Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to mogą być hemorody wewnętrzne?

Polecane posty

Gość gość

Dość często mam zaparcia i bardzo nieregularnie się wypróżniam (zdarza się nawet, że raz na tydzień). Od ok 2 tygodni swędzą mnie okolice od.bytu, szczególnie podczas chodzenia i czasem mam wrażenie jakby mi coś łaziło po lub w tyłku. Owsików nie mam na pewno. Dodam, że nie zauważyłam krwi w kale ani na papierze. Czy możliwe, żeby jedynym objawem hemoroidów wewnętrznych (prócz bólu podczas oddawania stolca) było swędzenie? Dziś odważyłam się włożyć sobie "tam" palec i wyczułam coś w rodzaju narośli, na głębokości ok 1cm. Więc tym bardziej zaczęłam podejrzewać, że to hemoroidy. Dodam, że ta narośl jest dość spora, z tego co wyczułam to może być wielkości winogrona. Mam w domu czopki Procto Hemolan Protect, zastanawiam się, czy ich użyć.

Gość gość
Dodam, że często mam wrażenie, jakbym nie załatwiła się do końca.

Gość izyda33
Moze to być żylak wew.o***tu.Czopki nie pomogą. Kup cyclo forte 3 tabletki. Jesli sa zaparcia to i zylak jest napewno.Po jednym op.powinien po malutku tak do miesiaca sie wchłonąc. Pij rano (do kupienia w zielarni,zgodnie z ulotką) babkę jajowatą.To jest błonnik,wyleczysz zaparcia i bedzie ok

Gość gość
Dzięki za odpowiedź. Myślałam, że żylak i hemoroid to to samo... Kupię cyclo forte. Póki co już z tej desperacji (po kilku dniach lekkiego świądu dziś znowu się nasilił) włożyłam tego czopka i nie wiem, czy to placebo czy faktycznie coś pomógł, ale nie swędzi

Gość gość
Ach już rozumiem, to jest to samo tylko innej nazwy użyłaś :) Ale skoro nie krwawię podczas wypróżniania to chyba nie mam jakiegoś zaawansowanego stanu? może te czopki pomogą, nie zaszkodzi spróbować

Gość izyda33
Czopki działają przeciwświądowo ale zrobił się zakrzep i one ci go nie rozpuszczą.Trzeba tabletki kupić

Gość gość
Czyli w sumie to już pewne, że to hemoroid? ale chyba dobrze, że wewnętrzny, bo to najlżejsza postać, prawda?

Gość gość
rób sobie lewatywy z ciepłej wody przy pomocy WLEWNIKA GUMOWEGO oraz zmień dietę, więcej warzyw i błonnika, polecam dietę bezglutenową zamiast chleba i makaronu KASZA JAGLANA

Gość gość
nie słuchaj bzdur o lewatywach.Tabletki i starac sie o luzny stolec

Gość gość
Oj nie lewatywy nie miałabym odwagi zrobić. Kupię te tabletki, będę stosować te czopki i zobaczymy. Dietę zmieniłam już jakiś czas temu, nawet zaczęłam ćwiczyć, ale większej poprawy nie widzę

Gość gość
najlepsze efekty po tabletkach z diosmina ale musisz je regularnie stosować . ja kupuję to co aktualnie jest najtaniej. Na stronie apteki czerwonej kupiłam ostatnio DIH

Gość gość
No tak tylko czy to na pewno hemoroidy? bo jeśli ten świąd nie jest spowodowany hemoroidami, a ja będę wydawać kasę na tabletki, które i tak nie dadzą efektu to bez sensu. Zwłaszcza, że aktualnie nie pracuję. Zastanawiam się, czy nie lepiej iść do lekarza. Miał ktoś TYLKO świąd o***tu przy hemoroidach?

Gość gość
Swiad jest prawie zawsze.To początek choroby.Czopki pomagaja na niego owszem ale tabletki usprawniaja krążenie w żyłach dlatego poleciłam ci Cyclo fort.Jezeli nie zadbasz o prawidłowe wypróznianie się to bedzie ci sie to sysytematycznie co jakis cza powtarzac az w koncu nabawisz sie problemów. DIH,Diosminal czy Diosminex to leki na krżenie żylne ale cyclo fort działa znacznie lepiej. Nikt ci nie odradza pojscia do lekarza,nawet powinnas,choc te leki sa i tak bez recepty,ale niech ci obejrzy zadek i potwierdzi to co piszę.Będziesz przynajmniej spokojna.Wiem co mówię,napatrzyłam się na te sprawy,

Gość gość
A takie uczucie jakby coś chodziło po od.bycie, pośladkach? Na to, że to mogą być hemoroidy wpadłam dopiero kilka dni temu. Wcześniej podejrzewałam grzybicę o***tu, bo kilka tygodni temu leczyłam się na grzybicę pochwy więc myślałam, że to się przeniosło, ale smarowanie maściami przeciwgrzybiczymi nic nie pomagało. Zresztą na grzybicę pochwy dostałam także silne leki doustne, które brałam w sumie miesiąc więc ewentualną grzybicę skóry od.bytu raczej też by wyleczyły. Potem dowiedziałam się, że to może być alergia na białko, które pochłaniałam w ogromnych ilościach (piłam kefiry i jogurty naturalne, żeby wspomóc leczenie kandydozy pochwy), odstawiłam kefiry, zaczęłam pić wapń, ale nic. Zmieniłam nawet płyny do higieny intymnej, bo słyszałam, że mogą uczulać. Też nic. Więc straciłam mnóstwo pieniędzy na leczenie w ciemno... Także nie chcę znowu celować, ale wizyty u lekarza też raczej wolałabym uniknąć, bo to raczej nic przyjemnego. Chociaż skoro wyczuwam tą gulę w odbycie to raczej nie powinnam mieć wątpliwości, że to hemoroidy. Właśnie zdobyłam się na rozmowę z mamą, która dała mi te czopki. Ona miała to samo, z tym, że u niej pojawiało się dodatkowo krwawienie. Wzięła 2 czopki i jej pomogło. Ale ja jutro kupię jeszcze ten cyclo