Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chore dziecko to niestety dobry interes

Polecane posty

Gość gość

Moja sąsiadka ma nieuleczalnie chorą córkę, mała jest niepełnosprawna, nie mówi, jeździ na wózku. Sąsiadce bardzo dobrze się powodzi, ma męża, który być może bardzo duzo zarabia i ok. ale co roku ona wysyła wszystkim maile z prośbą o 1%. kurcze kilka tygodni temu chwalili się wszystkim dookoła że mąż kupił jej samochód za 100 tys, zł, spoko tylko po jaką cholerę proszą ludzi o jałmużnę, sorry jak się tak żyje to mogliby sami troszkę wyłożyć kasy a ni proszą ludzi. powodzi im się bardzo, bardzo dobrze. rozumiem sytuację gdyby rzeczywiście mięli średnie zarobki, ale oni żyją na wysokim poziomie. nie wiem czy pieniądze od ludzi i fundacji na leczenie córki idą na ich zachcianki, ale to chamstwo prosić jeszcze o kasę.

Gość gość
jesteś zenujaca i ciesz się ze jesteś zdrowa....

Gość gość
No, z***biscie dobry interes. Dziecko jest warzywkiem, rodzicom serce peka a ty tylko pieniadze widzisz. Nie o nich bynajmniej zle to swiadczy. Zanim kogos ocenisz pochodz troche w jego butach plytka materialistko.

Gość hehehehehhehehehhehe
I co chciałbyś sie z nia zamienić ? cale życie zajmować sie chorym dzieckiem ?

Gość gość
a ja wam powiem co u nas jest. cale miasto orze jak moze. nie maja pracy,jak rpacuja to za 1200.takie stawki.mazury. kazdy ma po 1 dziecku. kupujemy w lumpach i biedronce. i co? i mamy taka dziewczynke ktora jest nepelnosprawna, jej rodzice pracuja. mala ma nauczyciela pomocniczego. no i w kazdej gazecie o niej pisza, ze pomagaja ze nauczyciel. w koncu sie z neij taka gwiazda medialna zrobila,ze kazdy nad nią skacze.

Gość gość
czesciowo zgadzam sie z toba ze ludzie, ktorzy maja kase nie powinni wyciagac lap po darowizne. Jest tylu potrzebujacych i biednych ze to po prostu nieuczciwe. Czy ta fundacja, ktora sie nimi zjamuje nie ma kryterium dochodowego??

Gość gość
Za żadne pieniądze świata nie chciałabym żeby moje dzieci były chore.

Gość gość
durna jesteś. A pieniądze z takich fundacji nie można sopbie brac ot tak sobie na byle co. Trzeba przedstawić konkretne faktury na konkretne usługi np. rehabilitacje czy wozek inwalidzki, proteze, wizyty u lekarzy specjalistów. Wiem bo brat ma niepełnosprawna córke. Tez maja 2 samochody choc nie na pewno za 100 tys ale maja klepac biede? wiesz ile kosztuje np proteza nogi dla dziecka? i trzeba ja co jakis czas wymieniac. BoZe jaka Ty durna jestes.Chore dziecko to swietny interes no naprawde

Gość gość
" mamy taka dziewczynke ktora jest nepelnosprawna, jej rodzice pracuja. mala ma nauczyciela pomocniczego. no i w kazdej gazecie o niej pisza, ze pomagaja ze nauczyciel. w koncu sie z neij taka gwiazda medialna zrobila,ze kazdy nad nią skacze." chciała bys się z nia zamienić? ona pewnie by się z Toba chciała

Gość Magda18181
Jaka trzeba byc nieczuła suka żeby pisać ze chore dziecko to dobry interes . Wy nie macie pojęcia jak wygląda życie z chora osobą wiec przestańcie pisać głupoty,

Gość gość
oczywiście nie chciałabym być na ich miejscu CHODZI O TO ŻE STAĆ ICH NA REHABILITACJE, A JEDNAK BEZCZELNIE PROSZĄ O KASĘ I CHWALĄ SIĘ CO MAJĄ I CO KUPILI. jak można chwali się nowym samochodem a potem wysyłać prośbę o wspomaganie ich finansowo. są ludzie którzy bardziej tego potrzebują.

Gość Magda18181
Tak jasne chciałbyś mieć chore dziecko ......głupia jestes .

Gość gość
też znam takich ludzi. pani architekt, dom ok 300 m2, a jednak prosi o kasę. rozumiem ich nieszczęście, ale to jest nie ładnie jak rodzina afiszuję się dobrobytem, a prosi o pomoc. przecież każdy normalny człowiek mający dobrą sytuację finansową, jeśli jest w takiej tragicznej sytuacji to sprzeda wszystko, wyłoży kasę żeby dziecko wyleczyć.

Gość gość
typowa polaczkowatosc z was wylazi.. zagladanie innym do portfela i ocena po pozorach to wasza specjalnosc.. a to ze ktos kupil dom na kredyt we franku szwajcarskim ktory wzrosl dwukrotnie - i to zanim urodzilo sie chore dziecko, to nie chcecie widziesz... taaaaak... a ilez to jest rodzin niegospodarnych, ktore moglyby miec wiecej ale nie mysla nad wydawaniem kasy wiec wygladaja srednio i zle im sie dzieje, nad takimi to sie litujecie, prawda? hipokryzja do kwadratu

Gość gość
zgadzam się z autorką to czyste chamstwo, traktują darczyńców jak idiotów. nie chodzi o to żeby klepali biedę, ale sorki auto za 100 tys. to muszą mieć dużo kasy. to już przesada.

Gość Magda18181
No ci co z tego ze proszą o ten ! %? Państwo mało co pomaga takim rodzinom a podatki płaca normalne . Skoro jest taka mozliwosc to dlaczego nie maja z tego korzystać .Nikt nikogo nie zmusza do przekazania tego !% na dany cel.

Gość mama takiego dziecka
Witam, mam dziecko niepełnosprawne umysłowo, nie mogące funcjonować samodzielnie, do końca życia zależne ode mnie. Mam fajnie, bo mam zasiłek 620 plus 200 do marca, nie mogę podjąć pracy, z powyższych powodów, a nawet jak bym mogłą, to nie mogę bo państwo odbierze mi to świadczenie pielęgnacyjne. Prawdopodobnie z powodu choroby dziecka mąż odszedł kilka lat temu, mężczyźni często nie są silni psychicznie niestety. Na prawdę mam fajnie..... A jak mi mało fajnie, to snuję wizję co będzie z moim dzieckiem jak mnie zabraknie? Pozdrawiam wszystkich rodziców, borykających się z tymi problemami.

Gość mama takiego dziecka
i nie ubiegałam się nigdy o 1%, rehabilitację opłacił wujek dziecka, dalej nie wiem co będzie?

Gość gość
Autorko jesteś p******** Jak można pisać że mieć chore dziecko to dobry interes. Nie wiesz co to znaczy mieć chore dziecko. Mam kuzynkę która ma córeczkę chorą ile ona się najeździ po rehabilitacjach z nią po lekarzach to nie masz zielonego pojęcia. Walczy żeby córka nie leżała jak warzywko. A jest tak że na rehabilitacje na nfz się czeka pięć miesięcy tu u nas i to marne parę godzin. Wiec co ona robi jeździ z dzieckiem 150 km na rehabilitacje bo tam dostała szybciej. Oszczędności idą też im na lekarzy i rehabilitacje bo też prywatnie chodzi bo to co na Nfz nie wystarcza.

Mogę Cię zapewnić że na chorobie dziecka nie zarobisz, kasa któą dostaniesz z fundacji to zawsze tylko mała część wydatków na takie dziecko i musisz dokumentować wydatki, a z 1% trzeba by namówić wiele osób o wysokich dochodach, żeby uzbierała isę duża kwota...a podejrzewam, że nie jest to łatwe bo ubiegających sie o ten datek jest bardzo wiele. Ale masz rację jeśli chodzi o to, że osoby zamoża nie powinny wyciągać łap po zapomogi, nawet jesli im sie należą, skoro ich tak naprawdę stać na zapewnienie dziecku leczenia - nie każde chore dziecko potrzebuje przecież kosztownych protez i operacji. Gdyby byi uczcwi postawiliby sie w sytuacji osób, któe też mają chore dziecko i naprawdę ich nie stać np na leki.

Gość gość
Autorko jesteś p******** Jak można pisać że mieć chore dziecko to dobry interes. Nie wiesz co to znaczy mieć chore dziecko. Mam kuzynkę która ma córeczkę chorą ile ona się najeździ po rehabilitacjach z nią po lekarzach to nie masz zielonego pojęcia. Walczy żeby córka nie leżała jak warzywko. A jest tak że na rehabilitacje na nfz się czeka pięć miesięcy tu u nas i to marne parę godzin. Wiec co ona robi jeździ z dzieckiem 150 km na rehabilitacje bo tam dostała szybciej. Oszczędności idą też im na lekarzy i rehabilitacje bo też prywatnie chodzi bo to co na Nfz nie wystarcza.

Gość IzkaIzkaIzka
"mama takiego dziecka" - trzymaj się i nie daj się. A co do facetów to masz racje. Oni czesto odchodza, wolą wygodniejsze życie. Ale nie łam się. Wiedz, że podziwiam takie osoby jak Ty.

Gość osmy pasazer
niestety nie tak sie sklada ze dzieci prawdziwie potrzebujace pomocy sa zostawione same sobie bo wech tych ktorzy wietrza dobre interesy we wszystkim zostawia je na pastwe losu

Gość gość
No to wytłumaczcie mi dlaczego te osoby którym sie powodzi nie maja prawa korzystać z B

Gość gość
To się z nią zamień na to dziecko .

Gość Dzidkiiiii
Wchodzac tutaj myslam, ze bedzie o tym ile to lekarze,leki, rehabilitacja kosztuje, ze duzo rzeczy nie jest refundowanych, o takim interesie myslalam. Ja tam nikomu chorego dziecka, na wozku inwalidzkim czy tez z inna choroba nie zazdroszcze.

Gość gość
polaki cebulaki, zagladac tylko w cudzy portfel. a nie daj boze sasiadowi sie uda. a nie daj boze sasiadka wygra w lotto.

Gość gość
oj wstretna polaczkowa natura odezwała sie w tobie w mysl zasady katolików -ja nie mam inny też nie może mieć trzeba mu zabrać ! wstydz sie babo i lepiej skasuj ten wredny temat

Gość gość
a wiesz z erehabilitacja i ew leki czesto przwyzszają budżet ja mam dziecko z orzeczeniem bo ma autyzm,dostaję 1100zł miesięcznie i bywały miesiące że jeszcze raz tyle dokładaliśmy