Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rodzic nastolatki

moja córka spotyka się ze starszym chłopakiem

Polecane posty

Gość rodzic nastolatki

Witam, temat który jako rodzica dręczy mnie od kilku tygodni. Moja córka wiek 13 lat (rocznikowo 14) spotyka się z chłopakiem 18 letnim, nie wiem czy to dobre dla obu stron. Miałam okazje z nim wielokrotnie porozmawiać, wydawał się miły,uprzejmy, zawsze córke odwozi pod drzwi samochodem. Wychodzą na kręgle,spacery,rowery, ale boje się że on widzi w niej tylko przedmiot dla seksu. Najprostszą drogą i odpowiedzią na to pytanie byłby ginekolog ale wiadomo jak gimnazjalistka na to zareaguje. Czy takie związki mają sens? 4 lata to jednak jest róznica poglądów, znajomych, on uczy się w szkole technikalnej, do tego pracuje w firmie rodziców, ale boje się że po pierwszym stosunku z moją córką która na pewno nie jest na to gotowa,on ją zwyczajnie zostawi. Jakie są zdania i opinie na ten temat?

Gość gość
różnie bywa czy chłopak jest starszy czy rówieśnik nie ma znaczenia - mogą postąpić podobnie

Gość gość
niedobrze

Gość gość
pogadaj z nią o antykoncepcji - i tyle...

Gość gość
pracuję w szkole, przerabiamy to, co roku, uważam,że musisz trzymać rekę na pulsie i to bardzo

Gość gość
Uważam ,ze randki 13-14 latek to nic dobrego i nie chodzi tu o wiek chłopca . To jest po prostu za wcześnie na poważniejsze relacje.

Gość gość
nie słuchaj tych idiotów, potraktuj sprawę poważnie dopóki nie jest za póżno

Gość gość
ja mam koleżankę, której córka rozpoczęła regularne współżycie z facetem w wieku 14 lat najpierw ona jako matka dawała jej tabletki antykoncepcyjne bo sie bała że lekarz albo ktos będzie miał wonty a jak skończyła 15 lat to juz sama chodzi do ginekologa po tabsy i koleżanka co miała zrobić ? nic nie poradzi, miała ja bić, zakazywać ? byłoby jeszcze gorzej , córka ma już chyba 3 partnera, dobrze się uczy , zdaje , miała świadectwo nawet z czerwonym paskiem

Autorko ja poznalam w wieku 13 lat swoja pierwsza milosc o 5 lat starsza. Moja mama myslala ze to tylko szkolna milostka ale gdy okazalo sie ze sie powaznie zakochalam tez sie martwila. Ja swoj 1 raz mialam w wieku 16 lat bo wczesniej nie chcialam sexu. Mysle , ze bardzo wazne jest bys rozmawiala z corka , nie naciskaj by nie stracila do ciebie zaufania ale wazne jest bys z nia porozmawiala o sexie, zabezpieczaniu , chorobach i jesli trzeba zachecila do wizyty u milej pani doktor.

Gość gość
powodzenia! ale chyba nie w wieku 13 lat

Gość gość
seks z dziewczyną młodszą niz skonczone 15 lat podlega pod pedofilię. Może uswiadom chłopaka :)

Gość gość
Niech porozmawia najpierw z wlasna corka i moze wtedy z jego rodzicami cz t nim.