym dzieckiem , tak samo jak starsza córcia. Będę kochać swoje dzieci takimi jakimi są .

Gość gość
jak ktoś pisze że mam "kupić lalkę i na jedno wyjdzie" to na prawdę nic nie rozumie. błagam, lepiej się powstrzymać niż dawać takie komentarze... A za wsparcie - dziękuję serdecznie. wiem już że nie jestem sama, że wiele mam miało/ma podobny "problem". dobrze to wiedzieć że nie jestem odmieńcem. Ciekawa jestem czy i kiedy mi się ten stan uspokoi, bo póki co lekko nie jest..

jak ktoś pisze że mam "kupić lalkę i na jedno wyjdzie" to na prawdę nic nie rozumie. błagam, lepiej się powstrzymać niż dawać takie komentarze... A za wsparcie - dziękuję serdecznie. wiem już że nie jestem sama, że wiele mam miało/ma podobny "problem". dobrze to wiedzieć że nie jestem odmieńcem. Ciekawa jestem czy i kiedy mi się ten stan uspokoi, bo póki co lekko nie jest..

Gość Sylva1987
A ja szukam jakiejs fajnej Kobiety tu na forum na codzien mieszkam w Wiedniu jestem sportowcem zawodowym sa jakies zainteresowane :)

Gość Redex
No sa metody planowania plci ale z tym juz jest niestety u ciebie za pozno autorko. Moglas troche poszperac w temacie wczesniej chyba, ze planujesz 3 ciaze. Sa dobre ksiazki na ten temat, ja wiem ze istnieje "przepis na syna" bo my z mezem bardzo chcielismy miec chlopaka, trzymalismy sie receptury I udalo sie :-)

Gość gość
Redex, trzymac to ty sie mozesz blotnika w autobusie. Planowanie plci to taka sama bajka, jak ta o czerwonym kapturku. Pogadaj se z pierwszym lepszym genetykiem i ginekologiem, a nie internet czytaj.