Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość meryczery

praca za 1000zł

Polecane posty

Gość meryczery

Jutro minie rok jak zostałam magistrem inżynierem mechanikiem. Po roku szukania pracy w końcu znalazłam, mało tego nawet w swoim fachu. I zamiast cieszyć się i opijać sukces usiadłam i płacze.

Gość gość
co to za praca ?

Gość meryczery
będe technologiem produkcji

Gość gość
a co robi technolog produkcji ? siedzi całą zmianę przed kompem ?

Gość gość
w biedronce na kasie bez studiów miałabys 1400 ha

Gość m ądralIa
ej, nie pękaj ; ) Ważne, że nie będziesz gnić w depresji. Każdy musi swoje w życiu przejść podobno. JAkbym opisała Ci moje doświadczenia z kolejnych prac to by ci się humor poprawił ;) :o :(

Gość meryczery
praca od 8:00 - 16:00 nadzorowanie produkcji, sprawdzanie pracowników, szukanie błędów, siedzenie przed kompem ....

Gość gość
właśnie WPADNIE W DEPRESJĘ

Gość m ądralIa
trzeba było chociaż najniższą krajową wynegocjować tj 1680brutto

Gość gość
pelny etat za 1000zl?

Gość gość
po co negocjować jak na jej miejsce znaleźli by 100 idiotów

Gość meryczery
Ja specjalnie przeprowadziłam się do trójmiasta żeby szukać pracy tutaj bo u mnie nie było szans na znalezienie pracy. Zarobię 1000zł, za pokój zapłacę 550 zł, 100 na dojazdy i już zostaje mi 350 zł na życie.

Gość gość
niedługo szczaw urośnie więc z głodu nie zdechniesz

Gość gość
ale jak 1000? przeciez najnizsza krajowa to ponad 1200

Gość m ądralIa
szukaj od początku czegoś nowego i/lub renegocjuj umowę, bo z głodu umrzesz :o

Gość gość
tylko przy umowie o prace

Gość meryczery
Chciałam odłożyć pieniądze żeby pójść na kurs językowy i zrobić certyfikat z AutoCada... Miałam wszystkim pokazać, że dam radę, że sama, SAMA znajdę dobrą prace, że zdobędę doświadczenie, że się czegoś nauczę. No i k***a mam, znalazłam.

Gość m ądralIa
a gdzie rachunki (woda, prąd, gaz)? To już jest zdzierstwo, żeby inżynierowi płacić mniej niż minimalna krajowa i uznać to za normę :/...nawet jak to pierwsza praca to i ta min.krajowa to mało...

Gość kacziiisusk
Przjedz do Sosnowca u nas technolog w mojej firmie ładnie sie ma .Dziwie sie że tyle serio!!!Wy tam na pomorzu chyba cienko przedzięcie skoro technolog produkcji 1000 zarabia SZOK!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość meryczery
Umowa zlecenie i oczywiście czarowanie, że za 4 góra 6 miesięcy będzie WAKAT.

Gość gość
Ja mam zawodowe wykształcenie tylko ale nie pracuję w zawodzie. Umowa 3/4 etat, 5 godzin dziennie od 11-16 za 1250zł na rękę :) Praca na miejscu 300 metrów do pracy mam. Z***bioza totalna jednak i tak szukam czegoś bardziej płatnego ale ciężko u nas o jakąkolwiek pracę.

Dobrze że chociaż to znalazłaś. Trzeba od czegoś zacząć, przy szukaniu kolejnej pracy będziesz mogła pochwalić się jakimś doświadczeniem. Póki co rób tutaj, ale miej oczy szeroko otwarte. Jakoś będzie ;) A wy przestańcie robić takie oczy że nawet najniższej nie ma, ludzie po 800zł na czarno robią.

Gość meryczery
Inżynier mechanik zarabia dobrze ALE po pierwsze musi mieć doświadczenie minimum 2 lata a po drugie najlepiej żeby był facetem bo jak przychodzi kobieta na rozmowę na stanowisko inżynierskie to jeśli nie jest "kuzynką Rafała z działu technicznego" i nie ma ze sobą zaświadczenia o niepłodności no to sorry ale nie ma czego szukać.

Gość gość
Dokładnie, u mnie w pracy dziewczyny po studiach i z 10 letnim doświadczeniem z**********ą za 1000zł na czarno i jeszcze się cieszę że pracę mają. To samo faceci, ja akurat pracuję w dziale zamówień i mam zajob od rana do południa za 1000zł a kierowcy zapierdzielają co dziennie setki kilometrów i dostają tylko sto złotych więcej. Każdy z nas się cieszy że ma pracę. Takie są czasy. Wszyscy co gadają że to śmiech za tyle pracować nie znają po prostu realiów.

Gość gość
PakiecikSztu Dobrze że chociaż to znalazłaś. Trzeba od czegoś zacząć, przy szukaniu kolejnej pracy będziesz mogła pochwalić się jakimś doświadczeniem. I DZIĘKI TAKIEJ MENTALNOŚCI PRACODAWCY DALEJ BĘDĄ DYMAC PRACOWNIKÓW

Gość m ądralIa
ok, czasy są ciężkie, ale inżynierowie nie leżą na ulicy. Ona kończyła trudne wymagające studia

Gościu z 22:05:26 Pewnie, lepiej wypierdzieć dziurę w fotelu i nie podjąć się żadnej pracy w wieku 31 lat, tak jak moja znajoma mgr.inż. ds. zarządzania i marketingu. Albo sie postawić, i wylecieć na zbity pysk. Bo to chyba logiczne że jak jest 100 osób na Twoje miejsce, to sie szef nie będzie z taką jednostką użerał. Peirdol sie :D

Gość meryczery
A no łatwe nie były. Skończyłam bez warunków, o czasie.

Gość meryczery
Ale ja wszystko rozumiem, że nie dostane nie wiadomo ile, że nie mam doświadczenie, że jestem zielona ale do cholery jasnej 1000zł??? I jeszcze kierownik działu na moje zapytanie dlaczego tak marne warunki z oburzeniem zapytał TO ILE BY PANI CHCIAŁA ZARABIAĆ??? No ludzie kochani czy ja chcę tak wiele, żeby się k***a nie martwić, że nie starczy mi od 1 do 1!? Dobrze, że nie mam kredytu studenckiego bo nie wiem skąd brałabym na spłatę.

Gość gość
Gościu z 22:05:26 Pewnie, lepiej wypierdzieć dziurę w fotelu i nie podjąć się żadnej pracy w wieku 31 lat, tak jak moja znajoma mgr.inż. ds. zarządzania i marketingu. Albo sie postawić, i wylecieć na zbity pysk. Bo to chyba logiczne że jak jest 100 osób na Twoje miejsce, to sie szef nie będzie z taką jednostką użerał. Peirdol sie wolę siedzieć niż się poniżac jak polaczki, gdyby każdy tak myślał jak ja pensje by wzrosły