Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lubie spagetti ale nie umiem

PODAJCIE WASZE SPRAWDZONE PRZEPISY NA SPAGETTI BOLOGNESE

Polecane posty

bez miesa. Sam sos z makaronem. Aha! I najwazniejsze usmiech.gif nie uzywam zadnych dodatkow chemicznych zadnych veget, kostek rosolowych, fix'ow itp gowna. Dzieki usmiech.gif

Gość gość
Jeśli bez mięsa, to kupujesz sok pomidorowy zagęszczony/ew pomidory pelatti miksujesz, zagotowujesz- do tego oregano, sól, pieprz i czosnek (na końcu, gdyż czosnek długo gotowany powoduje, że potrawa nabiera gorzkiego smaku). I tyle:)

Gość gość
ja kupuje pomidory w puszkach, do tego troche cebulki podsmazam, oregano, bazylie, sol pieprz, listek laurowy, i gotujesz, na makaron posypuje serem i pietruszka

ale w twoim przepisie nie widze warzyw oprocz pomidorow ... :( Ja bym chciala taki wyasiony przepis na spagetti z masa warzyw i przypraw . ;)

ja smaze drobno posiekana cebule, i pol papryki, na koncu smazenia dodaje duzo czosnku, i gdy czosnek zaczyna sie szklic dodaje puszke dobrej jakosci pomidorow (razem z sokiem). przyprawiam to bazylia, oregano, swiezo mielonym czarnym pieprzem, szczypta cukru. zmniejszam ogien i pozwalam sie temu gotowac powoli az wyparuje sok, i sos zgestnieje. Na koniec dodaje spora lyzke koncentratu pomidorowego, smakuje jeszcze raz - i ewentualnie doprawiam. zdejmuje z ognia. Dodaje garsc startego parmezanu i pozwaklam mu sie rozupscic w sosie. Na talerzu tez posypyje duza iloscia parmezanu.

Gość gość
Spagetti bolones nie zawiera innych warzyw niz pomidory poxatym robi sie je z miesem mielonym. Napoli jest bez miesa

Edita, przepis fajny ale jeszcze mi w nim czegos brakuje :) jak dla mnei za malowarzyw w nim jest.

Gość gość
tutaj kafetarianki kupuja fix, mieszaja z woda i gotowe :D

mozesz dodac pod koniec gotwania oliwki, ja lubie czarne, pokrojeone w krazki. jesli chcesz wiece warzyw, dodaj tez kawalek selera naciowego.

Gość gość
Ja robię tak

Gość gość
Ja robię tak: bez, to samą cebulę, ew. dodaje się później fasolkę - gdzieś czytałam przepis z fasolką). Wrzucam do garnka, dodaję dużą startą marchew, pomidory, pokrojona w kostkę paprykę czerwoną. Duszę, przyprawiam solą, pieprzem, oregano i gałką muszkatołową. Ja chcesz więcej warzyw to generalnie droga wolna - może jakaś dodatkowa papryka w innym kolorze, starty seler, por, pietruszka, natka? Tylko, czy to nadal będzie bolognese... :o

Gość gość
Autorko kochana, jak ktoś wcześniej napisał: spaghetti bolognese jest z mięsem i pomidorami. A ty wydziwiasz, wymyślasz bzdury i ciągle ci coś nie pasuje. Może sama stwórz swój niepowtarzalny przepis na spaghetti (oczywiście nie bolognese!!!)? Dziwna jesteś.:o

Gość gość
do sosu mozesz dodac co tylko zechcesz tylko ze to juz nie jest bolognese ty poprostu chcesz sos z warzywami i makaronem