Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lady Love

Fotografia

Polecane posty

Hey, hey hey ;) Zapraszam wszystkich pasjonatow fotografi, tych ktorzy dopiero zaczynaja zabawe i tych ktorzy maja spore doswiadczenie :) moze czegos ( np taka amatorka jak ja ) sie od Was nauczymy! :) o o Osobiscie kocham fotografowac, jest to jedna z wielu moich pasji, lustrzanke mam od niedawna, jeszcze nie opanowalam jej w 100%, pozatym jest troche slaba, ale daje rade :) Teraz ucze sie fotografii makro, kupilam felerny doslownie obiektyw Sam 30mm 1:1 macro i trzeba sie naprawde napracowac zeby cos z tego wyszlo, tymbardziej ze robaki to raczej plochliwe stworzonka, a robiac zdjecia tym obiektywem trzeba im usiasc doslownie na czubku nosa :) Mam 2 obiektywy uniwersalne, tzn portretowe, jeden z nich tamron radzi sobie swietnie z obiektami latajacymi czym mnie kompletnie zadziwil o o Zakladam taki temat, poniewac podobnych nie widze, a chcialabym sie wielu rzeczy dowiedziec o o na poczatek przedstawie Wam kilka wlasnych zdjec buhttp://www.flickr.com/photos/120121454@N05/

Gość gość
fajnie

Gość gość
super zdjęcia! możesz zdradzic tajemnicę jak robisz zdjęcia makro? ja też mam lustrzankę ale jakoś mi nigdy nie wychodziły... jakiego obiektywu używasz?

Gość gość
nie wiem ale ja tu zadnych zdjec nie widze wstaw przez jakis normalny hosting

Gość gość
Lady Love ostrosc ci spiernika :) oraz ciut ciemne

Gość dfsfds
wygladasz malo naturalnie na tych zdjęciach .. Poza tym masz kijowy kolor włosów .. Lepiej było ci w blond

Gość gość
nie chodzi o nia a o fotografie makro :)

zdjecia makro robie dopiero od kilku dni, mi mowili zeby ustawic iso na 400 w gore, przeslone na 10-16, czas krotszy, obiektyw ustawic na manualny i krecic tak dlugo oddalajac i przyblizajac aparat, az uznasz ze ostrosc jest ok - z ostroscia mam problemy to fakt, strasznie mi sie reka trzesie, ale podobno nabieram wprawy, na poczatku to byl koszmar :D o o ja uzywam wlasnie tego Sony Sam 30mm 1:1 makro, mam lustrzanke sony a 390

mi tez sie nie podoba, ale co zrobic glupim sie bylo to teraz trzeba swoje odcierpiec ;) o o o ja wlasnie nie rozumiem jak niektorzy potrafia zlapac tak niewiarygodna ostrosc, ze pozniej sobie maksymalnie przycinaja zdjecia i np pokazuja sama mega ostra glowe muchy ( taki przyklad ) - bumhttp://vitoos.blox.pl/resource/2010_07_30.jpg

Gość gość
uzywaj czegos jako podkladki ja z reki nie robie bo mam to samo co Ty lapki lataja :) ale uzywam torby albo tego co akurat mam pod reka poprawisz w ten sposob ostrosc i zminimalizujesz szumy na zdjeciach :) I pamietaj im większa liczba przysłony tym większa głębia ostrości

Gość gość
to powyzej co pokazalas to nie jest crop

dziekuje za rady, skorzystam :) tak tez mi z ta przeslona tlumaczyli, a ja na poczatku jechalam z 2,8 -4,0 i sie zastanawialam dlaczego mi nie wychodzi

Gość gość
moze dobierz jakis pierscien do obiektywu starszy model nie powinno byc problemu a i drogie pewnie nie sa ;)

o tym tez myslalam ale mi odradzili, wiec w sumie sama nie wiem. Podobno przy szkle 1:1 tez da sie zrobic takie dobre zdjecia, problemem jest tutaj zlapanie ostrosci, strasznie mnie to denerwuje, dzis latalam jak glupia za roznymi latajacymi robakami i nici, nic nie wyszlo tak jakbym tego chciala W galerii mam doslownie jedna zlapana muche przy ktorej siedzialam calkiem spory okres czasu i tylko jedno zdjecia wyszlo mi jako tako

Gość prawictwo pospolite128
ja tydzień temu widziałem 2 motyle koło mojej działki .. Wiosna już nadchodzi ..

Gość gość
extra wszystko ale czy nie myślisz,że takich fot jest już dużo?

Gość fdfgd
Lady , próbowałaś fotografować w powiększeniu częsci swojego ciała ? Jak wypadło ?

Gość gość
wstawisz fotę ptaszka Felipka? :)

pozatym jak sam/ sama widzisz, zdjecia mam rozne, ludzi, makro, dorzuce jeszcze wieksze zwierzeta, bo tego tez mam od groma, mnie ogolnie fascynuje przyroda, wiec sadze ze makro szybko mi sie nie znudzi Chcialabym dopasc rowniez ptaki, ale z tym to u mnie kiepsko, chce zrobic osobny album z latajacymi owadami - tylko owady zlapane w locie - to raczej tez wymaga jakiejs techniki, ale ja sie nie znam, wiec bede improwizowac :D

kurka znalezc ludzi z pasja fotograficzna na ttym forum to jak szukac igly w stogu siana

Gość gość
ja jestem coraz bardziej wciągnięta w fotografię panoramiczną, ostatnio sobie dokupiłam panopod w http://panoramichead-shop.com/ i zdjęcia wychodzą jeszcze lepsze

a ja zmieniam aparat na sony a58k :) zamowilam za 191 euro z 2letnia gwarancja :D- czyli nowiusienki, a taki tani. Swojego dziada sprzedaje za 2 stowki koledze jedynie z obiektywem kitowym. Za tydzien zaczynam wszystko na nowo ;) kasuje galerie i cykam nowe. lepsze foty :D To ja LL jakby nie bylo.

Gość gość
idz na jakies forum poswiecone fotografii i tam sie pytaj o rady,bo chyba wcale o rady ci nie chodzi tylko o lans :o 🖐️

o rady rowniez, a lansu nie potrzebuje. Gdybym tak myslala, gdzies bym miala zakladanie tematow i proszenie o rady. Chce byc dobra, nie moja wina

i tak chwale sie tym co kupilam, bo i nie drogo i swietna okazja - poprostu sie ciesze, nie wolno mi?

Gość gość
jak widac ppotrzebujesz,skoro zakladasz taki temat na kafeterii,sa specjalistyczne fora poswiecone fotografii,gdzie siedza ludzie dla ktorych jest ona pasja,gdybys rzeczywiscie chciala sie czegos dowiedziec a nie jedynie chwalic sie slabymi zreszta zdjeciami,to bys sie tam udala-kogo ty chcesz oszukac??? chyba sama siebie dziewczyno