Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czop śluzowy czy nie

Polecane posty

Gość gość

jestem w 35t5d i od wczoraj zauważyłam gluty są mętne,ani jednej kropli krwi biorę lęki bo szyjka zaczęła mi się skracać w 32tc,obecnie ma ledwo 1cm do tego jest miękka i ostatnio zaczęła puszczać (34t6d) od wczoraj zaobserwowałam bardzo gęsty śluz,takie gluty :P bo nie wiem jak to inaczej opisać,jest mętne i wypadło się już kilka razy,wiem że czop może odejść nawet na kilka tygodni przed porodem lub krwawy blisko terminu porodu ale nie wiem jak to u mnie będzie.W poprzedniej ciąży odeszły mi wody pod koniec 39tc i tyle,czopu nie widziałam

Gość gość
mi czop odpadl na 2 h przed porodem, byl z krwia takie brazowe jakby kawalek watroby hehe...

Gość gość
mi wyszedł 3 tyg przed porodem

Gość uciekajacapannastara
witaj! na kiedy masz termin? ja rodze 1 maja :) To może być czop śluzowy, z tego co czytałam to później ta galaretka może być zabarwiona i mieć niteczki jakby krwi. I faktycznie nie jest tak że czop odpada tuż przed porodem, więcej mówi odejście wód moim zdaniem a nie czop ;P bo on sobie odpada kiedy chce a jak już wody odejdą toooooo hohoo :D zaczyna się powoli ;P ciekawe kiedy mi będzie odchodził... ;P

Gość gość
dzięki Wam ja mam termin na wielką sobotę 19 kwietnia :D ale wg mojego lekarza nie donoszę ;) za tydzień mam mieć jeszcze usg by ocenić dojrzałość malucha bo i być może cc mnie czeka,wszystko zależne będzie od wagi bo synek miał 4200g i nie zmieścił mi się w miednicy a kolejne po tym samym tatusiu i też zapowiada się okazałe :D najważniejsze że donoszę do 37tc bo to najbezpieczniejszy tydzień ciąży i uznaje się ciążę za donoszoną

Gość uciekajacapannastara
To Ty już tymbardziej na samej końcówce :D no tak w 37 to już dzidzia może wychodzić :D szczęśliwego rozwiązania! :D

Gość gość
dzięki