Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wirus ramsomware policja zablokowała twój komputer blah blah

Polecane posty

Gość gość

Miał ktoś z was ten problem? Przeskanowałam kompa, za pomocą Adwcleaner oczyściłam przeglądarki i jest wszystko spoko. Jednak było to dosłownie przed chwilą, obawiam się aby jutro ponownie nie powstały komplikacje. Niestety posiadam na komputerze program od którego już nie posiadam płyty, trochę lipa z ponowną instalacją(to nie ogólnodostępny program ;) )... Nie chcę więc robić totalnego resetu. Mam win 7, mogę jeszcze przywrócić kompa do poprzedniego stanu. Uśmiałam się widząc gębę Komorowskiego ( chyba najnowsza wersja tego wirusa) ale jak wystąpią dalsze komplikacje to już nie będzie mi do śmiechu. Co więc zalecacie?

Gość gość
Zalecamy zainstalować oprogramowanie antywirusowe. :classic_cool:

Gość gość
pierwsze pytanie-jaki masz antywirus,sprawdz w raportach antywirusa,byc moze unieszukodliwil ten program.ja mam kasperskeigo i ten policyjny wirus jest w kwatantannie.przejrzyj raporty,dobrze radze bo to straszny syf.

Gość gość
Mam tak c*****y program antywirusowy, że wstyd :D Kara mnie widac za to spotkała. Własnie czytałam o tym, że niby teraz wszystko jest spoko, ale za parę dni mogę się obudzić z ręką w nocniku. Informatyk ze mnie dupny. Adwcleaner znalazł błąd i go usunął, ale tym programem to usunełam takie dziadostwo jak słynnego wirusa przęglądarki sweetpage( tak mój chłopak potrafi wiele spieprzyć a potem ja naprawiam).

Gość gość
to fakt,chciaz skoro teraz komputera nie zabkokowal to juz raczej nie zablokuje.natomiast moze pozzeraz pliki systemowe lub je´´przejac´´co konczy sie tragicznie.o ile mniej tragiczne jest strata pliku np.paint.exe,o tyle bardziej tragiczna jest strata pliku explorer.exe(nie masz wtedy inetrntu).moze tez tez zezrec sterowniki do inernetu,combo fix nie polecam skoro nie znasz sie na komputerach.przeskanuu pliki przegladarki z ktorej korzystas,podczas jak wirus wzazl.przeskanuj ja swoim antywirusem i skanerem online,np .jottis malware scan,virustotal.

Gość gość
Okiu, robię teraz skany ale czy to wystarczy?

Gość gość
narazie zrob,potem sie zobaczy.najpiewr wyniki

Gość gość
A combo fixem faktycznie nie odważę się posługiwać bo jeszcze więcej namieszam :D

Gość gość
A to se poczekam :D Eh ale mnie kara spotkała za niedbanie o komputer....

Gość gość
namieszac to moze nie tyle,co moze system wiecej nie wystartowac.no chociaz mozna namieszac,bo combo fix nie pyta czy moze cos zrobic,on to poprostu robi.