Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiniaa000

Dziwna ciąża. ;( pomocy!!

Polecane posty

Gość kiniaa000

Już nie wiem gdzie szukać pomocy, czytam czytam czytam i nie mogę znaleźć mojego przypadku... ;( okazało się ze jestem w ciazy, 2 tydzien od owu. Gin nic nie widzial, 2 tyg pozniej (w miedzy czasie krwawilam, koszmar ) gin mowi ze była to ciaza biochemiczna i jestem w polowie cyklu (jajowody, jajniki itp czyste). Wczoraj, (kolejne 2 tyg pozniej) zaniepokoily mnie ciągle mdłości, bóle w brzuchu i zrobilam test... 2 grube krechy. Kto wie o co tu chodzi bo ja już nie mam sił... ;((

Gość gość
Strasznie chaotycznie to napisałaś. Kiedy miałaś USG? Jeżeli usg było 2 tyg po owu, to jakoś mnie nie dziwi, że nic nie widział. Co innego, że poziom beta spada nie od razu. Idź zrobić sobie ilościowe bety jedną i drugą po 48h i będziesz wiedziała na czym stoisz.

Gość kiniaa000
Pozytywny test 11 lutego, pierwsze badanie 20 lutego, drugie badanie 6 marca... gin stwierdzil ze prawdopodobnie ciaza już byla obumarta 21 lutego gdy dostalam krwawienie... Dziś po pracy zrobie Bhcg ale do tego czasu zwariuje... Mam przeczucie ze to jakaś ciąża pozamaciczna, bo boli mnie tak jakby prawy jajnik a od tygodnia nie mogę jeść...

Gość kiniaa000
No i co najdziwniejsze, palilam paczke dziennie, teraz ledwo 5 papierosow spale. Chce mi się palić ale mam mdłości na samą myśl o papierosach, tak samo o jedzeniu.

Gość gość
No to pewnie beta jeszcze jest we krwi, dlatego test ci wyszedł aczkolwiek to trochę długo... No ale jak na usg nie widać ciąży po 2 miesiącach od miesiączki, to ciąży nie ma, nie cudujmy.

Gość kiniaa000
I zapomnialam o najwazniejszym! Przez cały ten czas czyli od ok 11 lutego bardzo mnie bolą piersi, bez dnia przerwy...

Gość kiniaa000
Ja tylko mam nadzieje ze ze mna jest wszystko ok... Bo czy będę w ciąży czy nie to mi wszystko jedno, byleby nie było zadnych komplikacji .

Gość gość
idź na beta hcg 2 razy w odstępie 48 godzin.

Gość gość
czyli od owulacji ile czasu minęło? wiesz co mnie na studiach uczyli że do ginekologa z ciążą należy iść ok 7-8 tyg, bo wcześniej nie zobaczy na usg nic. Miałaś usg dopochwowe? Który to gdzieś może być tydzień na twoje oko?

Gość gość
Jedz do szpitala jak boli cie jajnik z ciaza pozamaciczna nie ma zartow. Jest tez zasniad groniasty inaczej ciaza zasniadowa. Przy tej ciazy tez nie ma zarodka, a beta jest wysoka i objawy ciazy sa i plamienia a w macicy pojawiaja sie tzw gronka. Trzeba zrobic usg ponownie

Gość gość
Tak, dziś pojde na bete i w srode tez, jak będzie roslo zamiast malalo to pójdę odrazu do lekarza prywatnie. Mialam usg dopochwowe. Teraz to by byl ok 6 tydzien od owulacji. Poczekam jeszcze te 3 dni zrobie bete itp chyba ze zacznie mnie bardziej boleć to pojade do szpitala.

Gość kiniaa000
Tak, dziś pojde na bete i w srode tez, jak będzie roslo zamiast malalo to pójdę odrazu do lekarza prywatnie. Mialam usg dopochwowe. Teraz to by byl ok 6 tydzien od owulacji. Poczekam jeszcze te 3 dni zrobie bete itp chyba ze zacznie mnie bardziej boleć to pojade do szpitala.

Gość kiniaa000
Dziekuj***ardzo za zainteresowanie :-*

Gość gość
przede wszystkim idź do innego lekarza. powodzenia!!

Gość kiniaa000
Pójdę na pewno i zdam wam relacje ;-)

Gość gość
Ale ty nie pal tych papierosów!!! Zwariowałaś ?

Gość kiniaa000
No myślę ze w końcu uda mi się rzucić bo pale nalogowo 6 lat i teraz mam kompletny odrzut od papierosow i bardzo mnie to cieszy lecz z drugiej strony meczy bo nie wiem co się dzieje, nie dlugo kończę prace i lece na bhcg. Może to już cos wyjasni.

Gość gość
kurczę faktycznie dziwnie, beta wszystko wyjasni, ale nie pal juz nawet tych 5ciu dziennie lepiej

Gość gość
a moze tak byś poszła na betę i po 48h na kolejną a nie pisała ze nigdzie nic nei znalazłas w sieci na ten temat

Gość kiniaa000
Beta 49727

Gość gość
Coś jest ewidentnie nie tak bo beta jest bardzo wysoka a na usg pustka. Powtórz betę po 48godz. czyli jutro.

Gość gość
Zrob usg, przy wysokiej becie jest ryzyko ciazy pozamacicznej lub zasniadu jesli nie ma zarodka

Gość kiniaa000
Ale trzeba brać pod uwagę to, ze to już może być 7 tydzien tylko nie rrozumiem tego bo ponad miesiac temu beta wyniosla 266 i po tygodniu 299 po ctym dostalam krwawienie. Gin powiedziala ze ciąża przestala się rozwijać bo to żaden wzrost bety i ze razem z krwawieniem wszystko się skończyło, aż tu po 3 tygodniach mdlosci a beta 49727... ;/

Gość kiniaa000
Nie powtórzyłam bo stwierdzilam ze to nie ma sensu i po weekendzie ide się prywatnie zapisać do lekarza.

Gość gość
A może lekarz się pomylił i ciąża jednak jest normalna?

Gość gosc   1
Przepraszam ze tak powiem ale dlaczego ty jeszcze na poniedzialek czekasz? Moze to byc ciaza pozamaciczna moze byc zdrowa ciaza, a majac te wyniki przed soba to dla mnie jestes w ciazy!!! I nie potem, bo potem to moze byc za pozno!!!! A ciaze biochemiczna sama mialam ale nie przy takiej becie a na usg lekarz pozamacicznej ciazy raczej nie zobaczy!!!!!!

Gość gosc   1
poczytaj sobie o ciazy pozamacicznej to moze cie to przekona ze nie powinnas na nic czekac, i nie ze nie ma sensu bo chyba sens ma twoje!!!!!!!!!!!

Gość kiniaa000
Już się naczytalam i wiem ze przy ciąży ektopowej jest nagly silny bol i krwawienie wewnetrzne, a jeżeli faktycznie bym byla w takiej ciazy to na 9 tydzień od OM już by mi tam wszystko rozerwalo, a mnie to tak delikatnie boli. A może to nerka albo wyrostek... Ale z drugiej strony czy w 6 tyg ginekolog by nie zauwazyl ciąży? Fakt faktem działają na starym sprzęcie no ale nie wiem... A Jakbym mogła to już dawno bym byla w szpitalu ale nie moge gdyż pracuje w sklepie i niestety jak narazie bez umowy.