Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tuptuś_111

Hcg ilosciowo POMOCY BO NIE WIEM CO MYSLEC

Polecane posty

Pewnie tematów było wiele, ale muszę coś się dowiedzieć bo zwariuje. Odebralam dzisiaj wynik HCG ilosciowo 35, 03 mUl/ml...Pani poinformowała mnie tylko, że ani nie można wykluczyć, ani potwierdzić ciąży. ..dzisiaj mja termin miesiączki, której nie ma..test ciazowy robiony wczoraj z drugą bladziutka kreska. Wiem, ze musze czekac, ale to doprowadzi mnie chyba do szalu...czy któraś tak miała?

Gość gość
jestes w ciąży

Gość gość
No ale przeciez beta jest prawidłowa to ja nie widzę problemu. Ta pielegniarka chyba coś p**********a tak mówiąc.

Ale to hcg ilosciowo a podane wartości referencyjne tego laboratorium to dla 1 trymestru od 1500....zwariuje; (

Gość gość
nie panikuj, jesli hcg wyszlo powyzej 5 to potwierdza sie ciaze, ale co dalej, to tylko czas pokaze. Co ja mam powiedziec? 1 marca termin miesiaczki minal, 3 zrobilam test i wyszedl pozytywny, potem za dwa dni bete i wyszlo 1180 (to bylo 4 tyg i 4 dni), potem w 5 tyg i 2 dniach wyszla ponad 5 tys i nadal nie wiem czy jestem w ciazy, bo nie mam zadnych objawow, po za tym brakiem miesiaczki. Na usg chyba za wczesnie i tak czekam... Poczatki sa zawsze wielka niewiadoma, moze pojsc w kazda strone, trzeba czekac i liczyc, ze bedzie dobrze. Trzymam kciuki za ciebie, teraz tylko misisz sie zrelaksowac i czekac.

Gość gość
Jak za wczesnie na usg? Jezeli beta jest powyzej 1000 to lekarz powinien juz widziec pecherzyk ciazowy, a Ty twierdzisz przy 5000 ze za szybko? Dziwne

Gość gość
Wiesz... to jest też tak ze pielegniarka nie moze potwierdzac czy wykluczac ciazy.W ogóle nie wolno jej interpretowac wyników. Może ci podac wynik i powiedziec czy to jest w normie - i wg prawa do tego powinna sie ograniczyc.

Gość gość
bardzo niska beta ale skoro wyszła pozytywna i test z moczu tez to raczej to ciąża,chociaż ja bym powtórzyła betę po 48h czy przyrasta o 66-100%

Gość gość
ale po co mi pecherzyk ogladac, ja chcialabym jakies konkrety, czyli bijace serduszko. Mam juz jedna corke i wiem, ze w 6 tygodniu nic poza tym pecherzykiem nie widac. W poprzedniej ciazy zobaczylam serducho w 7 tyg i 2 dniu, czyli za tydzien powinno juz cos byc wiecej widac. Wtedy sie strasznie stresowalam, teraz tez sie stresuje, ale mysle, ze moze w czwartek, albo piatek jednak sie przejde na usg.

Gość gość
Gratuluje ciąży

Gość gość
jesteś w ciąży,tez tak mialam

Gość gość
No przecież jesteś w ciąży powyżej 5 jest ciąża! Ta pielęgniarka jakaś walnięta. Zrób jutro test, wyjdzie na bank pozytywny,albo idź zrób jeszcze jedna betę i zobaczysz czy jest przyrost. Za jakieś 2-3 tyg. idź do lekarza,żeby ci potwierdził.

Mam ogromną nadzieję, że macie racje. Staram się cieszyć i żałuję, że zapytałam ja o interpretacje. Test z moczu nawet teraz pokazuje blada kreske, wiec mysle ze za wcześnie poszlam na test z krwi. Bardzo dziękuję za odpowiedzi. @ ani słuchu, a zawsze mam jak w zegarku.

Gość gość
powinnas sprawdzic czy to hcg rosnie, jeden wynik nie jest miarodajny. Do wyniku 1200 powinna rosnac o 66% co 48 h., potem moze troche zwolnic.

Zrobiłam rano test i druga kreska jest już zdecydowanie bardziej widoczna niż z niedzieli. Jak do piątku nie przyjdzie @ idę na kolejne badanie z krwi i wszystko będzie jasne. Dziękuję za odpowiedzi.