Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co dzis zjadly wasze dzieciaki

Polecane posty

Gość gość

Czy to byl dobry dzien pod wzgledem jedzenia? W jakim sa wieku?

Gość gość
Rok skończony. Śniadanie pierwsze: mleko Śniadanie drugie: kasza manna z gruszką Obiad: 2 naleśniki z dżemem (raz w tyg obiad bez mięsa, poza tym codziennie są warzywa bo zaraz nawiedzone się zlecą i zaczną kazania) Kolacja: kromka z masłem i serem Na noc mleko z kaszkà ryżową bobovita.

8 lat śniadanie - mała bułka z serem żółtym i pomidorem w szkole - kanapka z razowcem i szynką oraz jabłko obiad - spaghetti bolognese podwieczorek - ryż na mleku kolacja - serek bakuś + bułka

Gość gość
Bakusia mi się zachciało

Gość gość
Tez rok skonczony. Dzien calkiem niezly,chociaz rano maly bunt jedzeniowy;) Sniadanie 120 ml mleka z kleikiem ryzowym,praktycznie na spiocha,bo budzi sie na nie o 6,wypija i idzie spac do 8 Drugie sniadanie probowalam dac kanapke,ale plul nia, w koncu jak zglodnial wypil 200 ml mleka z kasza manna Obiad: rosol z makaronem i mieskiem(Ze 150 g gesciuchy) Podwieczorek Ryz z jablkiem z sosem waniliowym,tez na bardzo gesto,ze 120 g Kolacja:drugie dzis podejscie do kanapki:P zjadl pol kromki chleba,10 g pasztetu domowej roboty,kawalek pomidorka(sukces!!!) Przed snem 270ml mleka z kasza kukurydziana

Gość gość
Rok skończony tydzień temu: I śniadanie - pierś (nie mogę się rozstać, ale za kilka dni koniec) II śniadanie - kaszka jaglana + mleczna manna na 200 ml wody zupa - rosół z mięsem II danie - ryż z owocami i śmietaną (bardzo rzadko tak je, zawsze są warzywa z ryżem lub makaronem, lub ziemniaki, mięsko i warzywo) podwieczorek - banan kolacja - kanapka z serem białym II kolacja - pierś Generalnie synek to mały głodomorek. Nie je żadnych przekąsek. Bardzo rzadko, gdy ja jem coś czego on nie może (np. schabowego) podaję mu chrupkę lub pierwsze ciastecho Hipp.

Gość gość
Smietane dajesz surowa? Pytam z ciekawosci,bo ja do tej pory jak dodawalam do zupy to przegotowywalam.

Gość gość
11 mc skończone synek zjadł tak 7 - 130 mleka z kaszką 8 -dwa jajka i cała bułka duża bez skóre herbatka do tego 11:30 - 200 zupy ogórkowej z mięsem b gesta i herbatka 13:30 manna z gruszką okolo 150 16 dwa monte 17:30 ziemiaczek z masełkiem i jeden pulpecik 19-200 mleka z kaszą. Oprócz tego zjadł chyba z 10 chrupków kukurydzianych. Ogolnie średnio dzisiaj mu szlo to jedzenie marudził bo idą mu zęby. W nocy je tez o 1 150 mleka z kasza

Gość gość
o 7 mialo byc 230 :)

Gość gość
Wooow on zjadl wiecej niz ja...

Gość gość
tuczcier te woje dizeci dalej moje jadly: kasze na mleku, fasolke zielona, makaron szynke ziemniaki jogurt naturalny, mu owocay, serek homo naturalyny i jablko wie 30 nmiesiecy waga 14 kg

Gość gość
Dziecko 21 m-cy 8- serek homogenizowany 11- 2 kanapki i 1/4 pączka 14- krupnik 17.30- risotto z bakłażanem,porem,polędwicą z indyka 20- 90 ml mm z kaszą ryżową Nestle( więcej nie chciał) i trochę twarogu ze szczypiorkiem i czosnkiem

Gość lewira
rok i 8 m-cy rano pierś kasza jaglana z bananem zupa jarzynowa (szpinak, brukselka, fasolka, marchewa) jaglana z jabłkiem na ciepło pierś

Gość gość
To ze twoje by tylo od takiego jedzenia to nie znaczy,ze kazde inne tez. Moj potrafi przed snem wypic 400-450 ml mleka z kasza i to po normalnej kolacji. I poza tym dopisuje mu apetyt, dojada czasem w nocy a poniewaz jest bardzo wysoki,duzo poza siatka a waga ledwo w srodku to daleko mu do utuczenia.

Gość gość
Już jakaś blerwa komentuje tuczenie. Tuczy się świnie w chlewie. Może najpierw spytaj ile dziecko ma wzrostu i ile waży tępa kwoko.