Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lena8787

Jaki prezent na komunię dla dziewczynki

Polecane posty

Gość Lena8787

Witam! W maju siostra mojego narzeczonego ma I Komunię Św. Jaki poleciłybyście prezent? Dodam że nie jestem zamożną osobą, z pieniędzmi u mnie krucho. Co byście poleciły?Macie jakieś pomysły na fajny niedrogi prezent?

Gość gość
podaj kwote jaka byś chciała wydać.

Gość gość
moze jakies ladne kolcyki czy delikatna bransoletke?lancuszek zwykle jest zarezerwowany dla chrzestnych. Albo moze dziwczecy zegarek, lub cos w stylu rolki/wrotki jezeli nie ma, ladniejsza sukieneczke? corki mojej kuzynki mialy komunie w zeszlym roku i dostaly od nas tablety, ale to troche drozszy prezent, poza tym te dziewczynki sa bardzo rozsadne i wiedzialam, ze wykorzystaja tablety glownie do nauki, bo jestem przeciwniczka gier komp. w takim wieku

Gość stokrota77
Ja byłam w identycznej sytuacji.na pierwszej dużej imprezie rodzinnej z moim facetem byłam na komuni jego chrześniaczki i na dodatek nie miałam wtedy pracy.Fajnym prezentem dla dziewczynki zawsze jest łańcuszek lub kolczyki złote. Choć niektórzy uznają to za nude i banał.Ponieważ mój facet był chrzestnym i kupił duży prezent to umówiliśmy sie,że ja kupuje kwiaty a prezent podpisał od nas obojga.

Gość Decyzja należy do Ciebie
Moja wnuczka też ma komunie w tym roku 18 maja.Dałam dla wnuczki sporo kasy na kompleksowe ubranie dziecka.Teraz rozglądam się za złotymi kolczykami.Szukam czegoś delikatnego.

Mąż na komunie swojej chrześnicy w tamtym roku dał po prostu 1000zł, rodzice trochę jej dołożyli i kupili Małej laptopa z prezentów to pamiętam właśnie komplet - srebrne kolczyki i łańcuszek, bransoletka, ale chyba w większości dostała pieniążki

A jaką kwotą dysponujecie ? . Bo chyba prezent razem z narzeczonym kupujecie wspólnie ;) Ja rok temu na komunię siostry kupiłam kolczyki - młoda sama sobie wybrała oraz czekoladki.

Gość gość
Moja chrzesnica miała w tamtym roku komunię i dostała głównie pieniądze (ode mnie tylko dostała mini wieżę + pieniądze i pismo św.). Możesz jej kupić jakąś biżuterię, niekoniecznie złotą bo jest droga, ale srebrną, którą będzie mogła nosić już teraz (wiadomo, że jak dostanie złotą bransoletkę to rodzice nie pozwolą jej założyć, żeby nie zgubiła - to tylko dziecko). Sama mialam problem co kupić ale to chrześnica więc miałam większy budżet. Ale i problem większy :)

Gość gość
Ja bym kupila tak jak radzą dziewczyny kolczyki lub cos innego z bizuteri. Tylko takie uniwersalne ktore może założyć teraz i jak bedzie już starsza. Nie jakies typowo dzieciece wzory i nie jakieś święte medaliki i bo zazwyczaj tego sie potem nie nosi i tylko leży nie uzywane.

Gość Ustka89
Zawsze możesz zaproponować swojemu narzeczonemu żeby się dołożył i skorzystać z jakiegoś niekonwencjonalnego pomysłu, a przy okazji stać się ulubienicą dziewczynki. Co myślisz o wynajęciu klauna, który przyjdzie na przyjęcie i zadba o fajną atmosferę? Wg mnie to interesujący pomysł, znalazłam na www.klaunpolska.pl

Gość gość
a nie możecie z narzeczonym dac wspólnego prezentu? PRzecież tak p;owinno się wręcz robić, bo ty idziesz tam bardziej jako jego narzeczona a nie normalnie zaproszony gość

Gość gość
Biblię

Gość gość
przestań reklamować te żałosne klauny, dzieci w wieku 8lat nie bawią się w takie bzdury a młodsze zazwyczaj boją się klauna

Gość Lena8787
tak do 200 zł mogę na to przeznaczyć

Gość Lena8787
Z tym klaunem to by nie przeszło. Na tyle jego rodzinę znam i młoda by się zanudziła. Moglibyśmy dać coś wspólnie, ale ja przyjadę do nich do domu sama (nie mieszkamy z narzeczonym ze sobą). W tej chwili zostałam bez pracy, co jest dodatkowym utrudnieniem, a nowej nie mogę znaleźć. NIe chcę aby jego rodzice pomyśleli, że ich syn płacił za wszystko. Jego rodzinie się lepiej powodzi, natomiast ja pochodzę ze skromniejszej rodziny. Moze to również powoduje u mnie dylematy.Z pustą ręką nie przyjadę, coś muszę dać.A nie chcę by młoda przy gościach wypaliła, że dałam jej byle co. Ona taka jest, choć ma 9 lat to nie jednemu przygadała tak, ze mu w pięty poszło. Nie wiadomo co odpowiedzieć. Teraz zostałam poproszona na matkę chrzestną (w ostatniej chwili, a chrzest za tydzień), co również nadszarpnie mój budżet, także oszczędności nie zostanie za wiele. Rolki to fajny pomysł, tylko ona już jej ma. Kupili jej, pojeździła pare razy i leżą w koncie. To samo z innymi zabawkami. Kolczyki srebrne wydają mi się ciekawe, bo na złote nie będzie mnie stać.