Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

bez pampersa potrzebuję rady

Polecane posty

Gość gość

Synek ma 2,5 roku i chciałabym, żeby już nie nosił pampersa. I teraz pojawia się problem, za nic w świecie nie chce korzystać z nocnika czy sedesu z nakładką lub bez. Ubiorę go w majteczki i spodenki i posika się, nic nie mówiąc a potem płacze. Prośby, groźby, przekupstwo nic nie pomaga. Za pampersem płacze wniebogłosy. Spytacie się dlaczego tak późno zaczęliśmy coś robić w tym kierunku. Synek jest po operacji i miał 3 cięcia w dolnej części brzucha. Ponieważ trochę to się goiło i z zalecenia lekarza odczekaliśmy trochę. Próbujemy już od 2 tyg i nic. Chodzi na angielski, jest najlepszy z całej grupy, wszystko łapie w lot, a tutaj niespodzianka. Co ja mam zrobić? Chcę go dać do przedszkola a nie pójdzie w pampersie. Proszę o rady. Nie wiem jak go przekonać.

Gość gość
nie pomogę Ci ale zauważyłam, że TUTAJ zawsze trzeba się tłumaczyć bo inaczej niektóre by Cię tutaj powyzywały wszystkimi możliwymi obelgami. smutne to.

Gość gość
ostatnio oglądałam program na ten temat, moja jest jeszcze mała i dopiero to przed nami, poza tym nie chce się wymądrzać ale mówiono, żeby nie naciskać - no chodź zrobić kupkę, zrób kupkę, no zrób kupkę, zrobiłaś już kupkę i takie tam.

Gość gość
polecam terapie wstrząsową, ja tez nie umialam nauczyc, mąż wziął i powiedzial ze jak sie posika to będzie to pic i poskutkowało, kilka razy jeszcze zrobił na podłoge ale juz kilka tygodni woła

Gość gość
18.03.14 powinna się tobą zainteresować opieka społeczna, wyrodna suko. Sama żryj własne g***o.

Gość gość
muszę go nauczyć w tych majteczkach, przygnębia mnie to, że nie ma żadnych efektów. jak poproszę męża o pomoc to dopiero będzie afera.... jeden a drugiego będzie krzyczał. mały nie odpuszcza tacie.

Gość gość
może jeszcze nie jest gotowy. poczekaj miesiąc - dwa, przez ten czas nie wspominaj nic na ten temat i spróbuj ponownie. jak pójdzie do przedszkola to przecież od września, więc masz jeszcze pół roku na naukę

Gość gość
Ja mojej przestałam pampa zakładać w domu. Tak około 1,5, 2 lata. Posikiwała się czasami. Aż coraz częściej wołała. Teraz ma nie całe 3 i woła za każdym razem. Zakładam jak wychodzimy, jak jest zimno. Bo jak się jej przytrafi to by się przeziębiła. Ale w tamto lato chodziła bez.

Gość gość
Już najwyższy czas na naukę naszym zdaniem. Chcieliśmy go dać do przedszkola od maja, ponieważ muszę wrócić do pracy. Jak widzi, że wyjmuję majteczki to zaczyna się taki krzyk, że pewnie 2 domy dalej go słyszą. I te błagania o pampersa...

Gość gość
Daj mu spokój ...poczekaj z miesiąc i zacznij od nowa.

Gość gość
poczekam, mam nadzieję, że coś się zmieni

Gość gość
Mojej znajomej syn mial tak samo. Nic nie pomagalo. Grajace nocniki, nagrody itd Tydzien przed skonczeniem 3 lat sam z siebie poszedl na nocnik i zrobil siku. Po prostu sam musial "dorosnac" do tego.

Gość gość
Twoim zdaniem już czas najwyższy a dziecka zdaniem jeszcze nie. najwidoczniej nie jest na to gotowy. jak będziesz go zmuszać to tylko pogorszysz sprawę, z tego co piszesz dziecko już ma uraz. zostaw ten temat - całkowicie na jakiś czas bo wyrządzisz dziecku krzywdę

Gość gość
Ok, tylko większość dzieci koleżanek od dawna to potrafią i chciałabym, żeby u nas też tak było. Macie rację poczekam. Przedszkole też będzie musiało zaczekać.