Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pigułki novynette

Polecane posty

Gość gość

jakie macie, miałyście po nich skutki uboczne. są w miarę tanie ale czy to dobrze o nich świadczy? takie przepisał mi lekarz, to moje pierwsze hormony

Gość gość
to, że u jednej kobiety będą takie i takie skutki uboczne przy danych tabletkach, wcale nie oznacza, że ty też będziesz takie same odczuwać. Mój organizm akurat dobrze je tolerował - nie miałam migren, zawrotów głowy, przytyłam nieznacznie, trochę spadło mi libido ale to jest częste przy pigułkach i liczyłam się z tym. Ja brałam dwa lata temu przez rok, łącznie z nimi zażywałam provag i również infekcje intymne mnie omijały a to kolejny skutek, który często dotyka stosujące antykoncepcję hormonalną.

Gość Mija i ja
To jest dokładnie tak jak pisze ktoś powyzej. U jednej dziewczyny nie bedzie żadnych skutków ubocznych, a druga bedzie czuła sie koszmarnie, tyła itd A czy lekarz robił ci badania krwi zanim wypisał recepte? Bo jesli tak to jest duże prawdopodobieństwo, że bedziesz je dobrze tolerować. Możesz tez stosować Harmonelle, tj suplement diety polecany przy antykoncepcji, zmniejsza ryzyko występowania skutkow ubocznych antykoncepcji, uzupełnia braki witamin w organizmie, co ma tez duży wpływ na samopoczucie.

Gość gość
Po pierwsze zrób podstawowe badania, morfologie, krzepliwość krwi, próby wątrobowe, usg piersi. To bardzo ważne, nie każda kobieta może zażywać tabletki. Ja na przykład nie mogę, ponieważ mam wrodzoną wadę serca, kardiolog pozwolił mi stosować krążki dopochwowe (działają miejscowo). Dobrze się po nich czuje tylko czasem byłam niedostatecznie nawilżona w trakcie stosunku. Problem rozwiązał hydrovag, stosowałam globulki przez siedem dni, nawilżenie znacznie się poprawiło. Obecnie zdarza mi się dwa, trzy razy w tygodniu założyć na noc globulkę w celu utrzymania pożądanego efektu. Czasem również zakładam globulkę po stosunku w celu zakwaszenia pochwy.