Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KingaStefankaFanka

Praca dodatkowa ile zapłaciłybyście albo za ile zgodziłybyście się na coś takieg

Polecane posty

Gość KingaStefankaFanka

Dostajecie wstążkę satynową na rolce, przyrząd do wiązania kokardek i wiążecie w domu 4000 sztuk, wcześniej musicie naciąć sobie wstążkę na ustaloną długość...ile chcecie za wykonanie tego zlecenia? Bez umowy oczywiście, bo to jednorazowo i nie będę latać za załatwianiem wszystkiego, wiadomo...:) Nie wiem na ile to wycenić, jak myślicie?

Gość gość
Myślę, że tak 500-600 zł ;)

Gość gość
Za dużo chcesz dać jak na około 10 dni pracy. Licząc cięcie i wiązanie według tego, co piszesz potrwa to najwyżej 10 dni, a praca lekka i w domu. Według mnie 700 będzie wystarczające.

Gość gościów Beata
KingaStefanka - ja jestem chętna, proszę zatrudnij mnie! :) Serio piszę.

Gość gość
Kinga a jak wygląda przyrząd do wiązania kokardek bo nigdy się nie spotkałam?

Hehe :p mój jest domowej roboty i wygląda jak wiejskie drewniane grabie bez rączki z wyjmowanymi długimi ząbkami :p wkłada się dwa kołeczki odpowiednio do wielkości kokardy i wiąże się :) bardzo prosto.

Gość gość
nie lubie pracy dodatkowej wiec nic bym nie chcuala :) www.youtube.com/watch?v=G4uoOwny5Uo

Gość Kaczkax
10 zł / h

Gość gość
Ale możesz wycenić wg. płacy godzinowej tj. 4000/60*10=666,6(6) Czyli 700 zł to wystarczająco.

Gość gość
P*********m *****ie się z wiązaniem wstążek. Znajdź sobie sponsora, na dłuższy czas lub jednorazowo jak chcesz coś zarobić.

Wiem że mogę wyliczyć, ale to takie nieludzkie :p Poza tym liczę na to, że ktoś trochę się wczuje w to, żeby kokardki były śliczne :p a nie tylko byle związane na akord bo nie o to mi chodzi. Dam 1200, już postanowiłam :) to będzie 30 groszy od jednej. Myślałam czy to nie za mało, ale utwierdziłyście mnie w tym, że nie :) A kokardki potrzebne mi do niespodziewanego zlecenia :) baaaaaardzo niespodziewanego, prawie tak niemożliwego jak w totka wygrać :D

Gość gość
Pytanie, czy ktoś się bardziej przyłoży, bo płacisz więcej.

Gość gość
ja płace duzo swoim pracownikom a i tak w dooopie maja wszystko bo większosc zlecen nie traktuje jak pracy. dopiero jak sie okazuje ze 4 mce w roku zarobią tyle co na etacie w rok to zaczynaja sobie szanować.

Gość gość
kiniulka jaka hojna :D przyznaj się, że dobijasz targu i będziesz wiązać te badziewne kokardki aż dostaniesz odcisków :) prostaczko.

O jaa cie ,ąz mnie ręce, plecy i wszystko boli jak czytam ile z tym zachodu, roboty od fulla Stawkę określiłabym od wykonania 1 sztuki- 50 gr

A to tez istotne kto i jakie ma tempo , jedna osoba w ciągu kilku godzin zrobi xxx sztuk, a druga osoba może nawet o polowe mniej ,jeśli jest wolniejsza !!

No właśnie nie wiem, ale mam nadzieję, że za lepszą kasę będzie lepsza praca :p . I nie rozumiem co jest uwłaczającego w wiązaniu kokardek? :D Gdybym napisała, że chcę wykonać kilka oryginalnych zaproszeń, ręcznie robionych itd. np. na własny ślub, byłoby ok :) ale jak już duża ilość to od razu ciężka praca i wyzysk :D W sumie to nie wiem czy nie przeceniłam swoich sił bo te 4000 zaczynają mnie przerażać :o ale byłam w takim ciężkim szoku, że ktoś chce taką ilość, że kurde nie mogłam się nie zgodzić :D Kokardki komuś zlecę, przeszycia też, ale resztę muszę sama :o masakra, wszystko przez chytrość :o :p

Z drugiej strony myślę czy w ogóle jest sens zlecania tego komuś :) bo raz że może być wykonane mało precyzyjnie, a dwa to pewnie i tak będę miałą przestoje w wykonywaniu reszty i to może nie skrócić procesu produkcji :o Się wkopałam :o Za to może odwyknę od Kafeterii :D:D :D :D

Ale to tak łańcuchowo idzie? Ty dostałaś zlecenie od kogoś i masz zamiar zatrudnić osoby do pomocy odpłatnie tak? Czy od nikogo zlecenia nie dostałaś, a to jest twoja potrzeba tylu kokardek??

To było tak : miałam na takim jednym sklepie internetowym wystawionych kilka kartek i 20 sztuk zaproszeń ręcznie robionych :) ktoś kupił notes na przepisy, dwie kartki i te zaproszenia i po kilku dniach zamówił u mnie po trochę tańszej cenie 4000 takich zaproszeń :D zaliczka już przyszła i zaczynam żałować bo to straaaasznie dużo sztuk :o na razie ustaliłam, że będę wysyłać po 200 i za każdym razem osobno mam mi płacić :p Więc można powiedzieć że łańcuchowo, jak mówisz.