Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość frotylda 1988

Jak sobie poradzić z rozpieszczonym dzieckiem przez dziadka i pradziadka

Polecane posty

Gość frotylda 1988

Mój synek w chwili obecnej ma 6 lat i jest bardzo rozpieszczonym dzieckiem przez mojego ojca i jego ojca. Sytuacja wygląda tak że oni nie mają innego męskiego potomka a prowadzą obydwoje dobrze prosperującą firmę. Jak wychodziłam za mąż to dla przedłużenia nazwiska wymusiłam na mężu to że nasz syn będzie nosił podwójne nazwisko (ojca+matki) z tym że głównie syn dla ułatwienia swojego życia powinien posługiwać się moim rodowym w dorosłym życiu. Jesteśmy rodziną znaną i wpływową. I tak mój syn co chwilę ma: słodycze, nowe zabawki i w dodatku odnosi się do mnie w ten sposób że jestem kobietą a kobiety w życiu nie mają nic do gadania. Kiedyś mój syn odstawił cyrk przed mężem w ten sposób że tatuś nie chciał mu nic kupić w sklepie to się na niego obraził i nie odzywał dwa dni. Potem dziadek z pradziadkiem przyszli kupili mu to co chciał i się uspokoił.

Gość gość
współczuję. Nic tylko wyjechać gdzieś daleko.

Gość Ale to już było
Daj do mnie na kilka miesięcy.Będzie chodził jak Szwajcarski zegarek :D Wychowywałam dwie wnuczki, ponieważ rodzice (moje dzieci} pracowali całymi dniami. Kocham BARDZO moje wnusie ale dziecko musi znać swoje granice.Oczywiście wychowywałam bezstresowo, nigdy nie dałam nawet klapsa:D Nie pozwól żeby chłopiec miał kontakt z dziadkami, wyślij do przedszkola.Jeśli tego nie zrobisz, czarno to widzę😠