Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wizyty w szpitalu po porodzie

Polecane posty

Gość gość

witam, chciałabym się zapytać kto Was odwiedzał w czasie tych kilku dni po porodzie w szpitalu. Czy tylko mąż, czy ktoś jeszcze? proszę o konkretne odpowiedzi, ewentualnie z uzasadnieniem, ale bez najeżdżania na innych. dziękuję :)

Gość gość
Tylko mąż ale na chwile. Jedynie rzeczy mi jakieś przynosił. U nas na oddziale nie ma odwiedzin.

Gość gość
Również chętnie się dowiem.

Gość gość
tylko mąż - moja mama z tatą niestety musieli już pojechać do domu - byli u mnie tydzień przed porodem bo był długi weekend i pojechali, bo ja po terminie rodzilam. a tesciowa miala mnie i naszego synka w nosie.

Ja miałam salę komercyjną (płatną 1 osobową) - POLECAM Po porodzie leżałam 5 dni (dziecko miało infekcję). Odwiedziło mnie 11 osób ;) Rodzice, babcia, szwagierka, znajomi, szef. I tak się nudziłam w szpitalu, a wolałam przyjąć ich wszystkich w szpitalu niż przez pierwsze dni w domu, tym bardziej, że celowo nic nie przygotowywaliśmy dla dziecka wcześniej. P.s. MĄŻ PRZEZ 5 DNI SPAŁ Z NAMI W SZPITALU

Gość gość
tylko maz. Bylam tydzien w szpitalu. Porod ciezki dlatego tez poprosilam znajomych o przelozenie wizyt do momentu jak bede w domu i dojde do siebie

Gość gość
maż był codziennie po pracy i wychodził ok 19/20. A poza mężem moja przyjaciółka raz mnie odwiedziła i sasiedzi z mieszkania obok-bardzo dobrze z Nimi żyjemy. Rodziców nie było bo mieszkamy za granica.

Gość gość
Mnie maz codziennie od 15-19 gdy były godziny odwiedzin. W drugi dzień teściowa przyszła dodaj ze mamy super kontakt ze sobą. I szwagierka ze szwagrem wpadli na pol godz ale najpierw zadzwonili i zapytali czy mogą wpaść. Rodzilam w święta na oddziale były dwie osoby wiec każda miała swoja sale wiec nikt nikomu nie przeszkadzał Dodaj ze gdy byłam na patologii ciąży w 7 mies i było nas 4 nasali to wkurzalo mnie gdy dojazdem przychodzili goście tzn maz ok alke do dwóch od 15-19 siedziało ciągle po 5-6 osób to po prostu niegrzeczne zapraszać tyle gości boniektorzy chcą mieć spokój. Wiec nie wyobrazam sobie ze po porodzie gdy na sali SA 2-4 kobiety żeby odwiedzała każda cala rodzina. Myślę zemaz wystarczy a rodzice zobaczą w domu

Gość gość
Tak się zastanawiam... Miałyscie jednoosobowe sale? Czy leżałyscie z inną mama? nie przeszkadzało jej, że ktoś do was przychodzi? Przecież po porodzie bez majtek się leży tylko z podkładem, karmi piersią... Dlatego u nas nie ma odwiedzin. Ja leżałam z jedną mama i do niej przyszedł mąż ale tylko na parę minut. Jednak jest to trochę krępujące. Dziecko jeść musi to kto ma z tej sali wyjść? Goście czy matka karmiąca noworodka?

Gość gość
ja na szczęście rodziłam w Niemczech ( mieszkamy w PL) , więc byliśmy tylko w trójkę: synek, mąż i ja :) ,w szpitalu byliśmy 5 dni bo miałam cc. Bardzo miłe wspomnienia :)

Gość gość
Właśnie o tym pisalam ze będąc na patologii juz przeszkadzała mi obecność całych rodzin u koleżanek z sali bo jednak to przeszkadza a co dopiero po porodzie rodzilam normalnie bez nacięcia ale mimo tego kazanomi leżeć na podkładzie bez majtek i wietrzyc krocze cycki na wierzchu cały czas bo mała uczyła się dopiero jeść i ciaglke była przy piersi Pamiętam ze w ostatni dzień przeniesiono mnie do sali gdzie leżała jedna panna i Moj maz był na moment 10 min a ta paniusia ciągle maz później mazplus teściowa rodzice rodzeństwo byłam wściekła wytrzymalam 20 min i poprosilam żeby wyszli bo chce nakarmić dziecko a oni misie na cycki patrzą wielce obrażenia wyszli na szczęście wieczorem wyszlam do domu Niektórym brakuje empati i nie szanują prywatności innych niestety