Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co robic gdy 1.5 roczne dziecko

Polecane posty

Gość gość

... bije. Wrocilismy ze szpitala. Wczesniej dziecko nie prezentowalo takich zachowan. Teraz po powrocie jak jest co nie po jej mysli to uderza sie w brzuch, nogi i mowi bam. Albo uderza raczka w stol. Albo probuje uderzyc mnie. Jak powinnam sie zachowywac w takich sytuacjach? Przytrzymanie reki i stanowcze nie wolno nie dziala. Tlumaczenie, ze boli, ze to brzydkie zachowanie, etc nie dziala.

Gość gość
Lapac za rece i mowic "nie wolno". Piszesz ze nie dziala - bo to nie metoda cud. To trzeba powtarzac do znudzania, w koncu przestanie bic,

Gość gość
moj roczny syn rzuca w nas butami jak jest zły i pokazuje fochy to gryzie bije szczypie tłumacze tak samo nie wolno boli, krzyczne czasem ale nie pomaga w d**e by dostał jakby był wiekszy

Za każde uderzenie mój synek wędruje do kąta, a potem po kilku minutach tłumacze mu co żle zrobił i wtedy przeprasza. Niestety często dzieci powielają zachowania dorosłych, gdy dostaje klapsy to sam też zaczyna bić. Możliwe jest więc ze w tym szpitalu twoje dziecko musiało takiego klapsa doświadczyć albo był świadkiem bicia inncy dzieci przez ich rodziców.

Gość gość
acha i ze danie w d**e nauczy ze nie wolno bic? to mnie rozbawilas "nie bij, bo ci wleje!" :D albo "jak jeszcze raz uderzysz to dostaniesz" :D albo "czemu bijesz inne dzieci? w d**e chyba dawno nie dostales". Drogie mamy - dzieci biora przyklad z nas. Z NAS. Jesliwyzywaja inne dzieci slowami znanymi doroslym to znaczy, ze od doroslych sie ucza. Jesli nagminnie latami bija inne dzieci, to znaczy ze albo im sie na to w domu pozwala (nie lapie za rece, nie reaguje w ogole) albo sie je bije i one robia to samo. Bicie zwalczac biciem? Toz to zadna metoda!

Gość gość
zobaczysz jak pojdzie twoje dziecko do zlobka albo przedszkola moja corka chodzi i jest masakra jaka jest niedobra zaczela brzytko mowic i bic nas a wczesniej tego nie robila niektore dzieciuchy nie powinny miec wstepu do przedszkoli tak rodzice wychowuje ze masakra ostatnio corka podniosla mi koszulke i powiedziala mama cyc! tragedia