Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaAnemika

anemia u rocznego dziecka

Polecane posty

Gość mamaAnemika

lekarka przepisala nam actiferol, czy ktos stosowal to dla swojego dziecka? w ulotce pisze ze nie barwi ząbkow, czy to prawda? jak bylo u Was?

Gość mamaAnemika
nikt z Was tego nie stosowal?

Ja podawał Ferrum Lek, ale dziecko jeszcze nie miało zębów. Anemii nie można lekceważyć, więc nie masz wyjścia.

Gość gość
Ja podaje od urodzenia (wczesniak). Jesli chodzi o zabki to jeszcze nie wiem bo ma 5 mc. W miare dobrze go toleruje

Gość gość
oczywiscie ze bede podawac. ale chcialam sie tylko upewnic czy trzeba uwazac na ząbki

Gość dikkooa
Nie zdziw się jak dziecko będzie miało zatwardzenie, tak może być od żelaza.

Gość mamaAnemika
lekarka juz mnie uprzedzila o zatwardzeniu i kolorze kupki:)

Gość gość
nasz dziecko najpierw piło chyba właśnie ten actiferol ( w proszku było ) . Lipa, wyniki słabe bo dziecko nie piło innych rzeczy niż mleko. Potem lekarka zmieniła na Ferrum , dzieci to lubią , wyniki poprawiły się i już odstawimy to żelazo. Nie zauważyłam aby ten lek barwił ząbki. AAA i moje dziecko nie miało żadnych zatwardzeń :). Wiem , ze w szpitalu polecają Ferrum.

Gość mamaAnemika
bardzo dziekuje za rady:) a czy to Ferrum jest na recepte?

Gość gość
my dostawaliśmy receptę na to Ferrum. Lekarka powie Ci też ile tego podawać , łyżeczkę lub pół, przelicza na masę ciała :)

Gość gość
Ja stosuje:) lekarz przepisal nam Ferrum ale jest beznadziejne. Córka w ogóle nie chciala tego pic jesc. Zmienial smak obiadkow. Sama potem znalazlam ten actiferol i od miesiąca podaje i wczoraj robilam wyniki i juz są lepsze. Co do kup to żadnych zatwardzen, kupa tylko zgniłozielona. Na żabkach tez nie widzę żadnych zmian. Podaje ten lek w proszku w saszetkach.

hej, ja stosowałam Actiferol zielony 3 razy na dobę. nie barwił ząbków, córka wyszła z anemii i juz jest ok. Leczyła sie ok. 6 m-cy.

Gość gość
Ja stosowałam Ferrum oraz sok z buraka.Nie wiem co lepsze ale po miesiącu wyniki skoczyły z 2 do 9