Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ważę aż 48 kg, powinnam schudnąć? jak?!

Polecane posty

Gość gość

Cześć, mam 14 lat, 167/8 cm i ok. 48 kg. Chciałabym pozbyć się małej oponki na brzuchu i mieć mięśnie. Ćwiczyłam codziennie Mel B na brzuch, ale nie pomagało. Przykladalam sie do tych ćwiczeń.. Ale nawet po miesiącu nie widziałam różnicy. Ćwiczyłam tez Mel B: nogi i pośladki. Mam z natury duże pośladki, jak te murzynki, a ćwiczenia dodatkowo mi pomogły. Teraz wszyscy mówią, że mam świetny tyłek, przynajmniej to mnie cieszy nogi są bardziej umięśnione, ale chyba nie dam rady z nich schudnąć. W sumie nie są zle, trochę popracuje jeszcze nad mięśniami. Później przestałam ćwiczyć. Powodem tego była szkoła, brak czasu. Wróciłam do ćwiczeń niedawno, w ferie. Tylko tym razem ćwiczyłam inaczej.. . Rano Mel B nogi brzuch pośladki, jak dawniej, po południu Ewa Chodakowska : skalpel bądź turbo ( tu nie zawsze dawałam rade do końca. Chodzi o turbo spalanie), czasami kiedy mialam czas i to i to. Później a6w i tak codziennie, aż do końca ferii. Wiem, ze od razu nie zdobede efektów.. ale nie mam czasu, żeby ćwiczyć.. Nauka i wg. A poza tym chce tylko schudnąć z brzucha, TYLKO Z BRZUCHA! i nie wiem co robić, żeby tego dokonać. Pomóżcie.. Co robić. I jakie ewentualnie ćwiczenia? Chce żeby na brzuchu były widoczne mięśnie, a nie oponka. Dodam jeszcze, ze mam strasznie chude ramiona, nie wiem z czego to wynika.

Gość gość
Idiotka:D w*********j gówniaro do książek 🖐️ :o

Gość gość
To chyba normalne, ze chce dobrze wyglądać. Kazda dziewczyna chce. Jeśli dobrze czujemy się w swoim ciele, jesteśmy pewniejsze siebie, a brzuch strasznie mi sie nie podoba :/ ucze sie.. Dość dużo i efekty są :)

Gość ewelajnaaaaa
Dieta! Tzn zmień nawyki żywieniowe, jeśli tego nie zrobiłaś. Przez jedzenie słodyczy, fast foodów i przetworzonych rzeczy to właśnie na brzuchu odkłada się najwięcej tłuszczyku. Jedz więcej warzyw i owoców, a jeśli chodzi o ćwiczenia to polecam cardio, bieganie, rowerek , skakankę, jeśli już zgubisz trochę cm zacznij ćwiczyć mel; )

Gość moniqueeeeeeeeeeee
zalezy jak wyglądasz. pewne osoby będą przy tej wadze wyglądać niezbyt szczupło ,a niektore chudo ,a jeśli uważasz ,że masz "oponkę" to zacznić ćwiczyć. Nawet szczupła osoba jak nie ćwiczy to może mieć problemy z figurą bo np ramiona ma chude ,ale na brzuchu oponka

Gość gość
Nie czekam na to :o niby po co? Piszę to na forum, na którym jest większość dorosłych ludzi. I wcale nie jestem chuda tak poza tym. To tylko waga, a prawie 50 kg to nie mało. Moja siostra wazy 46 przy wzroście chyba 173.. Ona jest chuda. O mnie nikt tak nie mówi. Jestem tak w miarę. Tylko brzuch.. Nie potrafię nie jeść słodyczy, to jest moj największy problem. Bieganie mi coś da?

Gość gość
Ja ważę 53 kg tez przy 168 i mam nogi grubsze niż moja koleżanka ważąca 61 kg.. Także wiecie, jak ktoś patrzy tylko na wagę a nie na ogólny wygląd, to trochę mnie to śmieszy :P biorę się za siebie, zdrowe żywienie i ćwiczenia, może siłownia też

Gość gość
Popatrz na ćwiczenia z FitnessBlender, Mel B :) bieganie jest OK, ale ja bym się bała o moje kolana (ogólnie bieganie niszczy stawy).

Gość desi pani
ty nie potrzebujesz schudnac tylko wziac sie za siebie. Wieczoram zamiast na kanapie to na dywanie i jedziesz melB czy inna chodakowska. No i niestety albo slodycze albo fajna figura

Gość gość
Ja chce schudnąć tylko z tego brzucha, reszta jest okej. Ale te ćwiczenia typu a6w mi nie pomagają.

Gość gość
A6w jest na mięśnie. Na brzuch to przede wszystkim dieta, a ćwiczenia - MelB ma fajne.

Gość gość
Właśnie czytałam, ze na mięśnie, a pod tłuszczem może ich nie widać. Bieganie jest dobre na spalanie tłuszczu? Jak zacznę dietę to mogę schudnąć z wszystkiego, a nie chce być jakoś chudsza, wiec nw..

Gość gość
Tak, bieganie to cardio, a cardio spala tłuszcz :) możesz też jeździć na rowerze (ale długodystansowo), skakać na skakance i robić cardio ćwiczenia z filmików na YT. Co do diety, to zalecam Ci niskowęglowodanową. Ściągnij sobie książkę Życie bez pieczywa albo Dieta bez pszenicy :). Mój brat schudł na samym niejedzeniu pszenicy, a później glutenu, 8 kg, bez ćwiczeń (po ok pół roku). U mnie skutku nie ma póki co, ale ja opycham się słodyczami dodatkowo i jestem totalnym kanapowcem :P.

Gość gość
ja waże 47 przy 150 wzrostu. jak wazylam42 to byłam chuda, kazdy m imówil ze zle wyglądam, blado i chudo. u mnie jest tak, ze jestem chuda od talii w górę i łydki mam chudzinki. ale udka, pośladki i biodra tłuste. wiec nawet jak schudłam wtedy przez stres i ciągłe przeziembienia, grypy etc. to wyglądalam kiepsko. zapadnięte policzki, ręce, łydki, klatka piersiowa- same kosci.. natomiast w tej tłustszej części wyglądałam ok. teraz misiac robilam mel b i inne cwiczenia, nie jadlam słodyczy, ale nie zauwazylam zmiany i sie poddałam:/ chyba nie dane mi mieć taką figurę jak bym chciała...

Gość Dziewczyna Prosto Z Gór
o siemka :D ja mam 15 lat wzrostu 168 a waze 55 tez cwicze z Mel B i tz chce sie pozbyc oponki ale nie idzie mi to jakos... do tego dokładam dieete ..Lasko polecam ci Ewe Chodakowska skalpela lub kileera ..swietne!! 45 min z nia treningu i czuje ze zyje!