Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do zabieganych mam

Polecane posty

Gość gość

Witam. Powoli rozszerzam dietę mojego półrocznego syna. Karmię go łyżeczką zgodnie z poradami w internecie, ale jego to strasznie szybko nudzi. Zje dosłownie 3 łyżeczki i ucieka, nie chce, chce się bawić itp. A ja też przyznam szczerze, że wolałabym nie poświęcać 2 godzin na zjedzenie przez niego kolacji, bo mam wiele zajęć. W ciągu dnia karmi go opiekunka, która mówi, że trwa to sporo, ale daje radę. Ja wieczorem padam na twarz, czy mleko wystarczy na kolację? Czy lepiej dać mu coś stałego? :(

Gość gość
niektóre dzieci są karmione tylko mlekiem do roku i jest ok

Gość gość
może być mleko - karmisz mm rozumiem. ja mojemu synkowi (10,5 mca) daje na kolacje mleko z łyżką kaszki bananowej, żeby minimalnie zagęścić. i jest ok - przesypia całą noc. a on uwielbia mleko, wiec nie ma problemu. rozmawialam z pediatra i mowial ze mogę tak robić. czasem mały je kanapkę z szynką i popija mniejszą ilością mleka, ale on juz jest starszy :)

Gość gość
Karmię mieszanie, wieczorem piersią jeszcze, w ciągu dnia niania podaje mm, dzięki za porady

Gość gość
dopóki dziecko waży dobrze to jest ok, zawsze możesz skonsultować z pediatrą, ale pamiętaj żeby nie brać za bardzo do serca tych wszystkich tabelek itd bo dziecko rozwija się każde po swojemu

Gość gość
my dajemy naszemu dziecku - 9, 5 miesiąca o 18 - 240 ml mleka mm i o 22.30-23.00- 200 ml mleka mm z kleikiem ryzowym ale jest to do picia. Wszystko jest ok. Jak niania w dzień daje stałe pokarmy to moim zdaniem nie masz się co martwic :)

Gość gość
zgodnie z poradami w internecie hehe to ty wychowujesz i pielęgnujesz wf neta gratuluje haha

Gość Ekspert Philips AVENT
Witam. Każde dziecko rozwija się indywidualnie, nie wydaje mi się jednak aby 6-miesięczne dziecko potrzebowało dziennie dużych ilości stałego pokarmu. Rozszerzanie diety w tym wieku powinno opierać się głównie na próbowaniu, smakowaniu, "testowaniu" kolejnych "potraw". Jeżeli zależy Pani na stopniowym odstawianiu synka od piersi, może Pani przygotowywać na kolację kaszkę (na mleku modyfikowanym lub odciągniętym własnym pokarmie), którą następnie poda Pani dziecku przy użyciu butelki. Jeżeli zdecyduje się Pani na tę formę karmienia, rekomenduję stosowanie smoczka trójprzepływowego. Przy zwykłym smoczku istnieje bowiem ryzyko zatkania się dziurki. Jeśli będzie miała Pani dodatkowe pytania, proszę pisać bezpośrednio na adres: ekspert@philips.com---Ekspert Philips Avent, udziela porad i odpowiada na pytania internautów związane z produktami Philips Avent, a także opieką nad dziećmi i karmieniem. Zapraszam do dyskusji lub kontaktu bezpośredniego.