Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niemamjakteraz

Bolesne zgrubienie zaraz za żuchwą pod uchem

Polecane posty

Gość niemamjakteraz

Wszystkie numerki u lekarza zajęte muszę zrobić drugie podejście jutro, ale za ten czas bardzo się denerwuje i chciałabym mniej wiecej wiedzieć co to może być. Mam takie zgrubienie między żuchwa a uchem (tylko z jednej strony) przy ucisku boli jest wrażliwe na dotyk. Od trzech dni mam katar i tak się zastanawiam czy to od kataru czy może od kolczyków jakaś infekcja się wdała bo dziurka akurat w tym uchu pod którym jest to zgrubienie mnie swędzi ( a może nieszczęsna ósemka daje w ten sposób znać o sobie tez mam ją niewyrżnięta po tej stronie) . Wiem, że diagnozę postawi lekarz to oczywiste i informacje, które tutaj uzyskam mogą być tylko pobieżne, jednak chciałabym się mniej więcej dowiedzieć czego mogę się spodziewać.

Gość gość
To moze byc guz slinianki, moja mama to miala i musiala miec operacje.

Gość niemamjakteraz
I on tak z dnia na dzień się pojawił bo u mnie tak to wygląda od wczoraj od połowy dnia się pojawiło i zaczęło boleć. Nie mam problemów z suchością w ustach ani nic mi nie doskwiera przy jedzeniu. Bardziej to czuję taki dyskomfort w tej części a gdy lekko dotknę boli.

Gość gość
Słuchaj nie martw się, jak masz katar to wszystko jasne, ja kiedyś byłam lekko przeziębiona i też miałam taki guzik dokładnie w tym samym miejscu, już sobie ubzdurałam, że pewnie rak i umre, a tu po przeziębieniu guzika już nie było, . Od ósemek to raczej nie.

Gość niemamjakteraz
Ale rzeczywiście to jest dokładnie w tym miejscu co ślinianka przyuszna i gdzie zazwyczaj pojawia sie ten guz ;/

Gość gość
Tez mi sie wydaje, ze to wezel chlonny

Gość gość
tak to więzły, na 100 % już koniec tematu, bo będziesz drążyć i drążyć a to nic poważnego, przy przeziębieniu częsty objaw, ja byłam 10000 razy przeziębiona i z 3 razy z objawem bólu i gózka w tym samym miejscu, spoko. za pare dni zniknie.

Gość niemamjakteraz
Dzięki, że nie olaliście tematu. Zakończę temat tylko mam jeszcze jedno pytanie jak się pozbyć tego bólu do czasu wizyty bo naprawdę jest dokuczliwy.

Gość gość
Proponuję się po prostu przemęczyć, ewentualnie strzel sobie jakiś fervex czy inny specifik stosowany w przeziębieniach. Napojów wysokoprocentowych nie polecam, bo może bardziej pobolewać;) Szkoda truć się lekami przeciwbólowymi, ale jeśli ból tak bardzo ci dokucza, to można wziąć panadol czy inny tego typu specyfik.