Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pozew o rozwód nie wiem jak rozumiec jeden podpunkt pomocy

Polecane posty

Gość gość

Witam dostałam pozew założony przez męża mamy dwójkę dzieci i dzieci są przy mnie i będą bo tak zostało ustalone i jest napisane w pozwie. Maż ma ustalony obowiązek płacenia na dzieci od 2lat za nim zdecydował się na rozwód i moje nurtujące pytanie jest takie czy będą dalej alimenty na dzieci czy nie bo nie rozumiem tego co jest napisane na pozwie ? Nieorzekanie o alimentach na małoletnie dzieci z tytułu orzeczonego obowiązku alimentacyjnego przez sąd w innej miejscowości już nie będę podawać adresu

Gość gość
nie bedzie placił

Gość gość
pozew złożony przez męża mamy? od kiedy to rodzice mogą składać pozwy i dlaczego twój mąż ma dwie mamy?

Gość gość
tego się obawiałam

Gość gość
Bzdura jakas kto napisal,ze nie bedzie placil. MUSI PLACIC. Idz do sadu i zapytaj w informacji co to ma byc? Ludzie zazwyczaj tam pracujacy sa b.pomocni.

Gość gość
Witam dostałam pozew założony przez męża. Razem posiadamy dwójkę dzieci i dzieci są przy mnie i będą tak zostało ustalone i jest napisane w pozwie. Maż ma ustalony obowiązek płacenia na dzieci od 2lat za nim zdecydował się na rozwód i moje nurtujące pytanie jest takie... czy będą dalej alimenty na dzieci? czy nie? bo nie rozumiem tego co jest napisane na pozwie ? Nieorzekanie o alimentach na małoletnie dzieci z tytułu orzeczonego obowiązku alimentacyjnego przez sąd w innej miejscowości już nie będę podawać adresu POPRAWIAM SIE

Gość gość
to już całkiem nie wiem mąż mówi ze nie chce płacić i to pismo a sam je złożył mam taki mętlik w głowie ze już nie myślę

Gość gość
przeczytaj ze zrozumiem: nieorzekanie z tytułu orzeczonego już obowiązku. nie mogą mu dwa razy zasądzić alimentów. a od płacenia się nie wywinie tak czy siak. roochatź mu się chciało to niech teraz buli

Gość gość
kobieto WEŹ ZACZNIJ UŻYWAĆ PRZECINKÓW jak piszesz posty, ok? :O uwierz, że przecinek bardzo wiele zmienia 🖐️

Gość gość
przecinek to ona ma między nogami

Gość gość
No dobrze zajrzałam do Internetu poczytać o tym i znalazłam cos takiego na forum prawnym. Jeżeli są ustalone alimenty przez inny sąd bez rozwodu to w momencie gdy dochodzi do sprawy rozwodowej tamte orzeczenie staje się nieważne.

Gość gość
Kobito idz na bezplatne porady prawne a nie smecisz tu. Prawnikow tu nie ma!

A co za problem poruszyć sprawę alimentów w sądzie? Napisz odpowiedź na pozew, w którym domagasz się alimentów w wysokości... możesz dopisać, że wnioskujesz o zasądzenie alimentów jak w orzeczeniu sądu gdzie była wcześniejsza rozprawa.

Gość PrawnikA
Najlepiej zapytać kogoś kto się zna na prawie, na http://www.doradcyprawa.pl masz kilku do wyboru polecam, korzystałem już kilka razy, porada online, 50zł i na drugi dzień masz już odpowiedź. Zainteresuj się bo w Twoim przypadku dochodzenie do prawdy może trochę potrwać bez pomocy prawnika.