Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża? Czy to możliwe...?

Polecane posty

Gość gość

Witam. Poczytuję kafeterię i wiem, że są tutaj doświadczone mamy i staraczki. No sama nie wiem co mam myśleć, bo w czwartek miałam dostać okres, strasznie bolał mnie brzuch, jak na okres, piersi też, choć całe a nie tylko sutki. No i w czwartek zaobserwowałam lekkie upławy czerwonej krwi, ale pojawiaqły się tylko podczas tzw.podcierania się. Jakiś tydzień temu dosłownie wypadło ze mnie odrobina śluzu z kilkoma nitkami krwi. Dzisiaj zrobiłam test (dzis jest 34 dc), dwie kreski, choć ta druga mimo że wyraźna to słaba. Ale nie wierzę, no nie wierzę, że to może być ciąża. Zawsze miałam obawy, balam się, kiedy słyszałam dokoła, że ta nie może zajść w ciążę, ta się leczy...dobierałam sobie to do głowy i myślałam że mnie też to spotka. Z narzeczonym się nie zabezpieczaliśmy już kilka miesięcy, ale seks był rzadko, bo On pracuje za granicą. Czy to, że zemdliło mnie kiedyś wieczorem, miałam dużo białego śluzu jakoś tak 10-20dc....i nie wiem co jeszcze- oswoić się z myślą o byciu mamą? Marzę o tym, ale cholera nie wierzę! pozdrawiam :)

Gość gość
możliwe. Powtórz test za kilka dni albo zrób beta hcg.

Gość gość
Chodzę po pokoju i gadam do siebie: nie wierzę, niemożliwe, nie wierzę.... Dzięki za odpowiedź Potestuję końcem tygodnia. ufff

Gość gość
Jak miałaś plamienia, to możliwe, że z ciążą coś jest nie tak. Musisz zrobić betę 2 razy. Raz i drugi po 48h, dopiero wtedy można mówić o jakiejś ciąży. Jeżeli to był zwykły okres, a teraz jesteś w środku cyklu, to możliwe, że test wykrył LH, bo te dwa hormony mają podobną budowę i mogą interferować z testem (jeżeli kreska słaba). Tak czy siak jakoś bardzo się nie nakręcaj, bo to nic pewnego.

Gość monis_31
najlepiej idź do ginekologa tak na pewno rozwiejesz wątpliwości, ja miałam takie plamienia ale w 8 miesiącu, potem się kazało że szyjka macicy się skraca, radzę Ci zgłosić się do lekarza jak chcesz donosić ciążę.

Gość gość
Jestem teraz przez tydzien za granicą, wracam dopiero w przyszłą niedziele, więc lekarz chyba nie wcześniej. Powtórzę test. Mam nadzieję ze wszystko będzie ok.