Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martwie sie

pięciolatka utyka na nogę

Polecane posty

Gość martwie sie

od jakiegos czasu moja 5-letnia corka dziwnie chodzi, tzn stawia stope do srodka i lekko utyka na lewa noge. Wczoraj sie to nasiliło, dziecku uginały się nogi i strasznie utykała. Nigdzie sie nie uderzyla, nie skarzy sie na bol, jedynie jak spytam to mowi że czasem trochę boli. Ortopedę mamy dopiero w połowie maja, dzis jedziemy prywatnie na wizyte i strasznie sie martwie. Czy jest tu ktoś, kto spotkał się z takim przypadkiem? :O

Gość gość
a boli ją kolano?

Gość izakdlkdls
może podwichnięcie stawu biodrowego? ja niestety to przeszłam, musiałam mieć operację. czy dziecko ma jedną nóżke krótszą od drugiej, czy masz takie wrażenie?

Gość gość
sprawdź w internecie hasło- choroba perthessa lub martwica biodra

Gość gość
nie boli jej kolano, mówi że trochę boli ją goleń przy chodzeniu.. nie mam też wrażenia jednej nogi krótszej.. przeczytałam o tych chorobach i teraz się boję :O

Gość gość
ja bym także wykluczyła nowotwór, tyle się teraz słyszy, że dziecko nie zostało odpowiednio wcześnie zdiagnozowane a np. bolała ją nóżka, oby to się nie sprawdziło ale ostatnio był program nt. raka, jedna pani, która miała nawrót choroby, zaczął się on objawiać bólem nogi, tyle już się tego nasłuchałam w tv, że sama zaczynam fiksować.

Gość gość
diagnostycy za dychę nowotwór chcą wyklucząc ;/ od takich diagnoz, rozpoznań, diagnostyki różnicowej są LEKARZE a nie kafeterianki!

Gość martwie sie
o Boże :O

Gość gość
Daj znac co powiedzial lekarz wszystko bedzie dobrze i prosze cie nie czytaj glupot w necie . Idz o lekarza i tyle. Moj syn prawie tydzien utykal na noge tez sie nie udezrzyl nie spadl niemial siniaka dzwonila,do jego lekarza i wszystko samo przeszlo jest ok powodzenia alev idz skonsultuj z lekarzem

Gość gość
żeby straszyć matkę podwichnięciami stawu i nowotworami bo dzieciak utyka trzeba być totalnym p*****m!!! ;/

Gość gość
Kochana nie nakrecaj sie tylko do lekarza dIecko moglo sie uderzyc choc ty tego nie widzialas lub ma bole wzrostowe lub skrecila lub naciagnela siegno nie martw sie bedzie na pewno dobrze tylko podstawa idz do lekarza

Gość martwie sie
idę do ortopedy na 17, mam nadzieję że się czegoś konkretnego dowiem bo jak poczytałam o różnych chorobach to nie mogę się uspokoić :O napiszę tu jak wrócę..

Gość gość
koniecznie do lekarza i moze to byc sprawa neurologiczna. ostatnio u mojej kuzynki u 2 letniego dziecka był wykryty jakis tam zespól (nie pamietam) coś w rodzaju zapalenia ukladu nerwowego. Własnie tak mial jakby uginaly sie pod nim nogi. mam ndzieje, że to nie to ale tyle jest roznych chorób, ze koniecznie musi to zbadac, aby sobie potem nie miec sobie nic do zarzucenia.

zespół Guillaina-Barrégo? zmiłujcie się, dziecko UTYKA! Nie ma porażenia wiotkiego, braku odwodzenia kończyną, patologicznego złamania, objawów martwicy jałowej tylko UTYKA! Trzeba skontrolować, ale za takie strasznie matki powinien (naprawdę!) być paragraf!

Gość gość
To nie jets straszenie tylko ostrzeganie. Tak, ten zespół o którym piszesz wziąl sie od zwykłego utykania na nogę i gdyby kuzynka wczesniej zareagowała nie musiałaby byc może spędzić tyle czasu w szpitalu. A skąd wiesz, że nie ma objawów o których piszesz, może po prostu ich nie wychwyciła. W dzisiejszych czasach, niestety trzeba się samemu przygotowac do wizyty u lekarza, aby nie uslyszeć: pewnie sie udezyła prosze obserwować.

samemu przygotować znaczy wymyślać 15 rozpoznań (co jedno to bardziej niedorzeczne), znaleźć leczenie (bo przecież konował i tak się nie zna), a potem wymusić 1000 badań (najlepiej tych inwazyjnych). Akurat to co tu widzę to straszenie, a nie ostrzeganie ;/