Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Właśnie wyskakuje mi uczulenie wziełam akatar i sinulan forte wczoraj razem

Polecane posty

Gość gość

Właśnie wyskakuje mi uczulenie wziełam akatar i sinulan forte wczoraj razem co robić?

Gość gość
wapno mi pomoże?

Gość gość
jest tam ktoś wapno nic nie pomaga a idzie sie zadrapac co pomoze?

Gość gość
ani akatar ani sinulan nie jest na alergię na alergię jest wapno i np. zyrtec ale zyrtec jest na receptę, bez recepty kupisz małe opakanie leku ale jest droższe, więc wybierz się do lekarza rodzinnego po receptę

Gość gość
mówie ze wziełam sinulan forte i akatar i od tego mi uczulenie wyszło normalnie ogień mam na ciele

Gość gość
więc jesteś uczulona na te roślinne wyciągi w sinulanie, dziewanna, goryczka czy coś tam

Gość gość
sinulan ciagle brałam to raczej przez akatar ale ten kiedyś tez brałam pewnie od tego ze dwie wziełam po 1 godzinej przerwie wapno mi nie pomoga

Gość gość
Witam. Widzę, że dużo osób ma uczulenie na sinulan. I mnie to się wydarzyło. Brałam jakiś czas sinulan forte i wszystko było ok.... do czasu jak 3 godziny po przyjęciu dostałam okropnej pokrzywki od szyi do ud. Szybko trafiłam do lekarza i pomogła hydroksyzina. Na początku nie wiedziałam czy to od sinulanu więc postanowiłam sprawdzić i po dwóch dniach znowu wzięłam sinulan, żeby sprawdzić czy to od tego. Na reakcję nie musiałam długo czekać. Po 1 godzinie znowu mnie wysypało. :(

Gość uczulonanasinulan
O a ja myślałam, ze mam szkarlatynę! A to było uczulenie na sinulan. Pokrzywka piekąca od szyi do ud! Wrażliwa na ciepłą wodę. Tak swędząca, ze myślałam, ze sie wścieknę. Na szczęście sie zorientowałam. Odstawiłam lek i problem zniknął. Ufff

Gość gość
bralam wczesniej sinulan bez problemow a dzis dopadlo i mnie. swedzenie dloni, stop potem kazdego kawalka skory, oczywiscie takie rzeczy zdarzaja sie najchetniej w niedziele, na szczescie mialam tabletki antyhistaminowe i w drodze do szpitala ustapilo mi takze duszenie sie. to bardzo niebezpieczny lek na przeziebienie zatok. nie jestem w zasadzie sklonna do paniki ale dzis bylam bardzo przestraszona.