Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy mozna odpoczac w dzien majac polroczne dziecko i dwuletnie

Polecane posty

Gość gość

ciezko mi to sobie wyobrazic!Dwuletnie dziecko wszedzie nosi, trzeba miec oczy wokol glowy, polroczne wymaga tez intensywnej uwagi. Maja inne pory drzemek. Jak polroczne spi, musisz zajac sie dwuletnim . Masakra jak dla mnie.

Gość gość z zaświatów
no masakra. Jak dobrze śpią w nocy to w tym cała nadzieja, w dzień nie ma szans, chyba że im się drzemki zbiegną :)

Gość gość
Ja dlatego nie chcę mieć dzieci, nie wyobrażam sobie nie móc odpocząć :o

Gość gość
no jak ktoś się nimi zajmie i najlepiej wyjdzie z nim z domu .

Gość hehehahahahihihi
Hehe, wielu rzeczy sobie człowiek nie wyobraża dopóki nie ma dzieci :D Ja ci powiem z własnego doświadczenia, że też zawsze po pracy lubiłam chwilę odsapnąć w domu, poleżeć na kanapie, czasem w weekend zostać w łózku do poludnia...i co? i jajco, skonczyło się, jak masz dziecko to powiem ci tylko że nie poleżysz nawet jak jesteś chora... i tak przez kilka lat co najmniej 2-3 :)

Gość gosciowa
Pociesze Cie - nie odpoczniesz poki nie dorosna i sie nie wyprowadza!

Gość gość
no wlasnie mam dziecko polroczne- jestem autorka tematu ,wiec wiem co oznacza opieka nad dzieckiem

Gość gość
Drugiego dziecka jednak sobie nie wyobrazam. Corka ma drzemki w dzien, ladnie spi wieczorem-wtedy blogo odpoczywam.Gdybym miala drugie to bym chyba sie zalamala ze zmeczenia

Gość hehehahahahihihi
No i właśnie dlatego ja nie jestem zwolenniczką rodzenia rok po roku, nawet jeśli dzieciom jest fajnie bo jest mała różnica wieku między rodzeństwem, to ja fizycznie bym chyba nie wyrobiła. Wolę jedno odchować i dopiero brać się za drugie :D

Gość gość
mozna. wystarczy obydwoje wsadzic w wozek i jechac. np podwójne spacerówki

Gość gość
no juz bez przesady. przy 3 latku i 5 latku tez sie nie odpocznie? wiadomo, ze poczatki sa ciezkie, ale potem juz latwiej, jak sie ma dwojke odchowana, a nie 7 latka i powtorke z rozrywki z noworodkiem.

przy dwójce dzieci z małą różnicą wieku na początku rzeczywiście jest cięzko. Ale później gdy dzieciaki będą starsze to rodzice sobie odpoczną bardziej niż rodzice jedynaka, bo dwu i trzylatek zajmą się i zabawią się razem a jedynak dwu albo trzyletni nie będzie dawał spokoju rodzicom

Gość gość
A mnie się wydaje że jednak przy małej różnicy wieku jest ciężej, rodzice nie mają siły żeby poświęcić czas dzieciom, padają na twarz...A jak jest jedynak to ma dobry kontakt z rodzicami albo starsze rodzeństwo też już inaczej patrzy na rodziców i malucha, tak sądzę

Gość gość
To ja chyba mam cudowne dziecko bo do 2,5 lat spało popołudniami do trzech godzin a w tym czasie ja mogłam się położyć i przespać a teraz córka ma trzy latka i w prawdzie nie chodzi już spać jak wcześniej ale jak powiem, choć słonko , położymy się, Mama trochę pośpi a ty obok to nie ma problemów! :D. Puszczam córce cicho bajkę i mała leży obok mnie a najczęściej szybciej niż mnie zamykają jej się oczka i wtedy wiem że razem naprawdę pośpimy :D.

Gość gość
Oj, to zazdroszczę ci takiego dziecka...moja co prawda ma 2 latka, śpi jeszcze w dzień ok. 1,5 godz. ale jest bardzo aktywna i uwielbia towarzystwo, więc nie ma opcji poleżenia na kanapie z mamą :)

Gość gość
nie sugeruj sie odpowiedziami ze dopiero jak sie wyprowadza, takie wpisy bierze sie z przymruzeniem oka :) mam w domu szesciolatke i spokojnie da rade sie nawet zdrzemnac, wszystko zalezy od dziecka.. przy takich maluchach o jakich piszesz tez sobie nie wyobrazam odpoczynku, dla mnie spacer z dwojka to nie odpoczynek, odpoczynek to kiedy "nic nie musze" a nie kiedy chodze i mysle co kupic albo kiedy sie obudza :) kazdy ma swoja definicje... mam corke szescioletnia i roczna, i to glownie przez mala nie da sie w dzien odpoczac bo jak spi to mam mase rzeczy do zrobienia w domu... wtedy starsza jest w przedszkolu a niedlugo bedzie w szkole, wiec tu sprawe mam ulatwiona nigdy swiadomie nie zdecydowalabym sie na dziecko po dziecku, da mnie to jak wojna w domu :D ale po kilku latach jest z gorki i tu duzy plus dla rodzenia rok po roku, dzieciaki z mala roznica wieku

Gość gość
Jak ojciec dziecka jest partnerem a nie tylko bankomatem to mozna czasem odpoczac przy 2

Gość gość
Niektórzy pracują...nie są bankomatami tylko pracują często po 12 godzin na dobę, chyba to normalne że różne zawody mają różny czas pracy...

Gość gość
a ja mając nieco ponad dwuletnie i nieco młodsze niż 6 miesięcy powiem, że się da. Jak młodsze śpi, a starsze w tym czasie zajmie się sobą to ja mogę sobie porobić co mi się podoba - choćby posiedzieć na kompie czy cokolwiek innego :) To co jest do zrobienia w domu robię jak oboje nie śpią. Starsze porzuciło drzemki jak miało niespełna 2 lata. Ale to pewnie wszystko zależy od dzieci :)