Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pielęgniarka powiedziała że hoduje grubasa

Polecane posty

Gość gość
autorko nei przejmuj si ewcale, moj skonczyl 6 miesiecy i wazy 8,5 kg i nigdy nikt mi nei powiedzila ze jest gruby jego dieta to 7:00 180 ml bebiko 2 10:30 180 ml b2 + kaszka z glutenek, dopiero wprowadzam mam zamiar dawac kaszke z owocami 14:00 obiade pozniej jakis owoc 17:30 180ml b2 20:30 180 ml b2 w miedzy czasie woda, herbatka jakis sok wlasnej roboty, oczywiscie nei wszytsko naraz urodzil sie z waga 3200 i 57cm wzrostu teraz wazy 8,5 kg i mierzy 72 cm

Gość gość
Dla waszej info. Żadne z waszych dzieci nie będzie żyło wiecznie a spuszczacie sie jak by tak miało być. A to kaszki nie slodzone a to biszkopcikow nie dawac, a to kaszki jadalne. K***a czy wy normalne jesteście? Jak wam sie dzieci rzuca na słodycze w szkole to sie nie pozbieracie hahahahahahaha. Zakazany owoc lepiej smakuje. Zegnam schizujace mamuski

Gość gość
Ta nie ma jak kasza manna na mleku i grubas wtedy napewno gotowy .Znam takie dzieciaki to ledwo sie ruszają , zastanawiam sie od kiedy biszkopty sa szkodliwe ? zalezy jakie jak kupujecie za 3 zł paczkę to nic dziwnego że sa napakowane cukrami itp

Gość gość
Ja daję dziecku od czasu do czasu ciasteczka BabyDream orkiszowe.

Gość gość
Właśnie czytam że ktoś tu sądzi że 8 miesięczniak o wadze 7 kg jest niedożywiony. Wczoraj byłam na kontroli lekarskiej, moja córka ma 8 miesięcy i waży 7,56 kg i lekarz powiedział że waga bardzo ładna, dokładnie po środku. Gdzie to niedożywienie?

Gość gość
Te dzieci wogóle teraz jakieś takie otłuszczałe. Tego kiedyś nie było. Mam w domu taką starą książkę z tabelami i wagą niemowląt to między 7 a 9 miesiącem chłopcy ważą 0d 7 do 9 kg maksymalnie a jak słyszę że jakieś waży 11 kg to aż się źle robi. Dziś tabele są jak dla grubasów .

Gość gość
Moja mama mówi to samo że kiedyś niemowle karmione piersią było szczupłe a dzieci karmione mieszankami , mlekiem w proszku były itluszczałe, teraz jest tak że karmione piersią nie mieszczą się z tymi fałdami tłuszczu w rajstopkach dla niemowląt i jakieś przerośnięte. Wszystko to syntetyczne witaminy, chemia z żywności jaką przyjmują matki.

Gość gość
Ale zacznijcie interpretowac wage do wzrostu! Moje dziecko powinno wazyc wiecej niz pokazuje siatka,bo wzrostem jest duzo ponad nia. A i tak jak naposze w jakimkolwoek temacie ile moj syn wazy,to slysze,ze to duzo,a to na niego jest za malo! Jest roznica duze dziecko a grube.

Gość gość
Witam, mi też jedna lekarka powiedziała że mój syn ma nadwagę a jak poszłam na szczepienie i odbyło się ważenie to powiedziała że za mało przytył... urodził się z wagą 4,420 teraz ma skończone 6 miesięcy i waży 8,100 kg... co do jedzenia nic nie napisałaś o rybach. Wprowadź je :) a co do kaszek to nie podawaj ich dziecku!! nawet jeśli znajdziesz taką na której jest napisane że nie zawiera cukru to w składzie jest: maltodekstryna czyli nic innego jak cukier!! ponadto węglan wapnia czyli E170 który jest chemicznym dodatkiem do żywności wykorzystywanym także w branży budowlanej jako kamień budowlany, kosmetykach np. w pudrze, wybielaczach oraz papierosach, lecytyna sojowa czyli znowu E322, E- chemiczne dodatki smakowo zapachowe. Samo zdrowie.... szkoda słów...