Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

1% podatku_jaki cel wybrałyście?

Polecane posty

Gość gość

Nie pytam o nr krs tylko zakres działalności: chore dzieci, dorośli, zwierzęta, hospicja, zabytki, ochrona środowiska itd.? Nic nie sugeruję, ciekawa jestem. Mimo że jestem mamą swój 1% podatku przeznaczyłam na chore koty.

Gość gość
Chore dzieci, syn sąsiada, zarejestrowany w fundacji.

Gość gość
na moją siostrzenicę

Gość gość
hospicjum dla dzieci

Gość gość
Jescze sie nie rozliczyłam, ale odpisze na schronisko dla zwierząt.

Gość gość
ja na szkołę ,w której uczą się moje dzieci. Po co daleko szukać.

Gość gość
na dzieci niepełnosprawne wspólnota burego misia

Gość gość
Psy,schronisko w okolicy

Gość gość
Na kolegę ze szkoły, Kamila Nowosielskiego.

Gość gość
Ja tez na zwierzeta - dokladnie na hospicjum dla kotow bezdomnych.

Gość gość
Ja na fundację opiekującą się końmi wykupionymi z rzeźni. Mój mąż na Szkolny Klub Sportowy w liceum córki.

Gość gość
Na chore dziecko znajomych

Gość gość
Ja też na hospicjum dla kotków.

Gość gość
na schronisko

Gość gość
w naszym kraju sa wazniejsze koty ze schroniska niz chore dzieci gratuluje wyboru PROSTAKI

Gość gość
Mysle,ze ten teat mial wywolac.oburzenie:P a kazdy ma prawo dawac swoja czesc podatku na co chce.skoro dzialanosc ma swoj krs:p

Gość gość
Rozumiem, ze każdy ma prawo zrobić ze swoimi pieniędzmi, co uzna za stosowne, ale dla mnie to tez trochę dziwne, ze ktoś woli płacić na koty niż na chore dzieci. Możecie mnie zlinczować, ale uważam, ze wszystkie schroniska dla kotów i psów to nieporozumienie, bo zwierzęta tam się tylko męczą samotne i niekochane. Mam kotka i gdy sobie pomyślę, że miałby siedzieć samotnie w klatce zamiast spać na łóżku i się bawić, to myślę, ze lepiej byłoby dla niego, żeby nie żył. :( Jeszcze się nie rozliczyłam, ale wpłacę pieniądze na dziewczynkę z dpm, której dane znalazłam na ulotce.

Gość yoooooooooo
a katolicy na kościół nie dali ? No nie wierze

Gość Mężatka1980rok
Na chorą córkę kolegi z pracy .

Gość gość
Ja na schronisko dla zwierzat w moim miescie. Kilka lat z rzedu razem z cala rodzina dawLismy na hospicjum ale tak pieknie sie juz pobudowali i tyle inwestycji zeralizowali, ze czas by wspomoc naszych braci mniejszych:-)

Gość gość
Ej, ale to nasze pieniądze, więc o co ci chodzi? Wole wydac na koty niż chore dzieci - jak masz kaprys to sfinansuj leczenie nawet dziesięciu. I sama jesteś prostakiem :P

Gość gość
Do goscia z 9.17 - To tak samo jakbys powiedziala ze lepiej zeby takie dziecko nie zylo niz sie musialo meczyc.

Gość gość
oddałabym na TOZ Wrocław lub na psy poszukiwawcze. Ale 1 raz mam zwrot ;) a kiedyś poznałam koleżanke w sanatorium miałam z 17 lat. Pamiętam jak się cieszyła, że będzie miała siostrzyczkę. Po ok pół roku odkąd urodziła się dziewczynka-jej tato ją wiózł i był wypadek (nie z jego winy) on zmarł, ona była bardzo długo w śpiączce. Udało się-wybudziła się. Wiem że na pewno pieniążki idą do nich i że Ona z nich korzysta. Miała nawet rehabilitację z delfinami. Ma 5 lat i chcę, żeby była jak najbardziej sprawna. Ale mówię, gdybym nie znała żadnego takiego dziecka to w 100% oddałabym na zwierzaki.

Gość gość
Nawet jak masz zwrot to mozesz oddac 1%

Gość gość
a dla czego na dzieci chore a nie głodujace np w afryce,a dlaczego na dzieci a nie starszych,a dlaczego w ogóle na ludzi a nie ochrone środowiska to by dało wiecej dobra dla ogółu,można tak dywagowac godzinami,niech każdy daje na co chce

Gość gość
Do goscia z 9.17 - To tak samo jakbys powiedziala ze lepiej zeby takie dziecko nie zylo niz sie musialo meczyc. xxxxxx Nie, bo takie dziecko ma rodziców, którzy go kochają i nie jest samotne. Takie dziecko dla rodziców jest ważne. A zwierzęta w schronisku? Siedzą głodne, zamknięte i niekochane, skazane na takie warunki do końca życia. Nikt by nawet nie zauważył, gdyby takie zwierzęta uśpić. Wiem, że nie usypia się zdrowych zwierząt. Ja mam wątpliwości czy słusznie. Jest akcja, aby chodzić do schronisk i zajmować się zwierzętami, wyprowadzać je na spacer. Oczywiście takiego wysiłku miłośnicy zwierząt nie są już w stanie podjąć.

Gość gość
na ochotniczą straz pozarną:)

No już zalicza się dyrygowanie i rządzenie kogoś pieniędzmi na co powinien oddać pewien procent, najlepiej jeszcz e ile a na co kategorycznie bron boże Pracujesz? rozliczasz się z podatku,? wie przekazuj na co chcesz, ale nie pouczać i nie krytykuj osób pomarańczko zawistna osób, które przekazują % na swoje wybrane stowarzyszenia i fundacje Dla dzieci jest multum fundacji, multum również ,popularne stacje tv, portale inter. wspierają je w dofinansowywaniu !!! Dla zwierzaków jest stokroć mniej fundacji i o wiele mniejszy dochod na ich potrzeby jets prezkazywany statystycznie Jedni wspomagają ludzi, drudzy zwierzaki, to ci do tego???? nic !!!