Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Za mała macica

Polecane posty

Gość gość

Czy są tu może kobiety, które mają macice mniejszą niż wynosi średnia. Jak z zajściem w ciążę i z utrzymaniem jej było u was. Moja koleżanka była wczoraj u ginekologa i jest załamana, ponieważ na wstępie lekarka zrobiła zdziwioną minę i powiedziała, że tak małej macicy to jeszcze nie widziała. Jest dużo mniejsza niż wynosi średnia, nie wiem dokładnie ile, bo była zmartwiona i nie chciałam naciskać, lekarka powiedziała jej, że będzie miała problem z ciążą. Ona się z mężem stara o dziecko i jest teraz załamana.

Gość gość
Czesc. Mam bardzo mala macice. Po 2 porodach "w koncu" wymiarom odpowiada nierodce :) Moja mama tez miala mala - w 8 tc klocila sie z lekarzem, ona rzygala, test miala pozytywny a lekarz jej ze macica normalnych rozmiarow i ciazy nie ma :D To nie ma zadnego wplywu ani na zajscie ani na utrzymanie ciazy, przeciez kobiety z normalna macica rodza trojaczki i czworaczki :) Niech kolezanka zmieni lekarza bo najwidoczniej babka (lekarka) ma slabe doswiadczenie, skoro malej macice nie widziala.

Gość gość
Kolezanka rowniez uslyszala od lekrza,ze ma za mala macice.poszla do drugiego,prywatnie i akurat w dbiu wizyty okazalo sie ze jest w 5 tc. Lekarz powiedzial,ze nie ma znaczenia wielkosc macicy,bo to miesien ktory sie rozciaga do duzych rozmiarow i rozmiar wyjsciowy znaczenia nie ma. Jest wszystko ok,w sierpniu bedzie rodzic:)

Gość gość
I dodal jeszcze,ze wiekszej glupoty nie slyszal,ze "za mala macica". Moze i sa jakie normy jak we wszystkim,ale nie maja wiekszego znaczenia.

Gość gość
ja też usłyszałam kiedyś od gina że mam małą macice i stąd mogą być bolesne @- zaszłam w ciąże bez problemów - w pierwszą a 4 cyklu ale bez większych starań raczej bez zapezpieczeń teraz jestem w drugiej - za pierwszym podejściem planowanym i staranym :)

Gość gość
No to super dziewczyny, dzięki wreszcie. Powiem koleżance, zamiast płakać niech się stara w nocy z mężem ;)

Gość gość
jak zwykle brak elementarnej wiedzy tak jak te które płaczą że mają za małe biodra.....

Gość gość
mnie straszono że mam niedojrzałą macicę bo malutka,jestem w kolejnej ciąży ;) mam synka a teraz oczekuję drugiego dziecka